Hrvatski Fokus
Kultura

Sjajni odjeci samostalne izložbe Mladena Žunjića u Novom Mestu

Riječ je o slikama nastalih u neposredno proteklom vremenu, pa se slobodno može reći kako one nose u sebi cjelokupno akumulirano iskustvo slikara i jasnu profiliranost artističkih ideja

 

Sredinom studenoga ove godine, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, autor respektabilnog opusa brojnih izazovnih ciklusa, predstavio se je slovenskoj javnosti samostalnom izložbom u Novom Mestu, u reprezentativnim prostorima Kulturnog centra Primož Trubar Šentjernej, izloživši četrdesetak radova, na za njega uobičajeno velikom formatu, ovoga puta 120 x 100 cm, sa standardnim nefigurativnim motivima, koloristički izrazito snažno, gotovo eruptivnih gesta, sve izvedeno nadahnuto i strastveno. Riječ je o slikama nastalih u neposredno proteklom vremenu, pa se slobodno može reći kako one nose u sebi cjelokupno akumulirano iskustvo slikara i jasnu profiliranost artističkih ideja.

Samostalna izložba hrvatskoga slikara Mladena Žunjića izazvala je izniman interes, uz izrazito visoku posjećenost i radoznalost publike Novoga Mesta.

Svakako bi bilo preporučljivo da ova zanimljiva i dobro složena izložba učini još nekoliko koraka i po slovenskim ali i po hrvatskim muzejima i galerijama, uz povećanje broja izloženih djela ili minimalno smanjenje zbog limitiranosti prostora.

Mladen Žunjić stekao je značajan ugled ne samo svojom svakodnevnom slikarskom aktivnošću i nesvakidašnjo velikim brojem ulja ili akrila na platnu već i kontinuiranim žestokim istraživanjem mogućnosti motiva i kolora, nastojeći u svakoj novoj slici dati osebujni prepoznatljivi karakter.

Žunjićevo slikarstvo nosi u sebi nesputani autorski izraz, zadovoljstvo procesom slikanja i konkretan rezultat, niz specifičnih samosvojnih ciklusa sjajno realiziranih.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Prizori tropskoga raja u novom ciklusu tekućih akrila Mladena Žunjića

hrvatski-fokus

Tiha radost

HF

​Čemu tol’ki nemir

hrvatski-fokus

Prvu nagradu osvojio Ino Zeljak

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više