Hrvatski Fokus
Povijest

Ronald Reagan proglasio deseti travnja Hrvatskim danom

Ništa čudno za to jer su Hrvati po rođenju Ustaše, kaže Niko Šoljak

 

Dragi prijatelju Mile Bobanu!

Velika Vam hvala na ovom poslanom priznanju našem desetom travnju kojeg je te davne godine guverner Kalifornije priznao a Vi to malo bolje pojasnili kako je VUS tada pisao o tom događaju.

Ništa čudno za to jer su Hrvati po rođenju Ustaše. To Srbima i našim neprijateljima treba odati počast jer da njih nema i takvog etiketiranja Hrvata, Ustaše bi svi već davno zaboravili. Naši dragi Srbi i drugi naši neprijatelji to nam nikada ne će dozvoliti. Dok smo živi borit ćemo se da istina o Ustašama i Partizanima iziđe na sunce. Živi i zdravi Vi nama bili.

Srdačno Vas pozdravlja Niko Šoljak

Na slici s lijeva je Nikola Kirigin, Chargin, Tadija Pavić i tadašnji guverner savezne države Kalifornije Ronald Reagan, koji je 14. ožujka 1968. godine proglasio Deseti Travnja Danom Hrvatske Državnosti.

Najzaslužniji za ovaj povijesni događaj su Hrvati Kalifornije, osobito hrvatska zajednica sjeverne Kalifornije San Francisca i San Josea.

Gosp. Nikola Kirigin, Tadija Pavić i još neki drugi Hrvati su bili izabrani da hrvatski zahtjev predadnu guverneru Ronaldu Reaganu. Kada je ovo službeno objavljeno u državi Kaliforniji, zagrebački VUS je žučljivo i energično prosvjedovao stavivši Reaganovu sliku na konju kao kauboja koji na konju galopira, a potkove konjske naopako stavili tako da na zemlji tragovi konjskih kopita ostaju kao potkovica “U” slova, što je tadašnjim čitateljima VUS-a dalo do znanja da je Guverner Kalifornije Ronald Reagan USTAŠA, ne više američki, nego Hrvatski USTAŠA.

Mile Boban, https://otporas.com/povijestna-svijetlost-desetog-travnja-vjecno-svijetli-nad-hrvatskim-narodom/

Povezane objave

Nakon 10 godina robije, Ivan Bernardić govori

hrvatski-fokus

Dubrovnik i okolina 1937. godine

HF

Jagma za proslavu desetog travnja

hrvatski-fokus

Lucijan Marčić – zemljopisac i antropogeograf

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više