Hrvatski Fokus
Znanost

U saborsku raspravu kemijski tragovi na nebu (chemtrails)

Neka Sabor u svoju proceduru uključi pitanje kritičnog zagađenja zraka i ekosustava Republike Hrvatske uzrokovanog dugotrajnom prisutnošću aerosolnih lebdećih čestica

 

Službeno, prema Saboru RH, pokrenuto je pitanje o kemijskim tragovima avionskih ispuha na hrvatskom zračnom prostoru, s argumentacijom  koja je nedostajala 2010. godine u upitu tadašnje zastupnice dr. sc. Mirele Holy. U ime Instituta za bio i tehnosferu u potpisu ovog Zahtjeva za otvaranjem rasprave u Saboru stoje dr. sc. Danijel Grgičin, mr.phys. Božidar Kemić i mr. oec. Tihomir Tot.

U nastavku donosimo priopćenje za javnost koje je na svojim stranicama objavio Institut za bio i tehnosferu.

„Povodom predaje Zahtjeva za otvaranjem rasprave u Hrvatskom saboru

Najuži tim IBT-a pripremio je Zahtjev (čiji tekst je u prilogu) kojim se od Sabora RH traži da kao predmet u svoju proceduru uključi pitanje kritičnog zagađenja zraka i ekosustava Republike Hrvatske uzrokovanog dugotrajnom prisutnošću aerosolnih lebdećih čestica PM 10 i PM 2,5 povezanih s povećanim koncentracijama teških metala u kišnici i očitim tragovima raspršivanja aerosola iz preleta zrakoplova nad teritorijem Republike Hrvatske.

Podsjećamo da je IBT u svojoj preliminarnoj analizi objavljenoj 1. 1. 2023. izrazio sumnju na povezanost povećane zagađenosti kišnice teškim metalima sa zagađenjem atmosfere i biosfere kroz raspršivanja aerosola iz visokih preleta mlaznih zrakoplova nad hrvatskim teritorijem. Dana 26. 2. 2023. upoznali smo Klub zastupnika Mosta u Hrvatskom Saboru s rezultatima preliminarne analize uzoraka kišnice i suhe tvari, na što je zastupnik gospodin Marin Miletić uputio u sklopu saborske procedure zastupničko pitanje gospodinu Davoru Filipoviću, ministru gospodarstva i održivog razvoja, o implikacijama spomenutih IBT-ovih nalaza.

Ovom prilikom zahvaljujemo gospodinu Miletiću na brzom reagiranju i pokretanju ključnih pitanja u Hrvatskom saboru.

Slijedom analize odlučili smo kroz pravnu strukturu IBT-a izravno uputiti gore spomenuti zahtjev na 19 relevantnih adresa, što uključuje Sabor, saborske odbore, ured Predsjednika Republike Hrvatske i relevantna ministarstva. Zahtjev smo osobno uručili na spomenute adrese 02.03.2023. i u procesu uručivanja, pred stražnjim ulazom u zgradu Sabora imali slučajan susret i zanimljivu komunikaciju sa zastupnicima gospodinom Ivanom Penavom i gospodinom generalom Željkom Sačićem koji su bili zainteresirani oko naše akcije. Također smo imali zanimljivu komunikaciju s vojnicima na ulazu u Predsjedničke dvore na Pantovčaku koje je zanimao povod uručivanja primjerka zahtjeva Predsjedniku. Tom prigodom Božidar Kemić, mag.phys. održao im je jedno brzinsko predavanje o punom kontekstu Zahtjeva.

Predmetnom zahtjevu smo priložili rezultat preliminarne analize uzoraka kišnice i suhe tvari sakupljenih na teritoriju Republike Hrvatske organiziranom akcijom stručnjaka IBT-a i suradnika na terenu u periodu od 1. srpnja do 19. kolovoza 2022. godine, s pripadajućim prilozima, među kojima je i velik broj fotografija kemijskih tragova iz čitave Hrvatske s mjesnim i vremenskim zapisom. To su argumenti, pouzdane informacije o njihovoj pojavi, kakvi su nedostajali službenicima Vlade Republike Hrvatske u vrijeme kada je gospođa dr. sc. Mirela Holy prvi puta pokrenula to pitanje u Saboru 2010. godine. Sadašnja Vlada ne može ponoviti istu tvrdnju jer su joj sada podastrijeti jasni i nedvojbeni argumenti.

Ovom prilikom IBT se želi zahvaliti svima koji su podržali ovu akciju, posebno na riječima podrške iz čitave Regije izraženima putem društvenih mreža.

Valja nam uvijek iznova podsjetiti da smo svi mi zajedno činitelji promjene koji unose razliku prema prevladavanju ove neodržive situacije po pitanju zdravlja ljudi i biosfere.

Svi zaštitari, službenici, policajci, vojnici, čak i političari osjetili su pozitivnu namjeru i energiju koja je nas devetero koji smo uručivali zahtjev pratila čitavim putem i sve je prošlo u miru.

Mi u IBT-u nastavljamo dalje odlučno i neustrašivo provoditi projekte koje smo si zacrtali prema istini o tome što nam se svima događa. Presudit će znanje, vještina, mudrost , odlučnost i silina argumenata koji će se pojaviti kroz te projekte. Osjećamo da je vrijeme za javnu raspravu i javno sučeljavanje po ovim važnim pitanjima. Uz ovo priopćenje priloženi su tekst Zahtjeva, zastupničko pitanje gospodina Miletića i kopije prve stranice Zahtjeva ovjerenog od strane Sabora RH, ureda Vlade RH i Državnog inspektorata RH.

Još jednom veliko hvala svima na podršci!

IBT-tim

U Zagrebu, 8. ožujak, 2023.“

https://muralist.hr/politika/kemijski-tragovi-na-nebu-chemtrails-u-saborskoj-raspravi/ 

Povezane objave

Interaktivna digitalna lektira

HF

Godišnji plan i program rada škole iliti školski kurikulum

HF

Nuspojave cjepiva protiv COVID-19

hrvatski-fokus

Depopulacijske tehnologije: planiranje obitelji (1)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više