Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Značajan umjetnički jubilej u Sarajevu 2. listopada 1942.

Predstava u čast 25-godišnjice umjetničkog rada i stvaranja prvaka drame Mire Kopača

 

Proslava 25-godišnjice umjetničkog rada Mire Kopača – Pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Sarajeva Mustafe Softića

„Novi list“, Sarajevo, broj 429, 2. listopada 1942.

Odabrao i priredio za objavu: dr. sc. Tomislav Dragun

 

Sinoć je u Hrvatskom državnom kazalištu davana svečana predstava u čast dvadesetpet godišnjice umjetničkog rada i stvaranja g. Mire Kopača (na slici), prvaka drame, koji već punih 20 godina s velikom ljubavi i voljom djeluje na sarajevskoj pozornici.

Cjelokupno gradjanstvo kulturnog Sarajeva odalo je takodjer sinoć zasluženo priznanje umjetniku svojim posjetom, svojom pažnjom i svojim urnebesnim pljeskom, kao jedinu nagradu što je jedan kazalištni umjetnik može primiti od svojih dragih poštovatelja, i obožavatelja.

Naše je kazalištno obćinstvo još jednom dokazalo i potvrdilo, da umije i zna cieniitl umjetničke vrline, sposobnosti i rad Mira Kopača, koji nam je bezbroj puta dočarao na našoj pozornici mnoge likove iz svieta književnosti i poviesti našeg naroda.

Tomislav Dragun

Povezane objave

Napad je najbolja obrana

HF

Mi

HF

SIP je namjerno lažirao izbore u Mostaru

hrvatski-fokus

Dobri žandarm František Valoušek

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više