Hrvatski Fokus
Gledišta

Seçimlerde oy kullanmak iliti vokšovanje

Skoro da smetnem s pameti, tute su i naši mislioci koji krojidu čakčire po svojoj miri…

 

Kako je agitovano na Sandžaku da Bošnjaci glasuju za Hrvate u Vojvodini, odnosno za DSHV, čitaj: Tomislava Žigmanova, ne znam (otcepljenje ne bi smijelo biti zajednička ideja vodilja), ali ovdje je najoriginalniji zov da Hrvati u Vojvodini glasuju za Bošnjake sa Sandžaka (pa tako i za Tomislava Žigmanova) napisao je Ivan Tumbas (tekst u cijelini, citat):

Jeto joped došlo nama razbiranje za čilnike koji će se laktovat za zvaniju državnog tila. E, čeljadi moja, sad triba bit huncut i razborit u vokšovanju za našu čeljad. Al’ što vele, nije svedno landarat već zacigurno vokšovat. Friško triba dat svoj vokš prid bilužnikom za našu čeljad u DSHV-u, da mogu trčat u izbornoj sigri. Nemojte da vam to bidne zapoviđeno.

Ko se sića bilo je i vako, poodavno masloški vokš je izgustiro davno onaj iz stranke cocolišta sa njevim, sad već pokojnim pridnjakom. Tisno smo prošli u zvaniju parlaminta sa našim sad pokojnim Antunom Skenderovićom. E, lipo ga je bilo slušati tako mudrog razboritog čovika, u osinjaku pakosti. Bio je tamo bila vrana. Na počelu političkog dilovanja pa i sad demokracija je naša politička vodilja. Masloški su onda izkevendisali pa nas izđorali al to se dobro pamti. Šta ćeš kad su čerez hasne burlali da dopru huncutski do debljeg buđelara. Tada smo gledali porebarski, gustirali al se nismo vaćali u to kolo, da ne pomisli kogod da smo ajdarasti. Ta naš adet Rvata je baratat, makar bis izbijo na nos. Tvrdoglavost nas diči, što nam nije na falu. Moram kasti borame, mi smo durcast svit, jel po našem adetu je tako el nikako.

Triba malčak prižmirit u proujalim litima. Jezičati su divanili furtom furt a sve očlo u ajer. Pokazli šta znadu gazdovat. Kako za našu čeljad znadu nagazdovat, već samo zase i podase. Esapili su opravit, što kažu dica, pozitivnu ništicu, pa se na poslitku povuć. Bit fikus u politiki je šargaripa i taj kruv smo progunili. Došla i tom kaštiga. Sadašnji čilnik se oto, tute je greda. A čeljad sad vidu u televiziji i čuju na radiju njegovo disputiranje. Oni što ga ne vole, ćutke divane dobro je kazo. Nije ni čudo što je izabrat za ministra. Nema druge naš čilnik je razgaljen koji je pokazo za ovo kratko vrime da je duračan za našu čeljad, ko oće da prizna istinu. Za to će sad za ovo vokšovanje morat partovat i zasukat do lakata rukave, bit još kuražniji i kočeperniji i tušta palamudit. Ubidit čeljad i triba iz parloga izčupat zakorovljenu našu Rvacku zajednicu. U većim varošima virujem da će utuvit i vićat nacigurno. Zamećat će naš čilnik i dišputirat svojom mudroškim potizima. Cigurno je već on ćulio i nacunjo skime je naj bolje ić podruku. Kazo je da su naši čilnici podpisali kontrak sa čeljadima manjinskom strankom Muslimana. Virujem u njegovu kontenost kočoperstvo da će kast a kripost ga krasi dok vrlo kuražan. No cigurno neće baš ić sve cakumpakom, al s Božijom pomoću svi putu su uvertani. Vidit će mo u friško žestokoj masloškoj kampanji na razno raznim rovašenju sa pojedinaca jedni naspram drugi ako i bidne.

Skoro da smetnem s pameti, tute su i naši mislioci koji krojidu čakčire po svojoj miri. Pa se bude prid izbore ko medvid iz zimskog sna, nebil kaku košćuru prisvojili zase. To je pak. Podmećanje prandašaga koje kakog što su nagazdovali.

Tute su konteni i obaško duračni i pridnjaci na čelu koji iskvitavaju a zdravo se izđoravaju od svakojake miškulancije. Nadigrat se triba pa makar ispadneš i naduvenko. U politiki dragi štioci triba se najposli koprcati za svaki vokš, jel posli kaštiga doprne friško. Cigurno spočela će bit obaško tušta traktiranja med odabirom za bandama o koaliciji. Plavi imaju svoj izkovan cilj, koji sa njevim čilnikom po zvanijama koje su gencije uradile. Čeka nas preforma samo da se ne zagazi jel podmetanja će bit tušta. Kad padneš onda se teško iskopeljat i pribortat a rep se uvik vuče zasobom. Naši stari su kazli s virom započmi, dok dilom se prikaži čeljad će uslišit. Štioci ovih redaka, metnite prst na čelo jel kad ajzliban ode drugog je teško dočekat. Uzdravlje čeljadi pa da Vam ne bidne zapoviđeno za Materice dajte svoj vokš za DSHV. (kraj citata) (vidjeti: https://www.facebook.com/dshvhrvatskastrankauvojvodini/?locale=sr_RS)

Ovu poruku je, primjerice, u Gradini razumjelo 6 (šest) Rvata, na Bezdanskom putu 2 (dva) Rvata, u Nenadiću 10 (deset) Rvata, a to su inače biračka mjesta u okolici Sombora najnaseljenija hrvatskim življem!

Tako je još ponegdje poneki Rvat razumio što piše Ivan Tumbas pa je  vokšovao za Tomislava Žigmanova i sve skupa je ispalo duplo golo, i na republičkom i na pokrajinskom vokšovanju!

Zadovoljni luzer

No, zadovoljni luzer je jako zadovoljan, a to je najvažnije! Ne pada mu na pamet neki bezvetni moralni čin, primjerice, ostavka na mjesto predsjednika stranke koju je upropastio! To rade samo političari kukavice, a on je najhrabriji Rvat na svijetu i još Bunjevac u isto vrijeme!

Zadovoljni luzer sada, kao potvrdu da je on apsolutno u pravu u svemu (i u tome da bi svi Hrvati trebalo da budu jako zadovočkni), očekuje da svi do posljednjeg nezadovoljnoh Hrvata u Republici Srbiji izvrše samoubistvo jer nisu dobro vokšovali.

Neplivači iz Podunavlja da skoče u Dunav, a plivači sa svojih tavana na golu ledinu.

Beogradski i novosadski Hrvati da skoče (barem) sa sedmog kata svojih solitera.

Banatski Hrvati da štrajkuju glađu do smrti (navikli na glad, pa će potrajati).

Srijemski Hrvati da se objese pomoću štrange i hoklice po naputku Dabl Darka, međunarodnog tajnika Jasne Vojnić i specijalnog savjetnika ministra za ljudska i manjinska prava u srbijanskoj vladi.

Ostali Hrvati da se snađu bilo kako (kao i do sada).

Tako bi zadovoljni luzer potpuno nesmetano bez Hrvata ostao doživotni predsjednik DSHV-a, što mu je i bio ciljani hikayenin sonu!

Branimir Miroslav Tomlekin

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Izrada novog zakona o izbornim jedinicama treba slijediti načela transparentnosti, stručnosti i depolitizacije

hrvatski-fokus

Samo nas istina može spasiti

HF

Jesu li hrvatski birači izabrali Ivu Josipovića za predsjednika Republike Hrvatske?

hrvatski-fokus

Žigmanovljeva “istina” nije istina

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više