Hrvatski Fokus
Kultura

Osebujni oblici u ciklusu Mladena Žunjića

Ponekad su to znakovi ili simboli ili limitirane plohe boje koje lebde u imaginarnim svjetovima

 

Oduvijek je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, autor kompleksnog opusa, većinom velikih formata ulja i akrila, bio sklon različitim formama koje su oblikovale novostvoreni svijet na njegovim slikama.

Ponekad su to bili znakovi ili simboli ili limitirane plohe boje koje su lebdjele u imaginarnim svjetovima ili su to bile fantastične konstrukcije ili su to bila slova tajanstvenih i nepoznatih alfabeta, ali sve u oceanima boja, gdje suvereno vlada energija i njezina nepobitna oznaka, kontinuirano gibanje, gibanje koje je samo sebi svrha, stvarnost postojanja.

Pa i danas Žunjić rado oživljuje sklop neubičajenih ili čudesnih oblika u novom ciklusu na platnima velikog formata u ulju i akrilu.

To je svijet koji tek treba objasniti, otkriti njegov pravi smisao, ući u njega i razumjeti ga, upoznati ga, kakav doista je.

Žunjić vrlo rado istražuje raznovrsne mogućnosti čitave lepeza oblika koji su skloni metamorfozi jer ništa nije stalno u ovom svijetu, jedina je stalnost neprekidna promjena.

Ta promjenljivost oblika daje poseban i uzbudljiv ritam njegovom slikarstvu u kome samo naizgled vladaju boje u cjelini ili poneka dominantna, energija i njezina silovitost ključ su za razumijevanje.

Dinamičan i seriozan ciklus  nadahnutog slikara Mladena Žunjića, neumornog umjetnika, kome doista nikada nije dosta slikarstva.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Čovjek ne može bez umjetnosti

HF

Vizualni izričaj duhovnih prostora

HF

Izložba Johna Bocka u Galeriji Kula u Splitu

hrvatski-fokus

Odlazak Davora Ercega

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više