Hrvatski Fokus
Društvo

Trudeau globalno ismijan zbog propisivanja menstrualnih proizvoda u muškim kupaonicama

Proizvodi za žensku higijenu dostupni su u muškim kupaonicama u Kanadi.X

 

‘Liberalna odluka o distribuciji tampona u muškim zahodima posvuda, uključujući i vojne baze, samo je još jedan korak u sustavnom napadu na muškost i dio šire ideološke bitke’, napisao je čelnik Narodne stranke Kanade Maxime Bernier.

Kanadski premijer Justin Trudeau dobio je međunarodno ismijavanje na društvenim mrežama zbog propisivanja proizvoda za žensku higijenu u muškim kupaonicama, a neki kažu da je politika sustavan napad “na muškost”.

“Nekada davno, kada su samo žene imale menstruaciju, morale smo plaćati vlastite proizvode”, rekla je konzervativna senatorica Linda Frum u objavi za X (bivši Twitter) 12. prosinca koja je uključivala sliku košare za menstruaciju u muškoj kupaonici u kanadskom parlamentu.

“Ali sada kada i muškarci imaju menstruaciju, ovi proizvodi, od ovog tjedna, imaju mandat da budu slobodni u svim muškim zahodima na svim saveznim radnim mjestima, uključujući Parliament Hill – gdje je ova fotografija snimljena danas.”

Kao odgovor na Frumovu objavu, korisnica Vivian Bercovici odgovorila je: “Ne. Recimo da nije tako. Uskoro: Pisoari u ženskim toaletima.”

Frum je odgovorio sa “100 posto”.

Novi savezni mandat koji je stupio na snagu 15. prosinca prisiljava sva kanadska savezna radna mjesta, uključujući vojne baze, da osiguraju ono što se naziva “pribor za menstruaciju” u muškim kupaonicama kako bi se promicala “inkluzivnost”.

Direktivu je izdala tvrtka Employment and Social Development Canada, koja tvrdi da davanje besplatnih jastučića i tampona u muškim kupaonicama omogućuje “osobama s menstruacijom da u potpunosti sudjeluju u radnoj snazi i društvu u cjelini”.

Jedan X (bivši Twitter) zabilježio user@therealmrbench kako je New York Post pokupio priču, koja pokazuje da “kanadski premijer Justin Trudeau nastavlja činiti Kanadu predmetom ismijavanja svijeta”.

Još jedan korisnik X -a (bivši Twitter)

To je dovelo do toga da @FedUpWithGovmt odgovorio: “On je odvratan. Koliko je budala u Kanadi glasalo za njega. Amerikanci koji su glasali za Bidena jednako su glupi.”

Članak Posta objavljen je 26. prosinca i uključivao je i Frumove komentare, kao i neke čelnika Narodne stranke Kanade Maximea Berniera, koji je neposredno prije Božića poderao stranicu s nove direktive savezne vlade koja propisuje proizvode za žensku higijenu u muškim kupaonicama.

“Liberalna odluka o distribuciji tampona u muškim zahodima posvuda, uključujući i vojne baze, samo je još jedan korak u sustavnom napadu na muškost i dio šire ideološke bitke”, napisao je Bernier na X-u (bivši Twitter), o čemu je LifeSiteNews izvijestio.

Bernier je bio dosljedan glasni protivnik ekstremnih ideologija savijanja spolova, rekavši da postoje samo dva “spola” i da će “prevladati zdrav razum” u rodnoj raspravi. Također se protivio LGBT indoktrinaciji u javnim školama i prozvao je Konzervativnu stranku Kanade da nije dovoljno glasna o tim pitanjima.

U posljednjih nekoliko godina primjetan je pritisak u zapadnim zemljama da aktivno promiču rodnu ideologiju mladima, posebno u Sjedinjenim Državama i Kanadi.

Trudeauova liberalna vlada u potpunosti se slaže s LGBT agendom. Nedavno je obećala nevjerojatnih 100 milijuna dolara financiranja LGBT aktivističkih skupina, a velik dio novca bio je usmjeren na inicijative za mlade i na terenu.

Senat je 2017. donio ono što se naziva prijedlogom zakona o pravima transrodnih osoba koji dodaje “rodno izražavanje” i “rodni identitet” kanadskom Zakonu o ljudskim pravima i odjelu za zločine iz mržnje Kaznenog zakona.

Otprilike u isto vrijeme, savezni javni službenici bili su prisiljeni pohađati obvezni feministički tečaj “ravnopravnosti spolova” ili se suočiti s neodređenim posljedicama.

Antun Murdoch, https://www.lifesitenews.com/news/trudeau-ridiculed-globally-for-mandating-menstrual-products-in-mens-bathrooms/

Povezane objave

Oživljena scenska stvarnost Vukovara

HF

Prešućena razlika između zapovijedi i zakona

HF

AFORIZMI – Dan antiflašizma

hrvatski-fokus

Novogovor

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više