Hrvatski Fokus
Društvo

Mali romani Tahira Mujičića

O Zagrebu

 

Nedavno je zagrebački nakladnik VBZ objavio u Biblioteci Ambrozija (knjiga 643), posebno zanimljivu knjigu Tahira Mujičića MALI ROMANI (o vremenima kina, filma i naročito Zagreba), u finom tvrdom uvezu, na gotovo 300 stranica.

MALE ROMANE  čini nekoliko dijelova, ZGINEMATOGRAFI, KOKOT U KINU, POSEBNI DODACI, BIOGRAFIJA i pjesma SUTRA ĆE ME PROSUT. Istaknimo, ovo je prva autorova knjiga o kinima u nizu koji slijede.

U posljednje vrijeme doista je malo književnosti posvećene Zagrebu (na bilo koji način), stoga valja pozdraviti zapise Tahira Mujičića s veseljem.

Zapisi Tahira Mujičića njegov su hommage rodnom Zagrebu, kinima i filmovima za kina.

Moram priznati da me je ova zgodna knjiga sjećanje i promišljanja podsjetila na osamdesete godine prošloga stoljeća i brojna fantastična izdanja o Zagreba iz pera Zvonimira Milčeca. Istina bilo je i drugih autora koji su se uspješno bavili Zagrebom, ali Milčec je ostavio najdublji trag.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

AFORIZMI – Mudri seljak

hrvatski-fokus

Stijeg slobode u Kninu i 2019.

HF

Donesite u GKK kukičane miljetiće svojih baka i prabaka

hrvatski-fokus

Pobjednik 71. Zagrebačkog festivala je ToMa s pjesmom ‘Voljet ćeš opet’

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više