Hrvatski Fokus
Društvo

Njezino tijelo i drugi stranci

Knjiga priča Carmen Maria Machado

 

Nakladnik iz Zagreba, VBZ objavio je u svojoj popularnoj Biblioteci Ambrozija( knjiga 649) u broširanoj opremi knjigu priča suvremene američke spisateljice Carmen Maria Machado NJEZINO TIJELO I DRUGI STRANCI, u prijevodu s engleskog Lore Tomaš.

Knjiga kratkih priča NJEZINO TIJELO I DRUGI STRANCI naišla je na sjajan odjek u Americi, iznimno hvaljena i preporučivana.

New York Times uvrstio je ovu knjigu među petnaest knjiga autorica Nove avangarde, a koje definiraju nove načine pisanja fikcije u 21. stoljeću.

Mi izdaleka možemo vidjeti na ovom primjeru u kojem se pravca kreće suvremena američka književnost i koje su to njezine osobitosti.

Motivika je autorica preuzela iz života neposredne okoline, iz stvarnosti, iz neobičnosti običnoga, iz života s one strane velike bare.

Osam priča sadrži ova knjiga, Šav po mužu, Inventar, Majke, Naročito gnjusno, Stvarne žene imaju tijela, Osam zalogaja, Rezidentica, Teška na tulumima.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

KVAZIPOLITIKA – Stranke prava ili pravdašenja

HF

MUDROSITNICE – Crvenkapica i vuk

hrvatski-fokus

AFORIZMI – Izborni kandidati i pederi

HF

Dani Ksavera Šandora Gjalskog

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više