Hrvatski Fokus
Religija

Za zapadne zemlje sloboda vjeroispovijesti završava tamo gdje počinju LGBT prava

UN-ovo izvješće objavljeno ranije ove godine – uz potporu EU-a – pozvalo je vlade i zaklade da podrže vođe vjere koji se zalažu za istospolne brakove i pobačaj

 

Američka razvojna agencija objavila je prošlog mjeseca politiku pod nazivom “Izgradnja mostova u razvoju: USAID-ova politika strateškog vjerskog angažmana”, koja izričito zahtijeva od vjerskih partnera USAID-a da prihvate uvjete povezane s homoseksualnim / trans pitanjima u svojim ugovorima. Takvi uvjeti postoje u USAID-u od Obamine administracije i nastavljeni su tijekom Trumpove administracije. Sada je Bidenova administracija jasno dala do znanja da neće biti naknade za vjerske skupine koje se ne slažu s homoseksualnom / trans agendom.

Tijekom vrhunca pandemije bolesti COVID-19 Komisija EU-a donijela je 2020. prvu strategiju za homoseksualna/transrodna pitanja na razini EU-a, koja je uključivala opsežan skup mjera socijalnog inženjeringa za uvođenje jedinstvenih politika diljem Europske unije. Također je obećala pojačati diplomatske napore i napore EU za inozemnu pomoć u promicanju homoseksualnih/trans pitanja diljem svijeta.

Europska unija uvelike doprinosi projektima koji napadaju kršćanske vođe diljem Europe koji se protive istospolnim brakovima. EU financira ILGA-Europu, vodeći europski lobi za zastupanje homoseksualaca/transrodnih osoba. Skupina, ozloglašena po odbijanju osude seksa odraslih i djece, nedavno je napala pravoslavne svećenike i druge vjerske vođe diljem Ukrajine, Češke, Slovačke i Turske koji ne priznaju istospolne zajednice i tretiraju homoseksualna djela kao grešna.

Europski politički čelnici također stoje iza napada na Katoličku crkvu zbog protivljenja “rodnoj ideologiji”. U izvješću EU parlamenta navodi se kako je suprotstavljanje “spolu” “katolički izum, s Katoličkom crkvom kao glavnim zagovornikom”. U izvješću se kritiziraju vjerne katoličke skupine jer se “prikazuju kao stvarne žrtve, kao branitelji vjere, nasuprot netolerantnim kulturnim revolucionarima”.

EU nadilazi puku osudu vođa vjerske vjere koji imaju tradicionalna uvjerenja o braku i obitelji. Također želi utjecati i promijeniti vjerska uvjerenja.

UN-ovo izvješće objavljeno ranije ove godine – uz potporu EU-a – pozvalo je vlade i zaklade da podrže vođe vjere koji se zalažu za istospolne brakove i za pobačaj da “ponude praktičnu suprotnost tendenciji aktera protiv roda / obitelji da tvrde da govore u ime cijelih vjerskih zajednica i da naoružaju religiju kao alat za ograničavanje prava na seksualnu i tjelesnu autonomiju”.

Čini se da je vjerska sloboda samo za one koji se slažu s određenim ideologijama seksualne ljevice.

Iulia-Elena Cazan i Stefano Gennarini, J. D., https://c-fam.org/friday_fax/analysis-for-western-countries-freedom-of-religion-ends-where-lgbt-rights-begin/

Povezane objave

Treći hram na mjestu Al Akse

HF

Tragovi života

hrvatski-fokus

Strašna obmana protestantizma

HF

Biblija objavljuje – vjeru, nadu i ljubav

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više