Hrvatski Fokus
Uvodnik

Čelnica EPPO-a: Radi se o školskom primjeru političara koji pred građanima stvaraju dimnu zavjesu

Hrvatski sudac Marko Duka srpskoj obitelji iz Beograda za “zločin” u Oluji dosudio 187.033 eura!

 

  • Nakon brojnih prozivki i jadikovki Andreja Plenkovića, napokon se oglasila Laura Codruţa Kövesi, glavna europska tužiteljica. Predsjednik Hrvatske vlade i HDZ-a tjednima je, izravno braneći ministricu kulture i medija Dubrovkinju Ninu Obuljen Kořinek, neizravno napadao ovu rumunjsku Mađaricu na čelu EPPO-a (Ured europskog javnog tužitelja). Plenkoviću skloni mediji podržavali su ga pišući i govoreći kako je istina da ona nije mjerodavna za istraživanje kriminala koji je očito počinjen od strane optužene ministrice i Geodetskog fakulteta čiji su čelni ljudi ili optuženi ili već završili u pritvorima. Ti medijski podržavatelji Plenkovićeve priče koja ne drži vodu čak su govorili i pisali da EPPO i Laura nemaju što istraživati i ispitivati jer su maznuti hrvatski novci iz hrvatskog proračuna, a ne tamo nekakvi eunijski novci s kojima se taj isti Plenković stalno hvali.  Što je novo na N1 TV izjavila Laura Codruţa Kövesi? (https://n1info.hr/vijesti/ekskluzivno-za-n1-sefica-eppo-a-laura-kovesi/) Izjavila je diplomatskim i pravnim rječnikom da Plenković laže i da ne će pobjeći ni on, a ni oni koji su izravno uključeni u ovaj kriminal, od njezine ruke pravde. Codruţa Kövesi najprije je rekla kako »o nadležnosti EPPO-a ne odlučuju vlada, Sabor, političari ni poslovni ljudi, to je nešto što pripada pravosuđu«, čime je priprijetila Plenkoviću da ima potporu čelništva EU-a u Bruxellesu, te dodala: »Ovdje se ne radi o tomu tko je nadležan, nego o tomu je li počinjena prijevara, je li itko pokušao otkriti istinu i treće, ako je istina ono što je premijer rekao, svi želimo doznati je li prijevara počinjena ili nije«. Nakon toga, očito iznervirana uz Plenkovićevo omalovažavanje nje i EPPO-a, Laura je izašla iz okvira i pomalo nediplomatski poručila da je njezin posao štititi neovisnost EPPO-a i reagirati kad god vidi uplitanje u rad svog suda, ustvrdivši i istaknuvši: »Već sam vidjela ovakav potez. Radi se o školskom primjeru političara koji pred građanima stvaraju dimnu zavjesu. ‘Dragi građani, nije važno je li došlo do prijevare, pitanje je tko je nadležan. Je li nadležan EPPO i obavlja li dobar posao s predmetima?’« Nakon što su i Plenković i njegova ministrica već više puta priznali da je do prijevare došlo, ovdje je situacija čista. Samo se čeka sudski pravorijek EPPO-a. A tada ćemo vidjeti tko će odgovarati. Vozač ministarstva ili netko ipak malo veći.

Sve više hrvatskih medija u srpskom vlasništvu

  • Bezbroj je medija u Hrvatskoj koji su posljednjih godina postali mediji u srpskom vlasništvu. Naravno, ne javno, nego prikriveno. Iako je skriven, nije teško prepoznati o kojem se mediju radi. Najbolje se to može vidjeti na primjeru objavljivanja i ruminiranja jugonostalgičnih tema. Jedan takav medij je Dnevno, odnosno Dnevno.hr. To je medij koji sam odmah po nastanku prepoznao i ispravno nazvao – udbaška desnica! On, poput Jutarnjeg lista, Novog lista, Večernjeg lista, Slobodne Dalmacije, Nacionala, Indexa, Neta, N1 TV itd. stalno promišlja o jugonostalgičnim temama. Najnovija takva tema je članak bez autora o pjevaču Vici Vukovu. Već u naslovu članka vidi se da je riječ o lažnom novinarskom djelu – nepotpisanom novinarskom djelu – a naslov glasi: »Hrvatskog heroja komunisti su protjerali: Razišao se s Tuđmanom, a onda ga je snašla tužna sudbina«! (https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatskog-heroja-komunisti-su-protjerali-razisao-se-s-tudmanom-a-onda-ga-je-snasla-tuzna-sudbina-2352414/) Klasična špranca – ‘ko nas, bre, zavadi! Malo komunista i četnika, malo ustaša. Sam naslov je zbunjujući jer govori ono što je ne samo nemoguće, nego je i lažno. Vice Vukov bio je progonjen i zbog tekstova svojih pjesama koje su mu drugi pisali, zbog popularnosti i hrvatstva. To je činjenica. Nisu ga progonili samo jugokomunisti, kako se sprda u naslovu, progonili su ga velikosrbi svih boja i ne samo među Srbima, nažalost i među Hrvatima. Isto kao i što smo i danas svjedoci antihrvatskog djelovanja brojnih političara iz Hrvatske. Ne samo Milorad Pupovac, nego i hrvatski Hrvati iz politike, medija, tzv. civilnih udruga, industrije zabave… Ali Dnevnu to nije bitno, oni su ovaj tekst dobili iz tvornice Ace Vasiljevića i podmetnuli ga čitateljima da misle kako je u Jugoslaviji sve bilo u redu, a u novoj hrvatskoj državi nije jer je, navodno, hrvatski predsjednik i obnovitelj hrvatske državnosti nakon 45 godina, Franjo Tuđman, prema pjevaču Vukovu bio gori od Srba i jugokomunista, jer se s njime razišao, pa je Vicu „snašla tužna sudbina“. To što je to laž, njih nije briga. Cilj im je stvoriti pomutnju u glavama već nemalog broja eutanaziranih Hrvata i u tomu su uspjeli. Dnevno.hr napisao je puno toga iz života Vice Vukova, ali ne i ono bitno. Kako ga je progonila Udba, tko je naređivao i tko mu je pisao karakteristike. Nu, to im i nije bila namjera. Namjera im je bila ocrnjivanje hrvatske države i predsjednika Franje Tuđmana, koji se je s Vukovom „razišao zbog drukčijih političkih stavova“. Da, ne bi! Nije Vukov bio političar, bio je pjevač, domoljubni pjevač i to jako dobar pjevač koji je imao svoju publiku koja ga je obožavala. Njegovo političko znanje i nakon kasnijega školovanja i stjecanja diplomâ nikada nije bilo na visokoj razini. U politici je lutao i na kraju nesretno završio, jer je od nacionalnoga junaka sedamdesetih postao takozvani liberal u slobodnoj hrvatskoj državi. 

Vice Vukov i udbaška desnica

  • Stoga mislim kako bi za čitatelje Dnevna bilo puno zanimljivije, a i korisnije, da su podastrli neke od brojnih podataka UDBA-e i KOS-a o tomu što su, kada i kako pisali o Vici Vukovu. Neke od tih podataka podastrt ću vam ja, dragi čitatelji. Dok sam bio u vojsci u Kruševcu 1977. godine uspio sam sakriti i prokrijumčariti neke od tih tajnih dokumenata u kojima su u prvoj polovici sedamdesetih godina XX. stoljeća – i za života zločinca Josipa Broza – pisali o Vici Vukovu i pratili svaki njegov korak u iseljeništvu. U brošuri pod naslovom Specijalni rat (psihološko-propagandni aspekt), 3.-4, [Politička uprava SSNO, Centar za studije i istraživanja (za internu upotrebu), Beograd, jul-august 1974., “štampana u Vojnoj štampariji – Split”, lektor: prof. srpskoga jezika Dragan Pavlović], koju su za tisak pripremili: kapetan bojnog broda Šime Živković, pukovnik Ivan Srdanov i mr. Sulejman Hrnjica, piše o sastanku Hrvatskoga kulturnog centra u Frankfurtu 31. III. 1973. na kojem je bio urednik Kane Vjekoslav Bajsić i raspravljalo se „kako hrvatski intelektualac, koji se, po pravilu, dobro našao u inostranstvu, može da pomogne hrvatskom radniku koji se u inostranstvu, po pravilu, nije dobro snašao“. Piscima ovoga pamfleta posebno je zasmetalo to što su u Ludwigsburgu 9. VI. 1973. na sastanku „Hrvatske katoličke mladeži“ predstavnici katoličke mladeži i misija iz Ludwigshafena, Münchena, Heilbronna, Pforzheima, Göppingena, Geislingena, Ulma i drugih mjesta autobuse i automobile „okitili hrvatskim zastavama i grbovima (bez socijalističkih simbola). Posle održanog sastanka u svečano ukrašenoj dvorani, čija je pozornica bila ukrašena hrvatskom trobojnicom i velikim grbom (bez petokrakih zvezda), a u pozadini fotografijom crkve sv. Marka u Zagrebu, održana je priredba na kojoj su nastupili: Vice Vukov sa »Ave Maria«, predstavnici Karlsruhea – Pforzheima s komadom »Kluwn«, predstavnici iz Göppingena sa izvođenjem nekoliko slavonskih kola i pesama“ (str. 49.-50.).

Udba ga je posvuda pratila

  • Posebno su pazili i pratili pjevača Vicu Vukova koji je nastupao te godine po Njemačkoj i Švedskoj. Tako su napisali da se „katolička crkva (malim slovom napisano, op.a.) posebno koristila Vice Vukovim i organizovala mu nekoliko gostovanja i turneja. Na tim gostovanjima uključivali su i neprijateljsku emigraciju. Tako je krajem marta 1973. godine Vice Vukov gostovao u Švedskoj u režiji društva »Matija Gubec«, a među glavnim organizatorima nalazio se poznati neprijatelj naše zemlje, sveštenik dr Vjekoslav Lasić. Interesantno je napomenuti da su i koncerti Vice Vukova u nekim gradovima SR Nemačke organizovani gotovo u isto vreme kada je u tim gradovima gostovao naš ansambl »Zvuci rodnog kraja«, što je, sigurno, imalo za cilj da umanji značaj te naše akcije. Angažovanje tih katoličkih misija u organizaciji ovih i sličnih turneja ima prvenstveno političko-propagandni karakter u težnji da i na ovakav način okupe oko sebe što veći broj naših radnika, a šta u sebi sadrži antisocijalističku i antijugoslovensku orijentaciju“, napisano je u pamfletu KOS-a. Po meni ovi su podatci puno važniji i interesantniji, nego laži da su se političar Tuđman i pjevač Vukov razišli „zbog drukčijih političkih stavova“.

Hrvatski sudac presuđuje u korist agresora

  • Obitelji iz Beograda za zločin u Oluji u Zagrebu dosuđeno 187.033 eura, piše Marinko Jurasić u Večernjem listu (https://www.vecernji.hr/vijesti/obitelji-iz-beograda-za-zlocin-u-oluji-u-zagrebu-dosudeno-187-033-eura-1751585). Sam naslov je pogrješan. Što Hrvatska i Oluja imaju tamo s nekom obitelji iz Beograda. Očito su Jurasić i Večernji pogriješili. Valjda misle da se radi o obitelji iz Hrvatske koja je nakon Oluje pobjegla u Beograd. Valjda! Ovo u naslovu nema smisla. Drugo su novci. Kakvi novci? Zašto bi hrvatska žrtva plaćala nekoj agresorskoj obitelji koja se sklonila nakon vojnoga poraza u glavni grad agresorske Srbije? Ponavljam, nema smisla. To je znak slabosti, znak poniženja i priznanja krivice koje nema. Tužitelji su sve do Vrhovnog suda pravomoćno izgubili spor, da bi 2020. Ustavni sud ukinuo te presude, a onda je stajalište ustavnih sudaca postalo polazišna točka za novu nepravomoćnu odluku, kako je obrazložio sudac Marko Duka. Dakle, po nalogu ELJSP-a (izvana) i Ustavnog suda (iznutra) ukinute su pravomoćne presude i dali sucu Marku Duki da kao „sudija“ presudi u korist braće Srba. Iz onoga što sam pročitao o tom slučaju, nejasno je gdje i kada se to navodno ubojstvo Momčila T. dogodilo, ali sudac Marko je očito dobio nalog da ga provede. Dakako, na hrvatsku štetu. To što je ovo nepravomoćna presuda ništa ne znači. Ona je već po nalogu AP-a pravomoćna, samo se čeka protok vremena i da postane službena. Ima novaca za agresore, a nema za branitelje i civile koji su bili u srbijanskim koncentracijskim logorima.

Filipinska katolička djeca

  • U dva mjeseca u Hrvatskoj je rođeno 12-ero filipinske djece, prenose hrvatski mediji. U vrijeme kad se u Hrvatskoj rađa najmanje djece u zadnjih sto godina. Budući da su Filipinci katolici, i ova novorođena djeca su novi hrvatski katolici.

Andrew James Bridgen: Cijepljeni će uskoro umrijeti od turbo raka

  • Andrew James Bridgen (28. listopada 1964.) britanski je političar i poslovni čovjek koji je bio član parlamenta kao konzervativac od 2010. Vakseri su ga u travnju 2023. otjerali iz Konzervativne stranke nakon što je kritizirao djelotvornost cjepiva protiv COVID-19 i nakon što je tvrdio da mu je izraelski kardiolog rekao da to predstavlja “najveći zločin protiv čovječanstva od holokausta”. U svojoj parlamentarnoj karijeri je, istaknuti zagovornik Brexita, i podupirao je napore da se s dužnosti uklone konzervativni premijeri David Cameron, Theresa May, Boris Johnson i Liz Truss. Ovih dana otkriva kako mu je politička elita rekla da će ‘cijepljeni uskoro umrijeti od turbo raka’. “Možete govoriti koliko god želite. Nije važno. Vi ste cijepljeni. Uskoro ćeš umrijeti od raka”, rekao mu je jedan član britanske elite. Bridgenovo pravodobno upozorenje o vrtoglavom porastu broja smrtnih slučajeva od raka kao rezultat mRNK cjepiva dolazi u trenutku kada bivši zaposlenici Pfizera počinju širiti ​​prijevaru. Turbo rak će u sljedećih nekoliko godina odnijeti živote stotina milijuna, ako ne i milijardi ljudi, prema bivšem zaposleniku Pfizera koji upozorava da su svi cijepljeni mRNK hodajuća tempirana bomba koja čeka da eksplodira. Prema tom bivšem pfizerovcu, pandemija Covida i širenje mRNK bila je operacija s desetljećima planiranja, s izričitom svrhom ranjavanja, sakaćenja i namjernog ubijanja ogromnog broja ljudi. Ali postaje još gore. Uvođenje mRNK tek je u povojima. Bolesni i uvrnuti duhovi odgovorni za golemi porast turbo karcinoma sada su spremni požnjeti goleme financijske koristi prisiljavajući cijeli svijet da se cijepi protiv problema koji su oni uopće uzrokovali. Naime, globalistička elita koristi se farmaceutskom industrijom za izvođenje najvećeg zločina protiv čovječanstva u povijesti, i kao i obično odlučni su sakriti svoj opaki plan pred očima javnosti.

Richard M. Fleming: Pseudocjepiva uzrokuju krvne ugruške

  • Američki znanstvenik i publicist Richard M. Fleming piše i tvrdi da je cijepljenje protiv korone ubitačno. Cijepljena krv koagulira (prelazi iz tekućeg u kruto stanje) odmah nakon uzimanja, kaže on na osnovi njegovih istraživanja i ističe: »Netko je uvjeren da je s krvlju cijepljenih sve u redu. Vjerujete li im, ja ne! Još prije nego što su nametnuta prisilna masovna cijepljenja, mnogi slobodni znanstvenici i istraživači upozoravali su da će pseudocjepiva uzrokovati krvne ugruške«. Fleming je pokazao i dokazao da cjepivo trenutno zgrušava krv (http://t.me/ugofuoco/2747). U laboratoriju za analizu pokazuje da svježe izvađena krv odmah koagulira, što je potpuno nenormalno. Ali po mnogim režimskim znanstvenicima i mainstream medijima, to je sve “normalno”. Zato ćete na društvenim mrežama pronaći od strane režimskih „vaksera“ da je dr. Fleming „antivakser“, lažljivac i slično. Već viđeno!

Smrt cijepljenoga šesnaestogodišnjaka

  • Šesnaestogodišnji južnoafrički bijelac, Kaiden Bowie, srušio se na terenu nakon ragbijaške utakmice između njegova Jeppea i Hoërskool Die Ankera. Njegovoj smrti svjedočili su svi na terenu i u gledalištu – učenici, učitelji i roditelji – koji su nazočili utakmici u srednjoj školi Jeppe. Prema izvješćima, Bowie se osjećao bolesno tijekom utakmice U16 (šesnaestogodišnjaka), ali je izdržao do kraja i platio životom. Ovaj učenik 11. razreda cijepljen je više puta protiv COVID-19!

Spalili tajni memorandum

  • Bivši britanski premijer, Tony Blair, u vrijeme britanske agresije na Irak 2003. godine, naredio je svomu ministru obrane Geoffu Hoonu da spali tajni memorandum u kojem se navodi da bi napad na Irak 2003. mogao biti nezakonit. Hoon je tvrdio da je njegovom glavnom privatnom tajniku rečeno “bez sumnje” da uništi dokument koji je napisao tadašnji državni odvjetnik lord Zac Goldsmith, uoči napada na Irak pod vodstvom SAD-a koji je rezultirao s najmanje desetcima tisuća smrti u Iraku. Smatra se da je lord Goldsmith napisao dopis 2003., upozoravajući da bi rat mogao biti osporavan prema međunarodnom pravu.

70 ili 72 učenika

  • Branimir Stanić, glavni urednik Glasa Koncila, dotaknuo se Francuske, francuskoga parlamenta i donošenja »ustavnoga prava na prekid trudnoće« (https://www.hkv.hr/vijesti/komentari/43327-b-stanic-dalekosezne-posljedice.html). Nije to više vijest, vijest je kada se neka država ne da pod skute Istanbulske konvencije, a koju, iz straha, Stanić nije ni spomenuo. Svoj uvodnik glavni urednik Glasa Koncila pokušao je efektno završiti poigravši se brojkama, odnosno kako ipak ima nade jer je za pogubnu ustavnu promjenu glasovalo 780 francuskih zastupnika naspram 72 koji su bili protiv, što je po Staniću, prispodobiv broj učenika koje je Isus poslao »kao janjce među vukove« naviještati da se približilo kraljevstvo Božje. A ni brojke mu nisu pomogle, jer – kako pišu umni ljudi – nije bilo učenika 72, nego dvojica manje – 70!

Umjetna inteligencija i otpuštanja radnika

  • Generativna umjetna inteligencija promijenila je svačije poslovne prioritete. Tehnologija, koja može odgovoriti na pitanja, stvarati slike i pisati kòd, postala je senzacija preko noći nakon što je OpenAI-jev chatbot, ChatGPT, eksplodiraou popularnosti. Najveće tehnološke tvrtke žure zaposliti inženjere za izgradnju A.I. sustava. Prošle je godine u Sjedinjenim Državama bilo 180.000 radnih mjesta povezanih s umjetnom inteligencijom, uključujući uloge u razvoju softvera, inženjeringu poluvodiča i računalstvu u oblaku, navodi CompTIA. Broj otvorenih radnih mjesta u A.I.-ju povećao se ove godine. Ti zaposlenici pomažu Microsoftu, Googleu, Amazonu i Metau da poboljšaju chatbotove (razgovore) i izgrade druge A.I. sustave. Apple zapošljava za A.I. inženjere, jer tvrtka razvija vlastitu A.I. ponudu za puštanje u prodaju kasnije ove godine. “Naš način rada, ako hoćete, uvijek je bio važno raditi posao, a zatim razgovarati o poslu, a ne izlaziti pred sebe”, rekao je Tim Cook, glavni izvršni direktor Applea, u razgovoru s analitičarima. “Ali imamo neke stvari zbog kojih smo nevjerojatno uzbuđeni”. Kompanije troše milijarde dolara na skupe čipove i superračunala potrebna za obuku i izgradnju A.I. sustava. Do kraja godine Meta očekuje da će od proizvođača čipova Nvidia kupiti 350.000 specijaliziranih čipova, čija se cijena procjenjuje na po 30.000 dolara. Guranje u generativnu umjetnu inteligenciju poklopilo se s rezovima drugdje. Googleova otpuštanja smanjila su broj ljudi koji rade na tehnologiji proširene stvarnosti.

Microsoft najstabilniji

  • Meta, koja je prošle godine otpustila gotovo 20.000 ljudi, ukida neke od svojih voditelja programa, koji nadgledaju različite projekte i odgovorni su za održavanje timova po planu. Tijekom dvije godine, 2020. i 2021., Amazon je udvostručio svoju radnu snagu na 1,6 milijuna zaposlenika dok je pokušavao držati korak s porastom narudžbi za e-trgovinu. Zapošljavanje je uključivalo povećanje broja korporativnih poslova na 380.000 sa 200.000. Od tada je ukinuo oko 30.000 korporativnih radnih mjesta i oko 50.000 drugih radnih mjesta, prema osobi koja je upoznata s promjenama, a njezino vodstvo jasno je dalo do znanja da se ti poslovi ne će tako skoro vratiti. “Želimo zadržati liniju brojenja glava”, rekao je Brian Olsavsky, glavni financijski direktor Amazona, tijekom medijskog poziva. Nakon otpuštanja više od tisuću zaposlenika u siječnju, Google je upozorio zaposlenike da bi se otpuštanja mogla nastaviti tijekom godine. Iznimka bi bilo dovođenje vrhunskih inženjera, izjavila je Ruth Porat, glavna financijska direktorica Alphabeta, Googleove matične tvrtke, tijekom razgovora s analitičarima. Za razliku od svojih vršnjaka, Apple je pokazao suzdržanost pri zapošljavanju tijekom pandemije. No, prošle godine, kako je prodaja iPhonea, iPada i Macova pala, tvrtka je počela smanjivati svoju radnu snagu. Prvi put u najmanje 15 godina izvijestio je da se njegov ukupan broj zaposlenika smanjio, čak i kada je izbjegao velika otpuštanja. I tako 3.000 radnih mjesta manje o kojima je Apple izvijestio na kraju posljednje fiskalne godine eliminirano je uglavnom iscrpljivanjem i poticanjem nekih menadžera da daju oštrije godišnje preglede, prema tri osobe koje su upoznate sa strategijom tvrtke. Glasnogovornik Applea odbio je komentirati. Microsoft je jedina tehnološka tvrtka koja nije prijavila smanjenje ukupnog broja zaposlenika. Tvrtka je na kraju fiskalne godine 2023. zapošljavala 221.000 ljudi, što je jednako vrhuncu nakon pandemije. Ulagači su nagradili Microsoftovu stabilnost. Prošlog je mjeseca svrgnuo Apple s trona najvrjednije tvrtke na svijetu. Njegova tržišna vrijednost sada je veća od 3 bilijuna dolara. https://www.nytimes.com/2024/02/05/technology/why-is-big-tech-still-cutting-jobs.html

U Dinamu nema mira

  • Nogomet je i dalje „najvažnija stvar na svijetu“! I dalje se na njemu zarađuje, i dalje se najviše prati i prolijevaju suze radosnice, ali i suze žalosnice. Naše ovogodišnje nogometno prvenstvo ušlo je u završnu fazu i tri kluba mogući su prvaci, Rijeka, Hajduk i Dinamo. Kako Dinamo suvereno hara od 2006., s izuzetkom 2017. kada je Rijeka prekinula taj niz, u Hajduku su više nego frustrirani. Dinamovih osvojenih 17 prvenstava od 2005. godine ožalostilo je navijače Hajduka i već godinama, institucionalno i „vaninstitucionalno“, kako bi rekao S. Milošević, pokušavaju da njihovi miljenici napokon budu prvaci Hrvatske. To im se nije ostvarilo za vrijeme vladavine Zdravka Mamića, najuspješnijega hrvatskog menadžera. Otkako Mamića nema nekoliko zadnjih godina maksimirski prvoligaš, kojemu su komunisti po dolasku na vlast 3. siječnja 2000., vratili boljševičko ime Dinamo, situacija se zakomplicirala i Dinamo sve teže osvaja prvenstva. Ove godine je Dinamo još više potonuo i kaska za Rijekom i Dinamom. Razloga su tri: 1. nema Z. Mamića, 2. nastupa u europskim ligama (Liga prvaka, Europska liga i Konferencijska liga), i 3. nelogična prodaja trojice najboljih nogometaša uoči početka prvenstva 2023./2024. – Dominika Livakovića, Luku Ivanušeca i Josipa Šutala. Sada mu se pojavio i 4. problem, a to je smjena Mirka Barišića i dosadašnje uprave kluba i dolazak Velimira Zajeca što povećava nemir u ionako nemirnoj Maksimirskoj 128. Možda će – nakon svega – poslije sramnoga ispadanja i blamaže u Solunu lakše osvojiti prvenstvo.

Prijetnje smrću

  • Sve veći su i pritisci na sudačku organizaciju, a i na Hrvatski nogometni savez na čijem se čelu nalazi hajdukovac Marijan Kustić od Novalje na Pagu. U medijima vodi se pravi nogometni rat. Bivši predsjednik hrvatskih nogometnih sudaca Bruno Marić morao se povući jer su mu iz Hajduka prijetili smrću. Prije njega bivši nogometni sudac Marijo Strahonja pod prijetnjama likvidacije njega i njegove obitelji prestao je komentirati suđenje na HRT-u. Iako je puno prijetnji i smrću, „organi reda“ ništa ne poduzimaju. U vrijeme najveće hajke na B. Marića predsjednik Vlade Andrej Plenković za posjeta Splitu dobio je Hajdukov dres i tim potezom poručio svekolikoj javnosti da su mu roditelji s hrvatskoga juga. Sve je to dodatno pogoršalo stanje i do kraja prvenstva sve je moguće. Pa i najgore.

Papa Franjo – otac i brat!

  • Hrvatski fokus dobio je poruku sljedećega sadržaja: »Poštovani, možda je do Vas već stigla vijest da Križarska organizacija i ove godine organizira Papin dan povodom obljetnice izbora pape Franje za poglavara Katoličke Crkve. Jedanaesti Papin dan pape Franje održat će se u Zagrebu u srijedu 13. ožujka 2024. godine, a program će započeti u 18 sati misom u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca (Kaptol 28) koju će predslaviti mons. Tomislav Subotičanec. Uslijedit će prigodna svečana akademija u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta (Kaptol 29a). Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić održati će predavanje „Papa Franjo i Crkva u promjeni epohe“. O temi „Papa Franjo – otac i brat“ govorit će biskupski vikar za kler Varaždinske biskupije i župnik Župe sv. Petra i Pavla u Mačkovcu mr. sc. Anđelko Košćak. Proslava PAPINA DANA U ŠKOLI se također odvija prema planu – ove godine s MOLITVOM kao središnjom temom. Iz godine u godinu uključuje se sve više škola i još više djece koja mole na nakane pape Franje i koja svjedoče najiskreniju ljubav prema Svetom Ocu. Više informacija stoji na društvenim mrežama Križarske organizacije te na sljedećoj poveznici: http://krizari.hr/proslava-papina-dana-u-zagrebu-2024-najava/ U zahvalnosti za dosadašnju podršku, pozivamo Vas da u narednim danima medijski popratite obilježavanje jedanaeste obljetnice pontifikata pape Franje. Također Vas pozivamo da nam u srijedu 13. ožujka budete dragi gosti i da u zajedništvu proslavimo Papin dan u Zagrebu. Radujemo se Vašem odazivu. S poštovanjem uz križarski pozdrav BOG ŽIVI! Darijo Burjan, predsjednik Križarske organizacije, Kaptol – Zagreb« Nažalost, još uvijek je puno ljudi koji »mole na nakane pape Franje i koji svjedoče najiskreniju ljubav prema Svetom Ocu«!

Marijan Majstorović

Povezane objave

Miro Bulj – trbuhozborac Bože Petrova

HF

Pobjede u Rusiji su puno više od nogometa

HF

Plenković šuti, a Milanović spašava Hrvate u BiH

hrvatski-fokus

Je li Plenković znao za guvernerove pregovore s Knightheadom?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više