Hrvatski Fokus
Znanost

Bidenova administracija protiv Boga, razuma i života

Linije borbe u Komisiji UN-a: Smanjenje siromaštva protiv seksualnih prava

 

Bidenovu administraciju čeka teška bitka za promicanje “seksualnih prava” na ovogodišnjoj Komisiji UN-a za status žena. Mnoga izaslanstva očekuju promjenu u američkoj administraciji u studenom i možda će biti spremnija prkositi onome što smatraju administracijom lame duck kao rezultat toga.

Biden i Europska unija gurnut će sustav UN-a do ruba u dugim i teškim pregovorima koji se očekuju tijekom sljedeća dva tjedna kako bi afričkim, azijskim i bliskoistočnim zemljama nametnuli “seksualna prava” u godišnjem sporazumu Komisije. Hoće li doći do sporazuma može ovisiti o tome koliko daleko Zapad želi dovesti ovu seksualnu agendu, koja uključuje abortus, homoseksualnu/trans agendu i seksualnu autonomiju za djecu. Godišnja komisija je druga najveća godišnja konferencija u New Yorku i očekuje se da će ove godine privući preko 13.000 delegata. Pregovori o “usuglašenim zaključcima” komisije počeli su prije dva tjedna.

Radni nacrt sporazuma, koji je dobio C-Fam, povlači bojnu liniju duž poznatih crta kao i prošlih godina. Zapadne zemlje žele da sporazum promiče trajne birokratske mehanizme i tokove financiranja politika i organizacija za seksualna prava. Krilatica za sve ovo je uključivanje “rodne perspektive” u politike i programe. Zemlje u razvoju radije se usredotočuju na programe za smanjenje siromaštva. Insajderi u pregovorima kažu Friday Faxu da zapadni delegati agresivno promiču “sveobuhvatno seksualno obrazovanje”, čak tvrdeći da bi ono trebalo biti obavezno. Rekli su da je ovakva vrsta spolnog odgoja neophodna kako bi se djevojčice sačuvale od siromaštva.

Promiču eksplicitne seksualne koncepte

Priručnici UN-a za sveobuhvatno seksualno obrazovanje promiču eksplicitne seksualne koncepte u iznimno mladoj dobi bez uplitanja roditelja ili bez obzira na njihove prigovore, uključujući moralni relativizam prema homoseksualnosti i transrodnosti, te čak potiču djecu da eksperimentiraju sa seksualnom orijentacijom i rodnim identitetom. Bidenova administracija također postiže na načine na koje nije u prošlosti. Uprava je ove godine prvi put u pregovorima predložila termin “seksualno i reproduktivno zdravlje i prava”. U prošlosti su američki diplomati umjesto toga tražili jezik o reproduktivnom zdravlju—što je imalo manje protivljenja tradicionalnih zemalja. Ako Bidenova administracija inzistira na tome da seksualna prava budu prioritet, to bi moglo poremetiti cijeli sporazum.

Druga zapadna izaslanstva posebno naglašavaju pitanja transrodnosti. Ujedinjeno Kraljevstvo poslalo je muškarca koji se identificira kao transrodna žena kao delegata u komisiju. Mnogo će ovisiti o nizozemskom veleposlaniku koji vodi pregovore i koji će izraditi konačni nacrt sporazuma za usvajanje 22. ožujka. Bilo koji od četrdeset i pet članova komisije može blokirati sporazum kada predsjedavajući zatraži njegovo usvajanje.Do sada je nizozemsko izaslanstvo pokazalo pristranost prema seksualnim pravima. Zadržao je više identičnih prijedloga o “seksualnim pravima” u radnom nacrtu, uključujući desetke spominjanja seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava, sveobuhvatnog seksualnog obrazovanja, homoseksualnog/trans jezika i seksualne autonomije za djecu. U isto je vrijeme nekoliko pro-obiteljskih prijedloga iz tradicionalnih zemalja svelo na jedan paragraf. Time se stvara privid sukoba interesa s Europskom unijom, koja također aktivno sudjeluje u pregovorima i povlači konce iza kulisa.U svjetlu ovoga, najbolja nada za dogovor mogla bi biti pragmatična intervencija predsjednika komisije, veleposlanika Filipina. Ako pregovori propadnu, on ima mogućnost predložiti sanirani tekst na usvajanje kao što se to događalo na prošlim sjednicama Povjerenstva.

Stefano Gennarini, https://c-fam.org/friday_fax/battle-lines-at-un-commission-poverty-reduction-v-sexual-rights/

Povezane objave

Šokantno upozorenje nobelovca Luca Montagniera

hrvatski-fokus

TTIP – Pristup tržištu SAD-a uz zaštitu EU standarda!

HF

Moguća malignost hormonalnih devijacija

HF

Spasimo odgojno-obrazovni sustav RH

HF

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više