Hrvatski Fokus
Religija

Iznevjerena očekivanja ”svetog duha”

Homoseksualna afera u samostanu kraj Novog Sada i glumčev transfer u SAD

 

Iako se Porfirije okružuje episkopima iz svog društva računajući na njihovu podršku sve je badava. Porfirijev dosje je već gdje treba biti, a tu je i zapisnik iz policije o jednom skandalčiću.

Srbija, odnosno njezin neuprljani dio, u ovom trenutku kao da nema mogućnosti da se odupre malignim procesima i divljaštvu desnog spektra autokrate čija je zadnja i najveća pobjeda nad Srbijom uspjeh da sve građane proglasi genocidnim. Bijedna karikatura ogrnuta zastavom ostavila je dojam na cijeli svijet kako bi on htio da nas svijet vidi kao krvoločne divljake koji imaju IQ jedan više od kokoši da ne vrši nuždu u dvorištu.

Smiješnom pauku već je pod nos stigla jasna poruka da njegovi tenkovi i policajci u demokratskom društvu ne mogu biti argumenti za društvenu arbitražu, pa je trebalo krenuti dalje. Skinite gaće i sjedite u koprive jer moramo da pokažemo da u Srbiji i dalje vlada šovinizam, ekstremizam, rasizam, terorizam ili fašizam u suprotnosti sa zdravim razumom.

Ushićeni lokalni šerif, opijen još jednom pobjedom nad srpskim narodom, sada na sve načine pokušava spasiti sustav koji je izbušen kao švicarski sir i poput ranjene zvijeri ne bira sredstva za opstanak. Evo samo malo informacija da javnost zna što se iza brda događa i koji to antifašist s omčom oko vrata čeka lokalnog šerifa da ritne konja, a ovaj da bude pošten.

Prvi koji je izgubio potporu srbijanskih vlasti je Joanikije, koji je od 2013. na posebnom zadatku, odnosno na čelu određene komisije, o čemu ćemo detaljnije govoriti uskoro na Cetinju. Javnost je zaboravila da je Joanikije već neizravno dobio “metak upozorenja” u Beogradu, a da je slučaj ostao neistražen. Drugo, i Vučiću je dosta ovakve SPC, pa vrh vlasti SPC-u montira novu pedofilsku aferu, koja će uskoro izaći u javnost iz krugova bliskih vlasti.Da su se razni tipovi iz SPC-a obili Vučiću po glavi gotovo da se vidjelo u medijima, nakon što je tip kojeg u SPC-u zovu DNK “zaustavljen”. Kontroverzni biznismen u SPC-u slovi za izvanbračnog sina pokojnog patrijarha Irineja, o čemu su mediji u Srbiji već pisali, ali ih nitko nije tužio. Zašto?

Trgovina za Porfirija “Monopol nad cjelokupnom crkvenom trgovinom drži patrijarhov najbliži suradnik Dejan Nakić (a upućeni tvrde da je on patrijarhov sin). Nije teško pogoditi da patrijarh zajedno sa svojim sinom određuje „pravila poslovanja“, podjelu plijena i slično“, citat je iz jednog članka. Intimus Nikole Selakovića i ostalih opasno je ušao u nečiji teritorij. I sad dolazimo do antifašiste, koji će uskoro biti u nevolji, a to je glavom i hrabrošću sam Porfirije. Propali projekt srpskog autokrata nije ispunio očekivanja beogradskog “svetog duha”.

Porfirije jedva ima ovlasti da bude pop pilićima u Kačavendinom samostanu, a kralj veselo traži nekoga tko će slušati tuđu muku. Iako se Porfirije okružuje biskupima iz svoje družbe, računajući na njihovu podršku, sve je uzalud. Porfirijev dosje već je tamo gdje treba, a tu je i prijava policije o malom skandalu. O homoseksualnoj aferi u samostanu kraj Novog Sada i glumčevom transferu u SAD da i ne govorimo.Gazda već priprema čistokrvnog pastuha prvo kao protutežu, a potom i kao zamjenu. Bit će to iznenađenje samo za one koji nisu upućeni u zbivanja unutar SPC.Inače, diplomatski krugovi bliski Crnoj Gori premjestili su prepisku Ruske i Srpske crkve, što najbolje svjedoči o jadnom stanju ove parareligijske organizacije.Trebalo bi ponekad pustiti da si ološ sam sebi iskopa oči, ali zarad političke, duhovne i svake druge čistoće sve te mediokritete poslati tamo gdje im je civilizacijsko mjesto…

Efim Ras, Aktuelno, Podgorica, 31. 5. 2024., https://www.aktuelno.me/politika/iznevjerena-ocekivanja-svetog-duha 

Povezane objave

Ukinuta suspenzija don Ivanu Grubišiću

HF

Armenska crkva sv. Gevorga

HF

Klerikalni globalistički feudalizam – izgubljen u vrjemenu i prostoru

hrvatski-fokus

Uz molitvu i Božju pomoć, rušimo zlo na čelu sa Zoranom Milanovićem

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više