Hrvatski Fokus
Hrvatska

Gdje su 1991. bili članovi SDP-a i HNS-a!

SDP i HNS nemaju moralno, pa time ni političko pravo odlučivati o spomen pločama poginulim hrvatskim braniteljima!

 
 
Svatko razuman zna da samostalne i slobodne demokratske hrvatske države, Republike Hrvatske, ne bi ni bilo da se hrvatski narod i ostali građani još nakon prvih demokratskih parlamentarnih izbora 1990. godine, nisu plebiscitarno, na referendumu 19. svibnja 1991. godine, za nju odlučili i, na žalost, morali, uz velike žrtve, to potvrditi u oružanom otporu protiv zločinačke velikosrpske agresije i njezine pete kolone u Hrvatskoj.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/06/www.hazud_.hr_portal_wp-content_uploads_2016_07_Ivica-Racan-protiv-neovisne-hrvatske-drzave-25.lipnja-1991.-u-Saboru-RH.png
Za tu obranu i oslobođenje okupiranih dijelova Republike Hrvatske zaslužni su svi hrvatski branitelji i cijeli narod, ali ipak, treba priznati, najviše dragovoljačke postrojbe u okviru Hrvatske demokratske zajednice, kao Zbor narodne garde, i u okviru obnovljene Hrvatske stranke prava, kao specijalne postrojbe HOS-a, sastavljene od dragovoljaca iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Hrvata iz cijeloga svijeta, pa i stranaca, hrvatskih prijatelja. Logično je da su sve te postrojbe imale pravo odabrati svoja imena i svoje znakove, pod kojima su se borile i pod kojima su najbolji borci polagali svoje živote na oltar Domovine.
 
Članovima SDP-a ili HNS-a sigurno nitko iz vodstva Republike Hrvatske ili stožera Hrvatske vojske nije i ne bi branio da i stranke SDP-a, HNS-a ili IDS-a formiraju i svoje dragovoljačke postrojbe, daju im imena poznatih hrvatskih komunista iz prošlosti ili HNS-ovaca sa svojim odabranim znakovima, pa makar to bila i petokraka, te da se bore za samostalnu i slobodnu demokratsku Hrvatsku. No, oni to nisu učinili, jer su većinom bili protiv samostalne Hrvatske, nego su eventualno, teškom mukom, bili mobilizirani pripadnici Hrvatske vojske, poput Željka Jovanovića, Predraga Matića i sličnih, koji imaju status hrvatskih branitelja. Možda su neki iz tih stranaka bili i dragovoljci u Hrvatskoj vojsci, pa bi bilo dobro znati koliko ih je takvih bilo i koliko ih je poginulo kao članova SDP-a ili HNS-a?
 
Dakle, oni, kao SDP i HNS, nisu imali ni jednu dragovoljačku postrojbu od svojih članova u Domovinskom ratu, pa pitam s kojim pravom njihove stranke ucjenjuju, određuju i naređuju gdje i kakve će legalne i legitimne spomen ploče i s kakvim znakovima biti postavljene poginulim hrvatskim braniteljima dragovoljcima, koji su dali svoje mlade živote za svoj dom, narod, državu i Domovinu! Bilo bi zapravo logično da te stranke, s obzirom na svoju totalitarnu i zločinačku prošlost, te protivljenje samostalnoj hrvatskoj državi, što su iskazali i 25. lipnja 1991. godine, kada su izašli iz Sabora prilikom odlučivanja o njenoj samostalnosti, budu i zabranjene u demokratskom društvu bilo koje normalne države.
 

Dr. Ružica Ćavar

Povezane objave

Pomalo puca obruč potpore srbočetničkim koljačima

HF

Jazovka

HF

DOK SU PATULJCI MARŠIRALI – Zacrvenjet ćemo cijelu Hrvatsku (1)

HF

Pravednik među narodima

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više