Hrvatski Fokus
Religija

Obiteljski križni put, 4. postaja (4)

Majka ne traži, već daje ljubav, čini dobra djela

 
 
Postaja posvećena svim majkama i hodočasnicima.
Majka, ima li što ljepše? Majka koja nam je život dala! Majka hraniteljica, majka  tješiteljica, majka oslonac. majka čuvarica obitelji, majka ljubav, ogromna nemjerljiva ljubav. Majka ne traži, već daje ljubav, čini dobra djela, majčina ljubav je predana  i bezuvjetna, majčina ljubav nikada ne prestaje, majka oprašta , majčinoj  ljubavi je sve moguće!
Tako, Majka nježno miluje ispaćeno lice svoga Sina. Isus joj uzvraća nježno istim pokretom.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/04/87d3f30299701209fd9191da392e4b5a.jpg
To je trenutak dubokog, bolnog i nježnog doživljaja koji možemo shvatiti svi, kao i žena koja se poklanja i ljudi koji idu pred skupinom. Drugi iz pozadine, gluhi za svaki osjećaj nježnosti, udarcima i guranjem nastoje spriječiti i ovu kratku stanku. Meni osobno ovo je najljepša slika.
Svaki kršćanin doživi upravo ovo isto kad god trpi. Marijina blizina postaje susret koji tješi i krijepi.
 
4. POSTAJA
 
ISUS SUSREĆE SVOJU SVETU MAJKU
 
Biblijski tekst
„Evo moga sluge! Mnogi se užasnuše vidjevši ga. Tako mu je lice bilo neljudski iznakaženo. Izrastao je poput izdanka, poput korijena iz zemlje sasušene. Ne bijaše na njemu ni ljepote ni sjaja da bi se u nj zagledali, ni ljupkosti da bi nam se svidio.“ (Iz 52, 13-14 i 53, 2)
 
– Klanjamo se Tebi, Isuse, i blagoslivljamo Tebe!
– Jer si po svom svetom Križu svijet otkupio!
Tvoja te mati, Gospodine susrela na tvom križnom putu. Istina, ona te je pratila od početka, od Nazareta i Betlehema do Jeruzalema. Pratila je tvoju crkvu. Za to si joj bio ljubazno zahvalan!
Isuse Kriste, želimo i molimo ovdje, da u našoj obitelji, zajedno s tobom bude i tvoja majka Marija. Ona je bila čuvarica tvoje svete nazaretske obitelji, neka čuva i naš dom i naše obitelji. Neka bude uzor svim ženama, suprugama i majkama našeg naroda i svijeta.
Gospe naša, gledamo te u ovom dirljivom prizoru kako si žalosna, koliko trpiš zbog silnih patnji svoga Sina… Ti znaš da je trpljenje sudbina svih majki. Znaš da najviše patnje i boli podnose baš zbog svoje djece…nekad zbog njihove bolesti, ali najčešće zbog njihovih životnih nesreća, zastranjenja i patnji. Sve ih je više i sve su teže. Patnje i boli djece najveće su patnje i boli majčinske. Tko može bolje razumjeti majku patnicu, nego ti Marijo, koja si bila velika majka patnica!?
Žalosna majko, budi uz nas i uz sve naše obitelji. Budi nam pomoćnica u našim obiteljskim brigama i patnjama, iskušenjima i bolima. Izmoli nam snagu i utjehu da uz svoju djecu na posustanemo na životnom putu.Amen.
Koji čovjek ne bi plako
Majku Božju videć tako
U tjeskobi tolikoj!
Rane drage Majko sveta,
Spasa za me razapeta
Tisni usred srca mog.
 
(Nastavak slijedi)
 

Lili Benčik

Povezane objave

Sveti Anto

HF

Obiteljski križni put, 5. postaja

HF

SOLUS CATHOLICUS – Duh korizme

HF

Lefebvre – biskup koji se cijeloga života bunio

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više