Hrvatski Fokus
Znanost

Nema klimatskog izvanrednog stanja!

Poručuje 1200 svjetskih znanstvenika i stručnjaka

 

Svjetska mreža od preko 1100 kompetentnih znanstvenika i stručnjaka, predvođena norveškim nobelovcem za fiziku Ivarom Giaeverom, pripremila je i izdala 27. lipnja 2022. godine, Svjetsku deklaraciju o klimi (WCD – eng. World Climate Declaration). Grupa koja od sada funkcionira kao „Global Climate Intelligence Group“ (CLINTEL) ima zadatak da svojim znanjem i iskustvom postigne uravnoteženi, nepristrani i kompetentni pogled na klimatske promjene te daje savjete o klimatskim promjenama i energetskoj tranziciji vladama i tvrtkama širom svijeta.

CLINTEL je pripremio ovu deklaraciju, koja je upućena kao hitna poruka da znanost o klimi treba biti manje politička, dok bi klimatske politike trebale biti više znanstvene. Znanstvenici bi se trebali otvoreno pozabaviti nesigurnostima i pretjerivanjem u svojim predviđanjima globalnog zatopljenja, dok bi političari trebali nepristrano računati stvarne troškove kao i zamišljene koristi svojih političkih mjera.

Nažalost, mainstream mediji nisu uopće izvijestili o ovoj deklaraciji, jer je potpuno u suprotnosti s globalističkom agendom, koju gura Svjetski ekonomski forum (WEF), a koja promovira klimatske promjene kao paradigmu nametanja odgovornost čovjeka kao primarnog krivca za klimatske promjene. Naravno, sve je samo paravan koji skriva želju tehnokrata i transhumanista da se čitavom stanovništvu nametne totalna kontrola.

A sad evo i istine o klimatskim promjenama, koju potpisuje 1200 pravih znanstvenika i stručnjaka.

Prirodni i antropogeni čimbenici uzrokuju zagrijavanje

Geološki arhiv otkriva da je klima na Zemlji varirala otkad planet postoji, s prirodnim hladnim i toplim fazama. Malo ledeno doba završilo je tek 1850. godine. Stoga ne čudi da sada prolazimo kroz razdoblje zagrijavanja.

Zagrijavanje je daleko sporije od predviđenog

Svijet se zagrijao znatno manje nego što je predvidio IPCC na temelju modeliranog antropogenog utjecaja. Jaz između stvarnog i modeliranog svijeta govori nam da smo daleko od razumijevanja klimatskih promjena.

Klimatska politika se oslanja na neadekvatne modele

Klimatski modeli imaju mnoge nedostatke i nisu ni izdaleka uvjerljivi kao alati globalne politike. Oni povećavaju učinak stakleničkih plinova kao što je CO2. Osim toga, zanemaruju činjenicu da je obogaćivanje atmosfere CO2 korisno.

CO2 je biljna hrana, osnova svega života na Zemlji

CO2 nije zagađivač. Neophodan je za sav život na Zemlji. Fotosinteza je blagoslov. Više CO2 je korisno za prirodu, ozelenjavajući Zemlju: dodatni CO2 u zraku potaknuo je rast globalne biljne biomase. Također je dobar za poljoprivredu, povećavajući prinose usjeva diljem svijeta.

Globalno zatopljenje nije povećalo prirodne katastrofe

Ne postoje statistički dokazi da globalno zatopljenje pojačava uragane, poplave, suše i slične prirodne katastrofe ili ih čini sve češćim. Međutim, postoje brojni dokazi da su mjere za smanjenje emisije CO2 jednako štetne koliko i skupe.

Klimatska politika mora poštivati ​​znanstvenu i gospodarsku stvarnost

Ne postoji hitna klimatska situacija. Stoga nema razloga za paniku i uzbunu. Snažno se protivimo štetnoj i nerealnoj politici neto nulte emisije CO2 predloženoj za 2050. Ako se pojave bolji pristupi, a sigurno će biti, imamo dovoljno vremena za razmišljanje i ponovnu prilagodbu. Cilj globalne politike trebao bi biti ‘prosperitet za sve’ osiguravanjem pouzdane i pristupačne energije u svakom trenutku. U prosperitetnom društvu muškarci i žene dobro su obrazovani, natalitet je nizak i ljudi brinu o svom okolišu.

Provjeri, 19. VIII. 2022., https://provjeri.hr/1200-svjetskih-znanstvenika-i-strucnjaka-nema-klimatskog-izvanrednog-stanja/

Povezane objave

Višestruki sukob interesa s drugim igračima Big Pharme

hrvatski-fokus

HAZU 2020., koronavirus i potres

HF

Misli Thomasa Carlylea

hrvatski-fokus

Onečišćenje plastikom: europsko poljoprivredno zemljište moglo bi biti najveći globalni rezervoar mikroplastike

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više