Hrvatski Fokus
Uvodnik

Dragan Kovačević: “Magistar Plenković je doktoru Ćoriću rekao da taj memorandum ide…”

Unatoč lažnoj galami Christiana Schmidta Bošnjaci su i četvrti put izabrali člana Predsjedništva BiH “iz redova hrvatskoga naroda”

 

Rafineriju nafte Sisak nije ugasio Ćorić, nego Plenković!

  • U Saboru je u četvrtak, 6. X. 2022., održana 25. sjednica Nacionalnoga vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije (Antikorupcijsko vijeće) u cilju rasvjetljavanja afere u Ini. Na sjednicu je pozvan i predsjednik Vlade Andrej Plenković, ali se nije odazvao javnom saslušanju. A morao je. Ne samo zbog odgovornosti i umiješanosti u ove kriminalne radnje, nego i zbog pristojnosti. Zbog političke higijene. Nisu se pojavili bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić i bivša zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade Tena Mišetić, a morali su. Odazvao se samo bivši predsjednik Uprave Janafa i Uskokov optuženik Dragan Kovačević ne kao pokajnik, kako je sam rekao, nego da rasvijetli tko je ugasio Rafineriju nafte Sisak i time znatno pripomogao Mađarima. Kovačević je u Saboru rekao: “Nisam došao nikoga cinkati. Ovdje su trebali doći svi koji su pozvani”, zasigurno misleći na Plenkovića koji se nije usudio sjesti nasuprot članova Antikorupcijskoga vijeća. “Ćorić nije proturječio. Nije mu nitko rekao da zatvori rafineriju. To je njegova procjena i rekao je da su to dobre ekonomske odluke”, rekao je Kovačević o ulozi bivšega ministra gospodarstva Tomislava Ćorića koji je, prema većini članova Povjerenstva, hrvatskih medija i hrvatske javnosti, uz Plenkovića glavni krivac što je ugašena Sisačka rafinerija i dodao: “Je li Ina trebala ostati u hrvatskim rukama ili ostati, ne znam”, očito aludirajući na još uvijek tajni memorandum prema kojemu je izveden ovaj akt izdaje hrvatskih interesa od strane Plenkovićeve Vlade. Mirela Ahmetović iz SDP-a upitala je Kovačevića postoji li zapisnik s tog sastanka na kojem je Plenković naredio potpis memoranduma i posljedično zatvaranje rafinerije u Sisku i ustvrdila: “Onaj tko nije štitio nacionalne interese je Andrej Plenković”. Pritisnut pitanjima članova Povjerenstva Kovačević je nevoljko rekao kako nije bilo izravnih pritisaka “da se memorandum zgotovi i potpiše”, nego da je bilo samo “sugerirano”, iz čega proizlazi da Rafineriju nafte Sisak nije ugasio Ćorić nego Plenković. Ćorić je samo “proveo u djelo” Plenkovićevu “sugestiju”, koristeći rječnik Dragana Kovačevića na sjednici Povjerenstva.
  • Posebno je zanimljivo što je Dragan Kovačević na saslušanju rekao o spornom memorandumu o nepotrebnom gašenju Sisačke rafinerije: “Taj memorandum je političko pitanje, on je politički papir. Ina i Janaf su se mogli dogovoriti, međutim, čim je ministarstvo potpisnik tog memoranduma, ono je dobilo političko svojstvo. Ni ministar Ćorić nije bio za da potpiše. Dva-tri puta je taj ugovor dolazio do nas, bez ikoga iz ministarstva. Svi su odugovlačili s potpisom, jer su imali osjećaj da to nije dobro. A nije dobro da milijun tona izvezete svoga resursa u drugu državu i vraćate derivate 3-4 puta skuplje. Na tom sastanku je bilo šest ljudi. Za stolom su sjedili magistar Plenković, Ćorić, ja, dva savjetnika magistra Plenkovića za pravna pitanja, jedan za energetiku Ine i zamjenica predstojnica Ureda, Tena Mišetić. Ona je sjedila za glavnim stolom, a mi za okruglim stolom. Ja sam pozvan na konzultacije da kažem što mislim o tomu. Ja sam rekao da to nije dobro za energetsku sigurnost, nacionalnu sigurnost Hrvatske, da što se tiče korporativnog dijela za Janaf, da je to jako dobro, ali da mislim da su energetski nacionalni interesi iznad korporativnih interesa društva. Doktor Ćorić je, onako, i hoće i ne će, a ja sam rekao da taj memorandum u tom obliku ne mogu potpisati. Magistar Plenković je doktoru Ćoriću rekao da taj memorandum ide. Sastanak je protekao u dosta tmurnoj atmosferi. Na sastanke u Inu nisam išao, ali je memorandum potpisan. Cijela bit toga je potpisivanje memoranduma. Nitko nije rekao zatvori Rafineriju Sisak, ali kad se potpisalo, tog je trenutka Rafinerija Sisak bila zatvorena. Kad smo potpisali, ja sam rekao uzmi sve što možeš, Mađari su sve plaćali”.

Židove Goldsteine progonili jugokomunisti

  • Za vrijeme jugokomunizma, jednoga od najstrašnijih represivnih komunističkih režima u povijesti čovječanstva, koji je trajao dugih 45 godina, sustavno i ideološki proganjani su Židovi i pederi. Lezbijke tada nisu bile „poznate“. Preživjele Židove nakon samohvale Milana Nedića da je Srbija „Judenfrei“, Josip Broz Tito je nakon Drugoga svjetskog rata protjerao u Palestinu, današnju Državu Izrael. Među njima bio je i Slavko Goldstein, naš vrli liberal iz početka devedesetih godina XX. stoljeća. U Večernjem listu od 1. 12. 2016. u naručenom članku napisano je: »Nakon uspostave države Izrael 1949. (Slavko Goldstein) emigrira s bratom (Danijel Goldstein Ivin) i sudjeluje u borbi za opstanak te države. Nekoliko godina živio je u kibucu. Vraća se pedesetih u Zagreb…« Ne piše koje se je točno godine vratio s bratom Danijelom, koji je kasnije kroatizirao prezime Goldstein u Ivin (https://www.vecernji.hr/enciklopedija/slavko-goldstein-18585). Od poznatih živućih Židova u Izrael je prognan i poduzetnik i ekonomist Davor Štern, i to odmah po rođenju. Njegovoj ćemo se sudbini još vratiti. Kao i Židove Tito i jugokomunistička vlast progonili su – kako je već rečeno – i pedere, pogrdno ih nazivajući – buzòranti. To su činjenice. A zašto ovaj uvod? Zato što su se “sinovi i kćeri” onih jugokomunista, koji su od 1945. do 1990. progonili i zatvarali u robijašnice Židove i homoseksualce, nakon demokratskih promjena 1990. prebacili i premandurili u tzv. antifašiste, zelene, zagovornike “ljudskih prava”, pripadnike LGBT zajednice, vegane… Jedan od njih je i novinar Slobodne Dalmacije Ivica Ivanišević, koji se u popularnoj Slobodanki iz petnih žila bori da hrvatski nogometaši na Svjetskom nogometnom prvenstvu u muslimanskom Katru na rukama nose tzv. dugine boje, obilježja pedera i lezbijki (https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/ivica-ivanisevic-ala-gusta-pocinje-mundijal-na-masovnim-grobnicama-i-svi-moramo-disati-kao-jedno-i-mi-fukare-iz-publike-i-nasi-daroviti-decki-s-viskom-para-i-manjkom-morala-1229012). Dakle, paradoks. I to veliki. Potomak i sljedbenik jugokomunista, koji su 45 godina progonili pedere (i lezbijke), danas se – nakon demokratskih promjena – stavio na stranu istih tih pedera i lezbijki, koje su preimenovali u – imaginarnu “LGBT zajednicu”. Ne smeta I. Ivaniševiću to što globalizacijski fašisti liberalne orijentacije nameću nogometašima da ne nose na ruci obilježja svojih država, nego obilježja jedne manjine, homoseksualaca, što je otvoreni i sustavni napad na zdravu pamet, tradiciju i baštinu svakoga naroda i države. Njemu smeta obrazloženje Hrvatskoga nogometnoga saveza (HNS) koje glasi: »Hrvatska zastava je za nas simbol patriotizma, ponosa, strasti, ljubavi prema domovini te obitelji, što je zaštitni znak hrvatske reprezentacije.« Strašno!
  • U nastavku članka Slobodankin orjunaški junoša I. I. otkriva karte i pokazuje svima nama koliko mrzi hrvatsku državu i koliko još uvijek tuguje za propalom Jugoslavijom. »U kojem to paralelnom svemiru državna zastava, bilo koja, bilo gdje i bilo kada, može biti simbol ljubavi prema obitelji, to HNS-ovci nisu objasnili. Kao što se nisu potrudili raščlaniti na kakvu konkretnu zajednicu misle kad govore o obitelji. Nisu, naravno, ni trebali jer je jasno na što misle. Jedino što nije jasno jest tko im je dao pravo da vlastiti kičasti imaginarij u kojem se sa suzom ganuća u oku cmolji na himnu, zastavu i razdragani hrvatski heteroseksualni narod, podmeću kao neupitni izbor svih stanovnika ove zemlje. Očito, galvanizacija nacije je već počela. Svi moramo disati kao jedno: i mi, fukare iz publike, i oni, naši beskrajno daroviti dečki s viškom para, a s manjkom morala i skrupula, dakle, svjedoci nepouzdana pamćenja, plaćenici ruske države, oni kojima je nacionalni dres bio tek utješna nagrada…«, napisao je ove riječi mržnje I. I. prema svemu hrvatskomu. HNS je za njega “degeneričan”, on je za njega “institucija u kojoj su majstorski izbrusili vještinu puštanja domoljubne magle e da bi se prikrio prebogati spektar šporkarija”. Ovo pak ima veze s Hajdukovim kmečanjem zadnjih 17 godina i preuzimanjem kluba od strane upravo ovakvih orjunaških sinova i kćeri kakav je i sam novinar Slobodne Dalmacije Ivica Ivanišević. 

Davore, u Međimurju nije bilo ustaša

  • Vratimo se Davoru Šternu, najpoznatijem po tomu što je od 1997. Do 2000. godine bio predsjednik Uprave INA-e u neko njezino daleko bolje vrijeme. O njemu je, također u naručenom članku u Startunewsu, 3. 12. 2021. (https://www.startnews.hr/style/zbog-benignog-tudmana-izrael-nam-je-vadio-mast-a-godinama-nisu-dali-pokapati-djecu-iz-mjesovitih-brakova-na-zidovskim-grobljima/), pisano, a zbog nekih stvari bolje da i nije. Naime, tko god poznaje noviju hrvatsku povijest morao bi znati da su nakon napada Njemačke na prvu kraljevsku Jugoslaviju 6. travnja 1941. Nijemci okupirali i Međimurje i držali ga pod okupacijom do 16. travnja 1941. i tada ga, ne slušajući vapaje novouspostavljene hrvatske države u Zagrebu, NDH, da je Međimurje gotovo stopostotno naseljeno Hrvatima i da ga Berlin ne preda Mađarskoj. Nu, Berlin je predao Međimurje Mađarskoj. Dakle, Hrvatska nije vladala Međimurje od 6. do 16. travnja 1941., jer je Međimurjem vladala okupatorska njemačka vojska, a od 16. travnja 1941. do konca Drugoga svjetskog rata Međimurjem su vladali okupatori Mađari. A sada pročitajte što je u Startnewsu napisano o stradanjima Davorovih predaka po očevoj židovskoj strani u Čakovcu, jer mu je majka Marija međimurska Hrvatica: »Štern je rođen 1947. u zagrebačkoj Petrovoj ulici u mješovitoj obitelji židovskog glazbenika Deziderija Šterna i čakovečke Hrvatice Marije. Dvije godine ranije, američke postrojbe oslobodile su koncentracijski logor Mauthausen u Austriji, a među logorašima koji su ih dočekali bio je i Šternov otac. Prvu suprugu Doru i sina Tomislava, Desiderio Štern izgubio je u Auschwitzu. Ustaše su ih razdvojili odmah po uhićenju u obiteljskoj kući u Čakovcu. U Mauthausenu je preživio kao nesvršeni student medicine, dakle liječnik, koji je izbjegao rad u kamenolomu, mučenja, svakodnevne egzekucije i smrt od tifusa. S navršenih 40 godina i 40 kilograma težine, vratio se u Čakovec, kako bi saznao da ga je nova, narodna vlast, osumnjičila za suradnju s okupatorom i oduzela mu obiteljsku tvornicu čarapa, poznati čakovečki brend MTČ.« Ovdje su bitne ove dvije kratke rečenice: »Prvu suprugu Doru i sina Tomislava, Desiderio Štern izgubio je u Auschwitzu. Ustaše su ih razdvojili odmah po uhićenju u obiteljskoj kući u Čakovcu.« Kakve ustaše u Međimurju i Čakovcu u to vrijeme!? Od njemačke okupacije Međimurjem i Čakovcem upravljali su tijekom cijeloga rata okupatori Nijemci prvih deset dana i Mađari do konca rata. Inače, Davor je rođen 1947. u Petrovoj ulici u Zagrebu. Po rođenju s ocem Židovom i majkom Marijom Hrvaticom iz Čakovca pobjegli su u Izrael. Kada je imao 17 godina, 1962., vratili su se Davor i majka, a otac se vratio dvije godine kasnije. To su ljudske sudbine u vrijeme jugokomunizma. Nisu jednake. Jednake su samo po progonima, zatvorima…

Visoki predstavnik i dalje podržava muslimane-Bošnjake

  • U BiH održani su izbori. Unatoč lažnoj galami Visokoga predstavnika međunarodne zajednice Christiana Schmidta Bošnjaci su i četvrti put izabrali člana Predsjedništva BiH “iz redova hrvatskoga naroda”, što znači da je ovaj Bavarac lagao kada je rekao da će zaustaviti majorizaciju i preglasavanje Hrvata u Federaciji BiH od strane muslimana-Bošnjaka. Ponovni izbor Željka Komšića od strane bošnjačkih glasača onemogućio je Bakiru Izetbegovića da sâm bude izabran za člana Predsjedništva jer je trećina njegovih glasača, po direktivi iz SDA, svoj glas dala Komšiću, što je na kraju dovelo do toga da član Predsjedništva postane Denis Bećirović. Za Hrvate tu nema nikakve promjene. Bećirović je, kao i Izetbegović, muslimanski fundamentalist koji ne bira sredstva da Hrvate izgura iz BiH. Gledajući sa stranačke strane, pobjednici izbora u Federaciji su SDA kod muslimana-Bošnjaka i HDZ kod Hrvata. Hoće li Hrvati vladati u županijama i na federalnoj i na razini cijele BiH teško je reći. Na redu je poslijeizborna utakmica koja je uvijek nepredvidiva. I hoće li Hrvati u Domu naroda biti zaštićeni Schmidtovim neuobičajenom diktatorskim manevrom po zatvaranju birališta u izbornoj noći teško je reći. Najvjerojatnije Hrvati ne će uspjeti u prvom pokušaju sklopiti sporazum o predstavnicima Hrvata u Domu naroda, a Schmidt im ne će pomoći, što znači da nastupa još gore vrijeme po Hrvate u BiH. A to što Andrej Plenković i njegovi poltroni lažu da je on zaslužan za Scmidtove švapske smicalice nema nikakve važnosti. Hrvatima je sve lošije već preko šest godina upravo zbog Plenkovića, a da se nije zdušno za njih zadnje vrijeme borio hrvatski predsjednik Zoran Milanović Plenković ne bi ni zucnuo, a ni Christian Schmidt ne bi se također oglasio. Sve u svemu nije dobro po Hrvate u BiH. Tako će biti sve dotle dok u Zagrebu ne budemo imali – i na Pantovčaku, i u Banskim dvorima – domoljube i suvereniste. Jedan zasad nije dovoljan. Plenković to nije niti će ikada biti.

Steve Kirsch na strani razuma

  • Steve Kirsch je serijski poduzetnik iz Silicijske doline, osnivač Infoseeka, rane tražilice koja je bila Google svog vremena, koji je već na početku endemije COVID-19 – a ne pandemije COVID-19, jer pandemija je tek kada od neke bolesti umre najmanje 10 posto stanovništva, a od endemije COVID-19 nije umrlo niti 0,5 posto stanovništva – ukazao na opasnosti koje nam slijede od strane farmaceutske industrije i pokvarenih, kupljenih političara. Zato je Kirsch, kako se javnozdravstvena kriza odugovlačila, postao biti na udaru tih lijevoliberalnih globalizacijskih fašista koji, na žalost, vladaju svijetom. Kirsch je odmah izjavio kako je Pfizerovo cjepivo protiv COVID-a ubilo više ljudi nego što ih je spasilo i zalagao se za uporabu sigurnijih i jeftinijih lijekova. Kirsch je već u početku COVID ludila javno na televiziji izjavio: “Herpes zoster nešto je za što FDA zna da je uzrokovano cjepivom [COVID-19], svojevrsnim ponovnim pokretanjem šindre”. Šindre su inače uzrokovane buđenjem uspavanog virusa, varicella-zostera, u ljudskom tijelu i ovaj virus uzrokuje vodene kozice kad smo mladi. Globalnim cenzorima smeta to što je Kirsch jedan od najvećih stručnjaka i poznavatelja opasnosti cijepljenja, a smeta im i to što je govorio o znanstvenim pokazateljima prema kojima ova opasna cijepljenja protiv COVID-19 dovode do krvarenja iz nosa, analnoga curenja i oticanja muškog reproduktivnog aparata. Javno je govorio s dr. Robertom Maloneom zašto misli da su cjepiva protiv COVID-19 toliko štetna i ustvrdio: »Sam protein šiljaka, kodiran cjepivom, bio je biološki aktivan i opasan«. Jer protein šiljaka kod uboda prilikom cijepljenja kodiran je cjepivom i ne ostaje na mjestu ubrizgavanja, nego je nađen po cijelom tijelu i otrovan je za sve nas koji smo cijepljeni, tvrdi Kirsch.

Justin Bieber stradao od cijepljenja

  • »Ramsay Huntov sindrom koji je uzrokovao paralizu lica pjevača Justina Biebera povezan je s cjepivom protiv COVID-19«, ustvrdio je Steve Kirsch. Nekoliko studija sugeriralo je da bi cijepljenje protiv COVID-19 moglo potencijalno izazvati reaktivaciju virusa varicella-zoster ali ih nisu poslušali i zato je slavni pjevač nastradao. Jer sam COVID-19 povezan je s povećanim rizikom od paralize lica. Ramsay Hunt sindrom je rijetko neurološko stanje uzrokovano virusom varicella-zoster kod ljudi koji su imali vodene kozice. Jednom kada se osoba oporavi od vodenih kozica, virus ostaje uspavan u živčanom tkivu, ali se može reaktivirati ovisno o okolnostima u obliku šindre. Ramsay Hunt sindrom javlja se kada šindre utječu na živac lica, uzrokujući paralizu lica i gubitak sluha. Trenutni dokazi ukazuju na to da cijepljenje protiv COVID-19 povećava rizik od ponovne aktivacije virusa, što se i dogdilo kod ovoga pjevača. “99 posto sam siguran da je paraliza lica Justina Biebera uzrokovana cjepivom protiv COVID-a. Justin Bieber ima ozljedu cjepiva. Hailey Bieber je imala krvni ugrušak u mozgu. Justin Bieber sada ima Ramsay Huntov sindrom. Oba su pitanja povezana s cjepivima protiv COVID-19”, tvrdi Kirsch.

Facebook obrisao objavu Srećka Sladoljeva

  • Prije neki dan ovu je objavu Srećka Sladoljeva, ranijeg voditelja Laboratorija za molekulsku biofiziku, voditelja Laboratorija za hibridomsku tehnologiju, voditelja Odjela za imunodijagnostike, voditelja Odjela za prirodni interferon, savjetnika uprave te voditelj u Službi razvoja i istraživanja na Imunološkom zavodu u Zagrebu facebook obrisao. Pročitajmo ju: “Sada je sve jasno! Najnovije istraživanje objavljeno u Scienceu gdje su kod umrlih od korona prehlade otkrili protutijela na interferon (to je nova autoimuna bolest, nazovimo je autoimuna bolest interferonske signalizacije, ABIS!), zatvara priču – o cjepivima! Poznato je da su umrli od Kovid-19 većinom bili stariji ljudi s kroničnim bolestima koji su se vrlo vjerojatno godinama odazivali pozivima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da se cijepe protiv sezonske gripe! I oni su to i činili! Kod svakog infekta, a posebno lažnog i dugotrajnog koji se inducira cjepivom, organizam pokušava locirati infekt složenim mehanizmima imunološkog nadzora kojim se pojačano fragmentiraju i analiziraju baš svi proteini koje proizvode baš sve stanice (ne zaboravimo da inficirane stanice proizvode i virusne proteine). Ovo je jedini način kojim adaptivni imunološki sustav može specifično prepoznati nepoznato, a nepoznato može biti i izmijenjeno vlastito (kao kod tumora), pa čak i detalj vlastitog kojeg je imunološki sustav tijekom fetalnog razvoja propustio vidjeti i tako ga naučio tolerirati! U opisanoj situaciji imunološkog nadzora, imunološki sustav provjerava sve, naravno i strukturnu ispravnost vlastitih signalnih molekula, dakle i interferona! A upravo interferonima baš sve stanice (osim eritrocita) pojačano međusobno komuniciraju tražeći infekt aktivacijom stotina gena radi obrane od njega. Imunolozi dobro znaju što je procesiranje i prezentacija antigena! Bez toga nema imunološkog nadzora, nema ni specifične obrane. Pa sve to je pod kontrolom interferona! I na kraju, kod nekih ljudi, imunološki nadzor u mobingu zbog cjepiva, očito “pronalazi” grješku – u interferonu! I onda se dešava to da umjesto da ih cjepivo protiv gripe štiti od gripe, zbog cjepiva oni ostaju “bez” interferona, bez obrane od svih virusa. Sada nisam u mogućnosti, ali prvo što ću napraviti kada se vratim u Zagreb, biti će dopis Vladi, oporbi, zastupnicima, ministru zdravstva, Hrvatskoj liječničkoj komori itd. da stariju populaciju, posebno one u domovima za starije i nemoćne, epidemiološki “snime” obzirom na ABIS, točno kako je opisano u Scienceu. Ukoliko testovi još nisu komercijalno dostupni, sam ću ih napraviti kao mnogo puta do sada. Također treba odmah provjeriti i zdravstvene kartone umrlih od korona prehlade, da li su i u kojoj mjeri bili cijepljeni sezonskim cjepivima protiv gripe! A onda zbrojite 1 + 1. Umjesto stotina milijuna kuna koje doslovno bacamo na RT-PCR radi utvrđivanje kovida kod zdravih, za utvrđivanje ABISa, za utvrđivanje smrtno ugroženih, trebat će jedva koja stotina tisuća!” (https://www.facebook.com/sladoljev.srecko)
  • Jeste li znali da redakcija globalizacijskoga cenzora Faktografa uopće ne postoji na adresi koju imaju objavljenu na web stranicama, nego se skrivaju na tajnoj lokaciji, navodno zbog prijetnji koje primaju (logicno.com/hrana-zdravlje/gong-odrzao-sramotnu-tribinu-o-teorijama-zavjere-a-nas-poziv-na-suceljavanje-ignoriraju.html).

Sarajevo ne želi Emira Hadžihafizbegovića

  • Bošnjački glumac i militantni Bošnjak Emir Hadžihafizbegović smijenjen s dužnosti ravnatelja Kamernog teatra 55 u Sarajevu. Smijenio ga je ministar športa Samir Avdić i na njegovu mjesto postavio Muhameda Hadžovića. Navodno je smijenjen prije izbora iz razloga što je član predsjedništva Stranke Demokratske Akcije. Sve donedavno im nije to smetalo, što je već bio nagovještaj da se Bakiru i Sebiji Izetbegović crno piše. Očito Emiru nije pomoglo ni to što već godinama od Hrvata uzima kune, a vrijeđa ih gdje stigne. U Širokom Brijegu dobro (po)znaju Emira Hadžihafizbegovića koji je uvijek dolazio s košarkašima KK Bosna i iz počasne tribine započinjao vrijeđanje Hrvata, ustajući se i dižući rukama publiku, uzvikujući: Gazi, gazi ustaše…! Kao nagradu za to vrijeđanje Emir H. dobio je hrvatsko državljanstvo. Aferim, državo Hrvatska!
  • Iznad Knina i cijele Dalmatinske Zagore lete letjelice već danima. Nitko ne zna čije su to letjelice i zašto lete. Letjelice su slične suvremenim dronovima. Vojska i policija šute, aljudi zabrinuto gledaju u nebo.
  • Milorad Vučelić, dugogodišnji medijski stup režima Slobodana Miloševića, šef Radio-televizije Srbije u vrijeme ratne promidžbe koja je na njezinim kanalima širila međunacionalnu mržnju, dobio je najviše priznanje Srpske pravoslavne crkve koje nosi ime Svetog Save, prvog srpskog patrijarha i srednjovjekovnog prosvjetitelja. Priznanje mu je osobno uručio patrijarh SPC-a Prvoslav Porfirije Perić u zgradi Patrijaršije u Beogradu 7. listopada 2021. U obrazloženju navodi se da je priznanje zaslužio, između ostalog, “zbog afirmacije kršćanskih vrijednosti i vrlina”. A Vučelić je bio ratni Miloševićev huškač, glavni urednik Večernjih novosti i čelnik nogometnog kluba Partizan. Patrijarha Porfirija inače Carlos Drago Pilsel i dalje naziva – “prijateljem”.

Povijesni genocid u kolonijama

Marijan Majstorović

Povezane objave

Pavao Rudan: Hrvati su obrazovno zapušten narod

HF

Mediji i političari nas obmanjuju i zaluđuju

hrvatski-fokus

Zakazali: Žalac, policija i mediji

HF

Srbin Pupovac nikada se ne će ispričati

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više