Hrvatski Fokus
Gledišta

Pobjednici i poraženici

Gubitnici su svi Hrvati južno od Subotice

 

Hrvatska nacionalna manjinska zajednica u Srbiji je po drugi put uzastopno birala svoje nacionalno vijeće elektorskim putem, što su Tomislav Žigmanov i Jasna Vojnić proglasili povijesnom pobjedom. A zapravo su njih dvoje „pobijedili“ sve Hrvate u Srbiji tako što je u krugu donjotavankutskog trokuta (Subotica i okolica) sve „sredio“ najveći manipulant među svim Bunjevcima i među svim Hrvatima, Tomislav Žigmanov (prvi elektor), preko (svoje) političke stranke koja se za njegovog predsjednikovanja potpuno otuđila od hrvatskog puka u Srbiji. Tako je kandidatima sa te liste pripalo svih 29 mjesta u „novom“ sazivu nacionalnog vijeća, što je vrhunac „demokracije“!!!

Na Skupštini elektora 13. studenoga 2022. u Beogradu Jasna kaže: „Još jednom je Hrvatsko nacionalno vijeće odnijelo uvjerljivu pobjedu u smislu jedinstene liste i platforme koju vodi DSHV“ (čitaj Tomislav Žigmanov)! No, svi znamo da je sve velika farsa za veliki novac i ona se, kao satirični prikaz, može zorno predočiti u tri slike iz reportaže u Dnevniku RTV-2 na hrvatskom jeziku s povijesnog skupa elektora u Beogradu:

  1. Prvi elektor servilno zahvalan pri čitanju njegovog pobjedničkog imena dok mu se djevojke iza leđa smiju:
  2. Prvi elektor teatralno čestita pobjedu svojoj izabranici dok mu je mladež (kao i uvijek u stražnjici), a zet ga gleda kao božanstvo (sedam elektora aplaudira).
  3. Prvi elektor pokazuje ostalim elektorima, koji predstavljaju 57.900 Hrvata u Republici Srbiji, srednji prst kao svoju povijesnu pobjedu nad njima, kao što je njegova zvijezda vodilja, Gordana, nekada pokazala srednji prst cijeloj vladajućoj garnituri, a onda joj se priključila (sedam elektora aplaudira, uključujući mladeža iz stražnjice i zeta).

Branimir Miroslav Tomlekin

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Izbor zastupnika iseljenika i nacionalnih manjina je neustavan

hrvatski-fokus

Izjava o preuzimanju u svoju nadležnost državno-pravnih poslova Kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije

hrvatski-fokus

Prešućena smrt Jana Gabriša!?

HF

Nije u pravu Ivica Šola!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više