Hrvatski Fokus
Gledišta

Poglavnik Pavelić nije odnio zlato!

Pismo Ivanu Valeku i svima drugima koji ne govore istinu

 

Kratak, jasan, glasan odgovor gosp. Ivanu Valeku i svima koji misle kao on: KRIVO DRVO SLOME A NE ISPRAVI!!! Ova izreka je starija od hrvatskog starog pozdrava: ZA DOM SPREMNI!!!

Gospodin Valek govori da je Poglavnik: “Pavelić je izgubio rat i kukavički pobjegao sa zlatom a narod poslao u klaonicu na Bleiburg.” Gosp. Ivane Valeku, ova tvoja izreka je puna zlobe, puna mržnje, puna laži i još više dobra za svaku duboku raspravi; jer si odgovoran za tu izreku iz tri (3) razloga: Prvi razlog je taj da Pavelić nije kukavica, jer da je kukavica, bio bi bolestan i kao bolestan čovjek bi imao liječničku potvrdu koju ti nisi iznio nama svima kao dokaz, pa si ju izmislio i za to si isto odgovoran. Drugi razlog da je pobjegao sa zlatom, a poznato je URBI ET ORBI poštenim i pravednim žiteljima kugle zemaljske da Pavelić sa sobom nije ponio hrvatsko državno zlato, nego je to išlo u jednom ili više vagona sa hrvatskim arhivom i drugim državnim stvarima, a kod Celja u zadnjoj ili predzadnjoj bitki s partizanima taj ili ti vagoni su partizani zarobili za sebe zadržali sav taj arhiv i sve vrijednosti pa i zlato koliko god ga je bilo,. Prijatelju Ivane Valeku, ti i ja smo često izmjenjivali naša mišljenja pa i ako su katkada bila različita. Ja sam sada iznio u 11 nastavaka zločinačke odluke AVNOJA iz Jajca od 29. i 30. studenoga 1943., ali sam sve potkrijepio izvornim dokazima kako me zli jezici ne bi okrivili da sam to izmislio. Tebi je poznato prijatelju Ivane da kada nešto opisujemo što su drugi pisali, moje dopune ili ispravke ja obilježim s kurzivom i: (“moja opaskaMile Boban, Otporaš) i to stavim plavom bojom tako da se zna da je to moje. Kako ti ne iznosiš dokaze po svim ljudskim vrlinama snosiš svu odgovornost. Prilažem ti dvije (2) poveznice potpuno povijesnog sadržaja od istinite osobe koja je bila svjedok na povlačenju s Poglavnikom: S POGLAVNIKOM NA POVLAČENJU, piše prof. Dolores…, https://otporas.com ›Otporaševa torba i S POGLAVNIKOM NA POVLAČENJU,piše prof. Dolores Bracanović. Časopis Ustaša, travanj 1971., 22. rujna 2022. Facebook.Prof. DOLORES BRACANOVIĆ – Tomislav Jonjić https://www.tomislavjonjic.iz.hr › IV_bracanovic

Dolores Bracanović, u članku “S Poglavnikom na povlačenju”, koji je objavljen u časopisu “Hrvatska. Spomen – izdanje u počast nezaboravnog Poglavnika”, godine.

Molim te prijatelju Ivane Valeku, imadni istinske hrvatske snage te otvori ove dvije poveznice, pročitaj sadržaje istih, kao Hrvat koji voli Hrvatsku, kad sve pročitaš, stavi kažiprst ili dlanove obiju ruku na čelo pa se zamisli: Pa je li to istina da sam ja tako do sada mislio. Ivane, tebi je poznata ona priča iz Biblije kada je sin rekao ocu: daj mi moje što mi pripada i ja odoh svojim putem. Otac mu je dao, sin je otišao, lutao od nemila do nedraga i na koncu se vratio kući k svojem ocu u gnijezdo iz kojeg je postao. Otac mu je ispekao vola jer mu se je sin vratio u obiteljsko krilo. Tako će Hrvati ispeći vola svakom izgubljenom Hrvatu kada se povrati u krilo i gnijezdo HRVATSTVA.
Primi prijatelju Ivane moje iskrene hrvatske poZDrave. Bog!

Mile Boban, Otporaš

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Sloboda govora, pisanja, slikanja i ostale slobode izražavanja u javnosti

HF

HNES-ova osuda Documente zahtijeva reviziju procesa protiv Mirka Norca

HF

Pozdrav hrvatskoj heroini Lili Benčik

hrvatski-fokus

Nije bilo narušavanja javnog reda i mira

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više