Hrvatski Fokus
Znanost

Zdravstveni problemi od WIFI zračenja

WiFi u učionicama opasan poput mikrovalnog oružja

 

I dalje postoje kontroverze o potrebi za WiFi-jem u učionicama.

Kako bi se povećala zabuna, WiFi odašiljači emitiraju zračenje elektromagnetskog polja (EMF) slično mikrovalnom zračenju koje se koristi u dizajnu mikrovalnog oružja. Barrie Trower, britanski fizičar i stručnjak za mikrovalno oružje dijeli svoja iskustva na tu temu publici koja razmatra WiFi u učionicama.

Kada koristite internet putem WiFi-ja, važno je držati udaljenost od WiFi usmjerivača. Kada koristite prijenosno računalo, iPad, tablet, mobitel ili drugi mobilni uređaj u blizini tijela, koristite EMF štit od zračenja.

Te će mjere pomoći u smanjenju izloženosti EMF zračenju.

Barrie Trower i mikrovalno oružje

Kao bivši član Kraljevske britanske mornarice i vojne obavještajne službe, Barrie Trower posvetio je velik dio svoje karijere proučavanju učinka mikrovalne energije na ljudsko tijelo. Trower se nedavno vratio iz mirovine kako bi podijelio svoja iskustva o WiFi-ju, djelomično, kako bi upozorio da su zračenje mikrovalnim oružjem i WiFi zračenje vrlo slični. Oboje su zdravstveni rizici za ljude i nisu bezopasni kao što drugi mogu tvrditi.

U raznim intervjuima i prezentacijama gospodin Trower donosi zajedničku temu – WiFi zračenje u učionicama štetno je za djecu. Kaže da su WiFi signali jednaki onima koji se koriste u mikrovalnom oružju i da su prijetnje ljudima, posebno starijim osobama i djeci. Kada je riječ o djeci i WiFi-ju, gospodin Tower kaže: “Djeca su fiziološki i neurološki nezrela. Potrebne su godine da se formira krvno-moždana barijera, ostavljajući djecu skloniju curenju stanica iz mikrovalnog zračenja. Prilikom posjeta djeci u školama napominje da izloženost WiFi zračenju uzrokuje zdravstvene probleme koji uključuju mučninu, glavobolje i probleme s vidom. Dalje navodi: “Djeca imaju manje guste kosti, nezreli imunološki sustav i, zahvaljujući svojoj veličini, mogu djelovati kao antene. Ženke imaju složenije sustave temeljene na hormonima koje treba poremetiti od muškaraca.”

U drugoj izjavi Trower kaže: “Prethodno sam bio upoznat s izvješćima o mrtvim pticama u komunikacijskim bazama i oko njih. Prilikom pregleda utvrđeno je da su ove ptice kuhane.”

Mislio je na snažne mikrovalne komunikacije koje imaju sposobnost oscilacija stanica dovoljno da kuhaju ptice žive. Osim toga, ističe da nam EMF zračenje može zadati glavobolje, poremetiti san, otvoriti nas infekciji i stvoriti umor.

Dalje kaže da se u visokim koncentracijama i tijekom dugih vremenskih razdoblja pokazalo da EMF zračenje uzrokuje rak, poput leukemije.

Rizik za djecu u učionici

Kada djeca koriste prijenosna računala, tablete, mobitele i druge mobilne uređaje povezane s internetom putem WiFi-ja, mogu ih koristiti u blizini tijela dulje vrijeme. Kada koriste uređaje izravno protiv tijela, oni su u najvećem riziku od EMF zračenja.

Drugdje unutar zgrade nalaze se pristupne točke i usmjerivači, koji također prenose WiFi EMF zračenje. Ako su blizu odašiljača usmjerivača, djeca su izložena najjačem EMF signalu koji oprema može emitirati.

Čak i ako se pomaknemo samo nekoliko metara dalje, opasnosti od izlaganja brzo se smanjuju. Kao dobro pravilo, na udaljenosti od četiri metra, razine izloženosti i povezane zdravstvene opasnosti uvelike su smanjene.

Na mnogo načina WiFi zračenje je danas nemoguće izbjeći u našem društvu. Međutim, umjesto da koriste WiFi, škole mogu koristiti Ethernet ožičenje za jednostavno povezivanje s internetom.

Zaključak

Neki eksperti vjeruju da je WiFi u našim učionicama opasan kao i vojno mikrovalno oružje. U najmanju ruku, trebamo biti svjesni potencijalnih opasnosti i pronaći načine da zaštitimo svoju djecu. Najintenzivnija ekspozicija je kada se mobilni uređaji koriste izravno uz tijelo, WiFi usmjerivač je unutar nekoliko metara.

Držite razmak od WiFi izvora ili koristite EMF štit kada koristite prijenosna računala, tablete, mobitele ili druge elektroničke uređaje koji sadrže WiFi odašiljače.

Barrie Trower, https://defendershield.com/wifi-radiation-in-classrooms-may-be-as-dangerous-as-microwave-weapons

Povezane objave

Znanstvena analiza povezanosti bežičnog zračenja i COVID-19 (2)

hrvatski-fokus

Opasnosti eksperimentalnih cjepiva za prijenos gena COVID-19

hrvatski-fokus

Gdje ste intelektualci?

HF

Nisam zadovoljna napisanim dokumentima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više