Hrvatski Fokus
Kultura

Predstavljanje nosača zvuka kultne Ježeve kućice

Minimini ciklus Zagrebačke filharmonije priprema nova iznenađenja tijekom prosinca

 

U subotu, 26. studenog u 11 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, nakon dužeg vremena, bit će izvedena koncertna predstava „Ježeva kućica”, u režiji Petre Radin, pod ravnanjem maestra Dinka Appelta. Aranžmane originalne glazbe Hrvoja Hegedušića raspisao je član zagrebačke filharmonije, trombonist, Marin Rabadan, koji ujedno potpisuje i jednu autorsku skladbu koja se izvodi u predstavi. Solisti su Hana Hegedušić, Vladimir Tintor i Damir Poljičak.

Koncertna predstava će se održati povodom promocije nosača zvuka istoimene predstave, kojeg je Zagrebačka filharmonija snimila tijekom pandemije i lockdowna. Ovaj projekt koji je nastao u suradnji s PARMA Recordings još je jedna potvrda da umjetnost ne može i ne smije stati, pa čak ni kada su koncertne dvorane bile zatvorene.

Nastala je ova lijepa priča, a video snimka predstave „Ježeva kućica” bila je pregledana preko 30.000 puta na youtoube kanalu tijekom lockdowna.

Na promociji nosača zvuka govorit će: Borko Perić, koji je sudjelovao kao jedan od solista, Marin Rabadan, skladatelj i trombonist i Mirko Boch, v.d. ravnatelj Zagrebačke filharmonije.

Anđelka Felja

Povezane objave

Recite mi, gdje je?

HF

Dalmacijo, mati!

HF

Premijera filma Vitez

HF

Željku Joziću treba pomoći

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više