Hrvatski Fokus
Kultura

Natura Petera Weisza

Služeći se vješto apstrakcijom, slikar stvara slojevit svijet kretanja i rasta, disanja i života, suživota i budućnosti

 

Dio svoga bogatog opusa, slikar međunarodnog ugleda, Peter Weisz posvetio je i mirnom i skladnom motivu nature, prirode, ljuskom okolišu, prostoru u kojem živi.

Weisz promatra svijet oko sebe, bilježeći njegovu fino očuvanu harmoniju, bogatstvo biljnog i životinjskog života, ljudsku prisutnost.

Služeći se vješto apstrakcijom, slikar stvara slojevit svijet kretanja i rasta, disanja i života, suživota i budućnosti.

U toj i takvoj naturi krije se i povijest čovječanstva sa svim svojim zamračenjima i mrakovima, svjetlostima i nadama, bezumnim danima i godinama, očekivanjima mira.

Sve je to natura, prirodna i neprirodna, kao što za mnoge ljudske reakcije možemo reći kako su neke prirodne dok su druge neprirodne.

Svježina i razigranost kolora u ovom kompleksnom ciklusu Petera Weisza dočarava ljepšu stranu života i svakoga čovjeka.

Opus Petera Weisza izrazito je obogaćen apstraktnim kompozicijama kolorističkih fragmentacija, vrlo osebujnih i prepunih energetskih gibanja.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Deseti Klavirski ‘Loop’ festival 

hrvatski-fokus

Virtuozna platna, vitraji i mozaici

HF

Još nas ima

HF

I bez kulture se ne može!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više