Hrvatski Fokus
Kultura

Imaginarni svijet sreće

Razigranost motiva u novom ciklusu Mladena Žunjića

 
 
Slikar Mladen Žunjić, neumorni je likovni istraživač i eksperimentator u kontinuiranoj produkciji, ulja i akrila na velikim formatima platna (uz poneki papir), autor je obimnog i nadasve zanimljivog opusa niza ciklusa s uglavnom nefigurativnim motivima.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/01/mladen_zunjic__d77.jpg
Jedan od bitnih čimbenika njegova slikarstva jest i izrazita nazočnost energije, gibanja energija u svim pravcima koja nezaustavljivo vijuga  po vertikalama i horizontalama volumena slike.
 
Gibanje energije očituje se u promjeni oblika koji čine svijet pojedine Žunjićeve kompozicije, u njihovom stalnom pomicanju. Novi niz slika sadrži ove već poznate autorske odrednice uz jedan dodatak. Na novoj seriji slika jasno je primjetljiva razigranost odabranih motiva, uz istodobno doživljavanje vrlo pozitivnih dojmova.
 
Je li to imaginarni svijet sreće koji sačinjavaju čudesne i lako promjenljive forme, uronjene u fini fluid? Ili su to tek rijetki trenuci prisjećanja na lijepo i ugodno koje je slikar pretvorio u stvarnost, oživotvorujući ih kroz motive na slici?
 
U svakom slučaju veliki formati ulja na platnu, 130 x 90 cm, u novom stvarateljskom nizu, vrlo sugestivno šire pozitivne zrake koji izviru iz dubine slika, djelujući umirujuće na promatrača.
 

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Knjiga Borisa A. Novaka ‘Obitavališta duša’

hrvatski-fokus

Volim slikati na platnima velikog formata

HF

Europa za nas ima štrik

hrvatski-fokus

Svaka ova bora ima svoju priču

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...