Hrvatski Fokus
Gledišta

Žigmanov ponovno vrijeđao Biščevića

Dernek za dostojnike njegove razine…

 

Na portalu HNV-a od 17. prosinca 2022. stoji: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Srbiji održalo je, 16. prosinca, tradicionalni prijam za predstavnike hrvatskih institucija i udruga povodom božićnih i novogodišnjih blagdana. Događaju je uime Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji prisustvovala predsjednica HNV-a Jasna Vojnić.  

Kao i uvijek informacija je ustvari poluinformacija (dezinformacija), tajnovita, a ovog puta i neobično kratka za važnost događaja! Inače su sve poluinformacije ovdašnjih “hrvatskih” krovnih institucija ili uljepšane (lažne) do apsurda ili su iskrivljene (ili ih uopće nema), a ovaj prijam u Veleposlanstvu srbijanski ministar za ljudska i manjinska prava nazvao je dernekom:

Ako srbijanski ministar s indignacijom kaže da je to “dernek za dostojnike njegove (vlp. Bišćevića) razine”, prvo iznenađenje je da smo iz priopćenja HNV-a saznali da je na derneku bila predsjednica HNV-a, a onda iz priloženih fotografija uz priopćenje vidimo da su na derneku bili i drugi glavni ljudi srbijanskog ministra, bolje reći njegovi glavni bunjevački poltroni!

I sada, tipično za Bunjevce, ne znamo tko koga prezire, osim što je jasno da svi oni prijeziru sve nas, hrvatski puk u Srbiji u statusu njihove raje!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Netko bi napokon Dačića trebao poučiti

HF

Jugofašisti, javi te se!

HF

Neki novi matematički Krleža

HF

Nikad dosta novaca…

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više