Hrvatski Fokus

Plenkovićev dečko za prljave poslove

 

Nije realno očekivati da će svi ili bar većina članova hrvatskog Sabora, biti na razini inteligencije dostojne nekom članu hrvatskog Sabora, ali Hrvoje Zekanović je uspio taj prag očekivanja da saborski zastupnik ima minimalnu inteligenciju potrebnu da zastupa one koji su ga nažalost svojim glasovima ‘ugurali’ u redove saborskih zatsupnike, toliko sniziti da je to sramota za one koji su glasali za njega, za politiku i za hrvatsku Sabor.

Lik kojeg se ustručavam nazvati normalnim (političarem), radi njegove osobne i političke biografije, koja je sljedeća: „Školovao se za medicinskog tehničara, studira na fakultetu da bi postao profesor geografije, desetak godina radi u šibenskim srednjim školama, a od 2008. do odlaska u Sabor radi u Javnoj ustanovi za zaštitu prirode Šibensko-kninske županije. U Sabor ulazi kao član stranke Hrast na listi parlamentarnim izbora 2020. ‘nastupa’ na listi Domovinskog pokreta. Zekanović je 19. siječnja 2022. izbačen iz stranke Hrvatskih suverenista, pa do 13. rujna 2022. nastupa u Saboru kao nezavisni zastupnik, sve do učlanjenja u HDS i ulaska nu Sabor na listi HDZ-a“. I od tada u Saboru ‘nastupa’ kao Plenkovićev dečko za prljave poslove, kako su ga nazvali na jednom portalu, bez imalo stida izjavljujući „Politika vam je jako dinamična.i ima puno fluktuacije. Ovisi o puno malih detalja. Ja sam kao i svaki političar ambicuiozan i ono što ste primjetili markantan!“.

No, svaki normalni građanin, koji još ima živaca da gleda i sluša Zekanovićeve eskapade prije bi ga nazvao „markantnom budalom“ i likom bez imalo pameti, pristojnosti i srama. Osobno sam mislio da među Plenkoivćevom ‘vladajućom’ većinom ima podosta „budala“ i onih koji se prave budalama, no Zekanović je uspio sve njih prevazići po budalaštinama koje radi u Saboru. Najeklatantniji primjer takve budalaštine je, kada je HDZ-ovske lopine iz INA-e „amnestirao“ time da je to sitnica u odnosu na 2 milijarde štete radi izgubljenog arbitražnog spora u svezi pljačke u Ini, za koju je kriv Božo Petrov koji nije imao nikakvu ingerenciju u tome da naređuje bilo što u svezi te arbitraže, koju je Vlada RH izgubila protiv MOL-a. I prije bilo kojeg pitanja u svezi borbe protiv korupcije koje postavlja netko iz oporbe, Zekanović papagajski ponavlja da treba postaviti pitanje odgovornosti Petrova za izgubljenu arbitražu protiv MOL-a.

Saborskim zastupnicama umjesto argumentiranih raspravom odgovara na njihove rasprave, odgovara neukusnim komentiranjem njihovog fizičkog izgleda ili oblaćenja, za Predsjednika države tvrdi da se drogira, a zastupnicima koji vjerojatno imaju IQ daleko veći od njega, govori da su ravnozemljaši ako ne razmišljaju kako mu u capo di capi HDZ-a nalaže.

  Lik koji se školovao za medicinskog tehničara, pa nakon studija postao predavač geografije u srednjoj školi, gdje radio kratko vrijeme, da bi prešao u javni sektor u svojstvu zaštitnika prirode, te u Sabor dospio s liste stranaka čiji nije bio član, pa se nakon što je izbačen iz jedne stranke čiji je član bio, nekoliko mjeseci u Saboru ‘nastupao’ kao tobože nezavisni zatsupnik, da bi se veoma brzo učlanio u Hrvatsku Demokršćansku Stranku, i postao gorljiva „korisna budala“ Plenkovićeve vladajuće većine u Saboru, gdje na sve zamislive načine sramoti sebe, politiku kao takvu, jadnih navodno 5200 naivaca koji su glasali za njega na listi HDZ-a,

  No vidljivo je na i licima članova HDZ-ove ‘skrpane većine’, da ih je sram onoga što Zekanović radi u Saboru, pa vjerojatno je samo pitanje vremena kada će Plenković naći zamjenu za tu ‘korisnu budalu, i naložiti Branku Bačiću da ga izbaci iz kluba tzv. vladajuće većine!

Laslo Torma, Zagreb

Povezane objave

Hrvatska naspram Srbiji danas

HF

U Rusiji nestašica herbicida pa nema ni svastike!

HF

JNA napustila Istru prije 30 godina, ali, zahvaljujući IDS-u, ne i Jugoslaviju

hrvatski-fokus

Totenkopf u Bruxellesu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više