Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Plenković srozao Hrvatsku na razinu Afrike

Ovo je najnehrvatskija izjava predsjednika Hrvatske vlade od obrane od velikosrpske agresije
 

 
Nakon što je tjednima bombardirala Vladu RH o problemu velikog iseljavanja mladih iz Hrvatske (zbog kojeg Hrvatska umire), predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je, prema pisanju Večernjeg lista, danas, 25. lipnja 2018., nakon sv. mise u Crkvi sv. Marka izjavila: “mobilnost sama po sebi dobra, jer nudi priliku za rad i školovanje, istaknuvši kako se nada da će se u Hrvatskoj stvoriti uvjeti koji će svima omogućiti da se vrate u domovinu". Dakle, predsjednica se sada samo nada. A tko će ostvariti tu nadu? Zar je zbog drugog mandata odustala od svoje odgovornosti, konstruktivnog kritiziranja premijera Plenkovića i njegove za Hrvatsku katastrofalne politike?
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/06/900x506_353695.jpg
Još luđu izjavu poslije sv. mise za Domovinu dao je europski kamikaze Andrej Plenković. Taj sada već sasvim u vremenu u prostoru izgubljeni sluga Bruxellesa u svojoj je izjavio rekao nešto što se nitko u Hrvatskoj nije usudio reći od uspostave samostalne hrvatske države 1991. godine: "Imate ogromne plus demografske trendove u zemljama Afrike i Srednjeg istoka gdje je sasvim druga situacija, tamo je takvo siromaštvo da bi svi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj". Ovo je najvjerojatnije najnehrvatskija izjava predsjednika Hrvatske vlade nakon što se Hrvatska obranila od velikosrpske agresije. Dati takvu izjavu na Dan državnosti najbolji je pokazatelj posebne arogancije i neosjetljivosti Plenkovića prema Hrvatskoj i hrvatskom narodu. Zar je srozavanje Hrvatske na razinu Afrike konačan cilj Plenkoviće politike? Na našu veliku tragediju, na jako je dobrom putu.
 
Promašena izjava kardinala Bozanića
 
Nažalost, ni kardinal Bozanić, u inače dobroj propovijedi, nije izabrao pravi trenutak i prave riječi kad je govorio o onima koji se u zadnje vrijeme iseljavaju iz Hrvatske. Prozvao ih je za manjak ljubavi prema domovini zato što odlaze iz Hrvatske. I ja sam 1968. godine bio primoran napustiti Hrvatsku, ali samo zato što je mojoj obitelji, zbog ratne prošlosti, Hrvatska bila maćeha, a ne majka. Nažalost, zbog svekolike pljačke Hrvatske, ni danas nije drukčija situacija za siromašne slojeve Hrvata, a posebno u našoj uništenoj Slavoniji. Bilo bi korisnije i pravednije da je kardinal oštricu svoje kritike usmjerio prema na misi nazočnim političarima koji su bili ispred njega, a ne, u većini, na jadne ljude čiji život i životnu perspektivu je uništila protuhrvatska politika pokvarenih hrvatskih političkih i gospodarskih elita, pa su otišli tražiti spas u druge zemlje. Ako ne će Crkva davati utjehu napaćenom hrvatskom narodu, tko će drugi?
Što se s našim nadanjima u političkoj emigraciji i nadanjima domoljuba u Hrvatskoj još iz vremena dok je Hrvatska bila zarobljena u komunističkoj Jugoslaviji, kako Hrvatska ima potencijal razviti se u Austriju, ako ne i Švicarsku? Bio sam jedan od tih koji su nakon povratka u Hrvatsku 1990. bili spremni žestoko se posvaditi sa svakom osobom u Hrvatskoj koja bi me pokušala uvjeriti da Hrvatska ne će za deset godina dostići Austriju kad je riječ o standardu života njezinih stanovnika. Naravno, tada sam vjerovao ne samo u poštenje hrvatskog naroda, nego i u vrhunsku sposobnost i znanje hrvatskih intelektualaca disidenata. Bila je to velika zabluda.
 
Odgovornost hrvatske političke emigracije
Danas je svakome jasno kako je hrvatski narod u domovini izgubio svoje dostojanstvo i hrabrost te nezainteresirano gleda kako Hrvatska i hrvatski narod umiru. S druge strane, hrvatsko iseljeništvo se okrenulo sebi zbog urote protiv Hrvata u svijetu koja se sustavno provodi još od Vlade predsjednika Josipa Manolića. Veliku odgovornost za nepoželjan razvoj hrvatske države imamo i mi koji smo bili aktivni u političkoj emigraciji, tj. u iseljeništvu. Na naš poziv i naš poticaj dr. Franjo Tuđman i HDZ dobili su svekoliku financijsku i političku potporu hrvatskog iseljeništva, kako je i tražio tadašnji povijesni i politički trenutak u Hrvatskoj. Ono što mi u emigraciji nismo smjeli učiniti jest prepustiti sve poluge vlasti bivšim komunistima, koji su nakon stvaranja države izigrali i nas i cijeli hrvatski narod u domovini.
Hrvatski narode, reci mi kako je u takvim uvjetima moguće SPASITI HRVATSKU?
 

Antun Babić

Povezani članci

U raljama nezdravih ambicija

HF

Sabor je projekcija društva

HF

Kronika srpske pobune u Hrvatskoj

HF

Pobjeda hrvatske predsjednice

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...