Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Graham Hancock: Drevna apokalipsa – najopasnija emisija na Netflixu

Naša prošlost pripada svima nama. I svi bez obzira jesu li akademik ili čovjek na ulici, imaju nešto što će pridonijeti teoriji naše prošlosti

 

Današnji gost jedan je od naših najpopularnijih sugovornika u više od 10 godina emitiranja i netko koga znam da će vas sve biti oduševljen vidjeti u studiju. On je čovjek koji je više od trideset godina svog života posvetio istraživanju, istraživanju i promišljanju nekih od najvećih svjetskih pitanja.

Naravno govorim o neustrašivom novinaru, filmašu i autoru bestselera Grahamu Hancocku. Grahamova karijera započela je prije više od 40 godina u gužvi Fleet Streeta kao pisac za mnoge vodeće britanske novine, uključujući The Times, The Guardian, The Observer i The Independent gdje se njegova pažnja uglavnom fokusirala na priče o ekonomskom i društvenom razvoju.

Krajem 70-ih postao je suurednik časopisa New Internationalist prije nego što je postao dopisnik istočne Afrike za The Economist. Bila je to sveobuhvatna uloga i za Grahama se činilo da je njegovo životno putovanje mapirano. No, kako je putovao manje utabanim putem istražujući dijelove svijeta koje mnogi nikada ne dolaze vidjeti, počeo je primjećivati stvari koje se nisu baš slagale.

Stojeći ispred Velike piramide u Gizi, zasjenjena ovom strukturom od 6 milijuna tona koja stoji visoka 481 stopa – Graham je počeo razmatrati razmjere takvog arhitektonskog čuda i verziju povijesti koja nudi tako nezadovoljavajuće objašnjenje za njegovu prisutnost.

Bilo bi pošteno reći da je to bio početak životnog djela kao nitko drugi. Reći da mu je interes pobuđen bilo bi podcjenjivanje. Graham je započeo dugo i naporno putovanje u nepoznato, istražujući, ispitujući i istražujući sve što znamo o povijesti planeta koji nazivamo domom. Od drevnih civilizacija, kamenih spomenika i megalita, do astroloških podataka iz prošlosti i promijenjenih stanja svijesti.

“Mrzim kad postoji samo jedan narativ koji kaže da je to istina i da nema druge. Počeo sam to detaljno istraživati, može li nešto nedostajati u priči o našoj prošlosti?”

Grahamova spisateljska karijera eksplodirala je dok su se gomilali dokazi i artefakti. Kao autor do danas je napisao 26 knjiga, uključujući međunarodne bestselere “Znak i pečat”, “Nebesko ogledalo”, “Otisci bogova” i nastavak “Mađioničari bogova” iz 2015., a sve su prodane u više od pet milijuna primjeraka širom svijeta, a prevedene su na 27 jezika.

U središtu Grahamove svađe i onoga što je izazvalo najviše kontroverzi s arheolozima i konvencionalnim misliocima je da se prije 12.800 godina (10.800 godina prije Krista) i prije 11.600 godina (9.600 godina prije Krista) dogodio veliki kataklizmički događaj koji je uništio sve na svom putu, uključujući nevjerojatno naprednu drevnu civilizaciju.

Propituje sve što znamo i na koje smo naveli da vjerujemo. To je izvor velike konsternacije među arheolozima i podijelilo je Grahama od mnogih glavnih prodajnih mjesta na kojima je nekada radio.

To je ujedno i polazište za njegov najnoviji pothvat, fascinantnu Netflixovu seriju Ancient Apocalypse koja je postala ogroman hit u 5 tjedana od objavljivanja. Graham vodi gledatelje na putovanje kroz neka od najvažnijih povijesnih mjesta na planeti kako bi dublje zaronili u dokaze i oživjeli trideset godina istraživanja i istraživanja. Našao se u prvih deset najgledanijih emisija u 31 različitoj zemlji i postao je izvor mnogih rasprava i rasprava na internetu.

Stvarno se radujem raspravi o tome i još mnogo toga. Graham je bogatstvo znanja i ideja koje potiču na razmišljanje. Njegovo razumijevanje biljne medicine i ayahuasce vidjelo ga je kako postaje pionir na Zapadu dok je propagirao njegove sada općeprihvaćene vrline.

Kao i u svakoj drugoj prilici, jedva čekam sjesti s Grahamom i duboko zaroniti u povijest koju poznajemo i povijest koju ne poznajemo.

“Naša prošlost pripada svima nama. I svi bez obzira jesu li akademik ili čovjek na ulici, imaju nešto što će pridonijeti teoriji naše prošlosti.”

https://londonreal.tv/graham-hancock-ancient-apocalypse-the-most-dangerous-show-on-netflix/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=LIVE+Today%3A+Graham+Hancock+-+Ancient+Apocalypse%3A+The+Most+Dangerous+Show+On+Netflix&utm_campaign=hancock_2419

Povezane objave

Talijanski liječnici i pravnici tužili vladu

hrvatski-fokus

Čisti frankistički i fašistički ultimatum

HF

Apsolutna ideja i euroazijska globalizacija

hrvatski-fokus

Putinov odvjetnik na čelu BIA-e

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više