Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Donacije Klasje Osijeku i Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik

Više od 90.000 građana omogućilo dvije vrijedne donacije za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi

 

U četvrtak, 22. prosinca, dm je Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek i Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik predao donacije ukupne vrijednosti 477.957 kuna te prigodne božićne poklone svim korisnicima Centara. Sredstva su osigurana uz pomoć više od 90.000 kupaca dm-a iz cijele Hrvatske koji su odlučili sudjelovati u Giving Fridayu, potpuno drugačijoj verziji Crnog petka, povodom koje dm već pet godina za redom donira pet posto prometa ostvarenog na taj dan.

Donacijom od 238.978,50 kuna Centar Klasje opremit će odjel za novorođenčad i smještaj za djevojčice i dječake, dok će terasa jasličkog odjela biti prilagođena za boravak tijekom hladnijeg vremena. Najuspješniji Giving Friday do sada osigurat će i uređenje prostora Centra Klasje namijenjenih boravku i druženju djece. Donaciju istovjetnog iznosa Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik iskoristit će za uređenje stana koji će postati stambena zajednica za djevojke između 16 i 18 godina koje se pripremaju za osamostaljenje nakon boravku u Centru.

„Rekordan odaziv kupaca omogućio je da i ovogodišnjim Giving Fridayem skrenemo pozornost na važnost pružanja podrške onima kojima je pomoć potrebna. Zahvalni smo svim građanima koji su tijekom godina svoju kupnju pretvorili u dobro djelo i tako omogućili da Giving Friday postane inicijativa koja okuplja ljude iz cijele Hrvatske oko zajedničkog, plemenitog cilja“, izjavila je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

Čak 92.349 kupaca doprinijelo je ukupnoj donaciji, od čega je 50.840 kuna osigurano prodajom NFT-eva, koje je dm izdao u suradnji s akademskom slikaricom Nikolinom Ivezić. Tijekom proteklih pet godina, zahvaljujući Giving Fridayu, dm je osigurao više od milijun i pol kuna organizacijama koje brinu o društveno osjetljivim skupinama te ustanovama čiji je cilj poboljšati zdravstvenu zaštitu i kvalitetu života građana.

Anđelka Felja

Povezane objave

Kako provesti reforme kad ih narod ne će?

HF

TAJNA OPERACIJA – Uništavanje hrvatske kune preko novog duga

hrvatski-fokus

GE Velika Ciglena

HF

Protuhrvatski Zakon o sjemenu, sadnom materijalu i priznavanju sorti

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više