Hrvatski Fokus
Znanost

Slučaj Kathryn Edwards

‘Nezavisni’ savjetnik koji je procijenio sigurnost cjepiva Pfizer bio je bivši plaćeni Pfizerov savjetnik

 

Dr. Kathryn Edwards, poznati vakcinolog, koja je bila u odboru za praćenje podataka zaduženom za osiguravanje sigurnosti i učinkovitosti cjepiva Pfizer-BioNTech COVID-19, prethodno je radila kao plaćeni konzultant i savjetnik Pfizera. Bliži pogled na Edwardsove vjerodajnice otkriva da je ovo bio samo jedan od mnogih sukoba interesa.

Dr. Kathryn Edwards unakrsno se ispituje tijekom izlaganja 2022. godine.

— Član navodno neovisnog odbora za praćenje podataka zaduženog za osiguravanje sigurnosti i djelotvornosti cjepiva Pfizer-BioNTech COVID-19 prethodno je radio kao plaćeni konzultant i savjetnik tvrtke Pfizer.

Očiti sukob interesa dr. Kathryn Edwards otkriven je tijekom nedavne epizode “Highwirea s Del Bigtreejem”. Bigtree, neovisni novinar i osnivač Mreže za akciju informiranog pristanka (ICAN), intervjuirao je Aarona Sirija, glavnog odvjetnika ICAN-a.

Siri, uz potporu ICAN-a, svrgnuo je, a zatim unakrsno ispitivao Edwardsovu tijekom Hazlehursta protiv Haysa, prvog slučaja autizma povezanog s cjepivom koji je ikada došao do porote u SAD-u.

Edwards je bila vještak u slučaju Hazlehurst za jednog od optuženika, medicinsku kliniku u Tennesseeju koja je 2001. davala nekoliko cjepiva za mladež Yatesu Hazlehurstu. Posvjedočila je da cjepiva koja je Hazlehurst primio “nisu bila relevantna ili važna” za Hazlehurstov kasniji razvoj autizma.

Sudski transkripti koje je pregledao The Defender otkrivaju da je Kathryn Edwardsov sukob interesa koji je uključivao Pfizer bio samo jedan od nekoliko otkrivenih u njezinom iskazu i unakrsnom ispitivanju. Transkripti otkrivaju da je Edwards ponekad služila u vladinim odborima koji su procjenjivali sigurnost cjepiva, zadržavajući istodobnu povezanost s proizvođačima cjepiva čiji su se proizvodi ocjenjivali.

Pregled iskaza K. Edwards u kolovozu 2020. i unakrsnog ispitivanja Sirija u siječnju 2022. također otkriva više slučajeva u kojima su K. Edwards očito trenirali drugi dok je njezino svjedočenje bilo u tijeku. Edwards je zanijekala da je trenirana, čak i kada su predočeni popratni dokazi.

Uz Edwardsov prethodni očiti sukob interesa – od kojih mnogi uključuju njezinu paralelnu povezanost s proizvođačima cjepiva i s tijelima koja procjenjuju cjepiva kandidata – sudski transkripti postavljaju pitanja o široj nepristranosti teoretski “neovisnih” odbora koji ocjenjuju sigurnost cjepiva.

U sklopu ove istrage, The Defender je pregledao video i transkripte iz iskaza K. Edwards i unakrsnog ispitivanja te kopije njezinih životopisa (CV) za 2014. i 2019. godinu i druge dokumentacije relevantne za njezinu medicinsku i profesionalnu pozadinu.

Tko je Kathryn Edwards?

Edwards se smatra svjetski poznatom vakcinologom, certificiranom od strane odbora za pedijatriju i dječje zarazne bolesti, koji je od 1980. godine obnašao profesorske dužnosti na Sveučilištu Vanderbilt u Nashvilleu u Tennesseeju – godine kada se pridružila i programu istraživanja cjepiva institucije, koji je prethodno režirala i čiji je član.

Prema jednoj od njezinih biografija na Vanderbiltovoj web stranici, Edwards je profesorica pedijatrije na odjelu za zarazne bolesti na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Vanderbilt, gdje je i potpredsjednica za klinička istraživanja. Osim povezanosti s Vanderbiltom, Edwards je glavna istražiteljica Mreže za procjenu sigurnosti kliničke imunizacije Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Još jedna sveučilišna biografija za Edwards navodi da “trenutno surađuje s CDC-om na rješavanju štetnih događaja nakon imunizacije”.

Prema riječima same K. Edwards tijekom unakrsnog ispitivanja 2022. godine, rekla je da je “usmjeravala i organizirala i provodila studije o cjepivima. Neke od tih studija prvi su put da se ta cjepiva koriste kod ljudi i [ja] sam proučavala cjepiva i njihovu sigurnost. Nastavljam surađivati s CDC-om u pružanju procjene sigurnosti cjepiva i radim na istraživanju kako bih osigurao da su cjepiva sigurna i učinkovita.”

Još jedna Vanderbiltova biografija za Edwards navodi da je dobila ugovore od CDC-a i Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH), a služila je u nekoliko odbora CDC-a, NIH-a, Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i Društva za zarazne bolesti Amerike.

Njezino sudjelovanje u nastojanjima vezanim uz WHO uključuje savjetodavnu ulogu iz 2007. u evaluaciji cjepiva protiv pandemijske gripe, neodređenu savjetodavnu ulogu iz 1999. i predsjedanje sastankom o imunizaciji pneumokoka majki i novorođenčadi iz 1997., prema javno dostupnoj verziji Edwardsovog životopisa iz 2014. godine.

Isti životopis pokazuje da je Edwards, između 1991. i 1995., bila članica Savjetodavnog odbora CDC-a za prakse imunizacije (ACIP), te da je između 1996. i 2000. bila članica Savjetodavnog odbora za cjepiva i srodne biološke proizvode Američke uprave za hranu i lijekove (FDA) i srodnih bioloških proizvoda (VRBPAC).

Svjedočenje koje je Edwards iznijela tijekom izlaganja 2020. potvrdilo je gore navedeno, plus drugi mandat na VRBPAC-u od 2016. do 2018. godine. Prema njezinom svjedočenju iz 2022. godine, ACIP je “skupina nevladinih stručnjaka za cjepiva protiv zaraznih bolesti i zdravlje odraslih i djece koji savjetuju CDC o politici cjepiva”.

Prema FDA, VRBPAC “pregledava i procjenjuje podatke o sigurnosti, učinkovitosti i odgovarajućoj uporabi cjepiva i srodnih bioloških proizvoda koji su namijenjeni za uporabu u prevenciji, liječenju ili dijagnozi ljudskih bolesti”.

Životopis K. Edwards iz 2014. također prikazuje prethodna iskustva u izvršnom odboru Američke akademije za pedijatriju Odjela za zarazne bolesti i Odbora za zarazne bolesti, prethodno članstvo u Odboru za prioritete cjepiva Nacionalne akademije znanosti i prošlo članstvo u vijeću Američkog pedijatrijskog društva. Edwards je također jedna od suradnica urednika “Plotkinovih cjepiva“, koje mnogi smatraju jednim od istaknutih udžbenika medicinskih škola o cjepivima – koje je Bill Gates opisao kao “nezamjenjiv vodič za poboljšanje dobrobiti našeg svijeta”.

Edwards je koautor odjeljka COVID-19: Cjepiva u UpToDateu, internetskom medicinskom resursu za njegu. Edwards je također bio u uredništvu brojnih uglednih medicinskih časopisa, uključujući New England Journal of Medicine (NEJM), Kliničku imunologiju cjepiva i cjepiva protiv cjepiva i kliničke zarazne bolesti.

Dr. Michael Nevradakis, https://www.lifesitenews.com/news/independent-advisor-who-evaluated-pfizer-vaccine-safety-was-former-paid-pfizer-consultant/?utm_source=top_news&utm_campaign=catholic 

Povezane objave

Znanost preuzima ‘funkciju’ teoloških bića pozicionirajući se na vrh piramide

hrvatski-fokus

Definicija Johanna Beckmanna iz 1777. (1)

HF

HAARP u Hrvatskoj uhvaćen na mobitelu

hrvatski-fokus

Marburg – Genocid ili ništa ozbiljno? “Pripremite se za bolest smrtonosniju od Covida” (2)

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više