Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Primitivni rječnik bivših državnih dužnosnica

Njihovog rječnika bi se posramio i najokorjeliji kočijaš

 

Ne treba biti posebno dovitljiv, dosjetljiv i pronicljiv, da bi se ne shvatilo tko su političke opajdare. Ima ih više u hrvatskoj politici. Ima ih još na svim razinama. Međutim, one su. kako god se uzme, najeksponiranije, najbešćutnije i najsramotnije. Njihovog rječnika bi se posramio i najokorjeliji kočijaš i vrlo prosta noćna dama, da ne kažem uličarka.

U svoju lopovsku i kriminalnu mrežu one su uplele visoke državne i stranačke dužnosnike. I gle čuda. Taj gospodin, aktualni premijer, nije se od njih i njihovih prepiski ogradio. Što bi to trebalo značiti? Teško je to dokučiti. Žalac je na sva usta hvalio i nakon uhićenja. Bila je sjajna, u svom poslu, povlačenju europskog novca. Međutim, on očito nije vodio računa, možda nije niti znao, kamo taj novac odlazi i koliko ga je zamračeno. To puno govori o premijeru. Ili je nesposoban, ili se slagao s time, kuda i koliko tog novca odlazi, bez prave namjene. Ne bih rekla da je naš premijer nesposoban. Uvukle su ga ove dvije prijateljice u svoju igru i svoje kolo, koje se zavrtjelo na lokalnim razinama i došlo do vrha vlasti, na državnoj razini. Nije to nastalo najednom i odjednom. Dugo su one haračile državom i odlučivale o mnogočemu. Pritom su se materijalno bogatile. Živjele u slasti, masti i časti. Protiv njih su podignute optužnice. Za njih kao i za takve druge vrijedi presumpcija nevinosti. Međutim, one same, odnosno, njihova prepiska ih osuđuje. Svoja nedjela žele učiniti dobrom i legitimnom stvari, jer imaju podršku AP, na kojeg se pozivaju i kojeg zazivaju. Svi, pa i mala djeca, u nas znaju tko je taj AP, čak i predsjednik sabora, koji nikad u takvim slučajevima ne griješi kaže da bi to mogao biti aktualni premijer. Baš zbog toga što to svi naslućuju i znaju gospodin Plenković je postao jako nervozan, neprepoznatljiv, nestaložen, bezobrazan i drzak, naročito prema novinarima, koji ga stalno o tome pitaju. To je za njega ne-tema.

Možda bi to bila ne-tema. Da se premijer Plenković na neki način ogradio i od Žalac i od Rimac. Za razliku od Rimac, koja je izbačena iz HDZ-a, Žalac je još uvijek u toj prokazanoj i za kriminal, korupciju i mito osuđenoj političkoj stranci. Iz medija se vidi da njima uopće nije loše ni nakon izbijanja afera Softver i Vjetroelektane u javnost.

Pitanje je: Je li ih imalo sram, nakon objavljivanja transkripata s njihovim prepiskama? Ta prepiska pokazuje i dokazuje kakve su to osobe. To su opajdare, ne samo političke. One misle kako su jako pametne. Da su sve svoje suradnike preveslale i prevele žedne preko vode. Prave se glupe, kako same govore i uživaju pri pomisli drugih da su one glupe. Državni i europski novac su trošile na svoje potrebe i hirove. Europskim novcem je Žalac platila troškove uz svoj rođendan, sa svitom “uglednih” uzvanika, svojih prijatelja, kolega i istomišljenika.

To i tako ne rade pametne osobe. To rade osobe koje su u svojoj moći i osjećajem vlasti, izgubile realnu vezu s mozgom. To ne rade moralne osobe. To rade kriminalke. One su direktno i indirektno potkradale državu u koju se zaklinju. Njihove desnice na srcu su svojevrsna blasfemija. One nam se svima rugaju, a rugaju se i državi na čijim jaslama se hrane.

Te dvije tipične provincijalke su si umislile da su Netko. Ljudi oko njih su ih se bojali. Bile su moćne HDZ-ovke. Neki su s njima surađivali i pogodovali im. Drugi su ih u velikom luku zaobilazili, jer su znali da rade ono što se ne smije. Ni jedni, ni drugi nisu našli za shodno da one iznad sebe, odnosno njihovog šefa izvijeste o njihovom radu i djelovanju. To je licemjerno. Čekali su da se nešto dogodi ili ne dogodi, kao u većini sličnih slučajeva. Bilo kako bilo ove dvije korumpirane visoke dužnosnice su uzdrmale čvrstu vladavinu premijera Plenkovića. Načele su njegov image čvrstog i beskompromisnog državnika (vladara). Zaljuljale su njegov tron.

Kažu da vrč ide na vodu dok se ne razbije. Taj  vrč je napuknuo s više strana i nikakvo ga ljepilo više ne može zalijepiti.

Zašto se to dogodilo? Zar se naši premijeri ne mogu nositi s korumpiranim ministrima i državnim tajnicama? Zar naši premijeri, jedan za drugim, svjesno i nesvjesno budu uvučeni u vrzino kolo korupcije, koja je duboko urasla u sve pore našeg društva? Zar europski štih i orijentacija nisu bili dovoljni  da premijer ostane neokrznut marifetlucima, dviju osoba, bez poštenja i karaktera ?

Ne vjerujem da je premijer s njima dijelio “zaradu”. To je daleko ispod njegova nivoa, u svakom smislu. Ovaj premijer nije lopov, iako lopovima  ponekad gleda kroz prste. Zašto to radi? Red je da nam to reče  on sam, odnosno da nam  objasni koliko je umiješan u afere Softver i Vjetroelekrane.

Ne će mu pasti kruna s glave, ako nam prizna kako se grdo prevario u Žalac i u Rimac, kao su ga navukle i uvukle u svoje prljave igre.

Pasti će mu kruna s glave ukoliko se utvrdi da je s njima plesao u istom kolu, ne nužno, uz cajke i Čik, čik pogodi.

Ankica Benček

Povezane objave

Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

HF

Katolička Crkva u Hrvatskoj napustila hrvatski narod

hrvatski-fokus

Zlokobni usklik MI ili ONI!

HF

Revelin kao odmetnik Heliogabal

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više