Hrvatski Fokus
Društvo

Roman o Silviji Plath

Knjiga Elin Culhed

 

Nedavno je istaknuti nakladnik zagrebačka Fraktura objavila novi naslov u sjajnoj opremi, tvrdo ukoričenoj (i ovom prigodom moram spomenuti izvrsno opremanje knjiga ovoga vrijednog nakladnika), EUFORIJA – Roman o Silviji Plath, autorice Elin Culhed, u prijevodu sa švedskog Lane Momirski, na nekih tristotinjak stranica.

Zanimljiva i izazovna proza o životu i sudbini poznate književnice Silvije Plath (s njom sam se davno susreo u prozi Pod staklenim zvonom i te se knjige i dan danas sjećam).

Pred nama je knjiga o Silviji Plath, u ovoj prozi ona je fiktivni lik, roman je pisan u prvom licu, donoseći nam kroz oči velike pjesnikinje priču o ženama i borbi da uz majčinstvo ostvaruju i svoje ambicije.

Pisati o književnicima koji su ostavili kapitalno djelo iza sebe, nikada nije lako i uvijek se pojavljuju stanovite zamjerke, no ovdje, u ovoj knjizi pjesnikinja živi svoj stvarni tegobni život.

U svakom slučaju knjiga za čitanje.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Izborna utrka

HF

So Long Marianne Leonarda Cohena

hrvatski-fokus

MUDROSITNICE – Olovkom o ljubavi

HF

MUDROSITNICE – Rodbina i dioba

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više