Hrvatski Fokus
Kultura

Uskoro u Lisinskom – JOHN LENNON’S IMAGES i baletno glazbena predstava LEONARDO

Talijanska kazališna i baletna družina Nestor Theater Company di Kevin Arduini u Lisinskom najavljuje dvije jedinstvene predstave o životu dvojice velikana svjetske kulture

 

Radnja predstave se odvija na krovovima Londona. Od samoga početka projicira se putovanje satkano slikama i snažnim, neizbrisivim sjećanjima. Očima Johna Lennona i kroz tekstove njegovih pjesama vidjet ćemo uzbudljive i teške trenutke njegova života.
Plesači interpretiraju trenutke proživljene u mislima pjevača, sjećanja sazdana od ljudi, slika, osjećaja, boja, emocija utisnutih u njegov um koji su, pretočeni u umjetnost, promijenili povijest glazbe u svijetu. 
Glumac u ulozi Lennona vodi koreografiju, otvara se gledateljstvu, priča i iz dubine duše interpretira stihove i misli kantautora. Glazbenici predstavljaju grupu The Beatles. 
Predstava ujedno predstavlja osudu rasizma, to je himna slobodi, miru i bratstvu među svim ljudima, himna društveno-kulturnom eksperimentu s kojim su se Beatlesi sve više zbližavali mijenjajući uvriježene načine razmišljanja, običaje, viđenja i mijenjajući u to vrijeme uobičajene načine percipiranja svijeta i ljudi. 

Anđelka Felja

Povezane objave

Ako me pitaš

HF

Uži izbor grafičkih listova

HF

Geometrizirani oblici vitaliteta

hrvatski-fokus

Zaustavi se, čovječe

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više