Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Galama oko potrebe zaštite novinara. Bilo bi opravdano da je riječ o novinarima koji štite hrvatske interese

Koje su koristi od skidanja HDZ-a s vlasti, ako Arsen Bauk ostane u Saboru

 

U Saboru svi, kao navijeni viču “ne smije se ometati rad novinara”. Kao da svi novinari sveci. Pa se donosi poseban zakon za zaštitu novinara, kao posebno korisnih ljudi. Koji kažu da se bez njih ne bi znalo za sve te korupcije. A koliko toga ima što bi javnost morala znati, što novinari ne govore (ne pišu) ili krivi, zlonamjerno prezentiraju? 

U ovoj agresiji na HDZ zbog “curenja informacija”, ispod radara prolazi, što je po mom mišljenju tako programirano i orkestrirano, problem broja birača u Hrvatskoj. E sad, što je veći problem, veća opasnost za Hrvatsku: slučaj “plin za cent” ili posljedica izbora političke vlasti u Hrvatskoj od onih koji nisu državljani Hrvatske? I može li ta manipulacija biti uzrok korupcije? U kontekstu toga, kada kažu da je glas za HDZ glas za Pupovca. Jest. Tako je. A zašto je to tako? Zbog Izbornog zakona! Odnosno, zbog broja birača SDP-a (Arsena Bauka). Koje su koristi od skidanja HDZ-a s vlasti, ako Arsen Bauk ostane u Saboru? U “interesu javnosti”? Arsen Bauk, jedan od najprisutnijih na HRT-u? Isto kao Milorad Pupovac? Pored toga, tu ima još puno toga jako važnog o čemu odlučuju novinari.

Polazeći od one da predsjednik Franjo Tuđman ne bi bio dobio rat bez novinara. Normalno, hrvatskih novinara. A to su: pok. Gordan Lederer, Žarko Kaić i još mnogi drugi novinari i snimatelji. A u Hrvatskoj novinarska nagrada Jasne Babić, koja je, kaže Nikica Gović, bila sluškinja Ante Nobila u slučaju Ahmići. Te Maja Sever – na čelu europske udruge novinara! A kako je Maja Sever došla do informacije o onoj maloj Sirijki? Po crti “curenja informacija”? Pa “zdjela očiju na Pavelićevu stolu” od talijanskog novinara Curzija Malapartea? Isto iz “curenja informacija”. 

Novinarke u službi ocrnjivanja Hrvatske i Hrvata

Što se tiče toga, kako oni kažu – interesa javnosti i “novinarske profesije”; koliko Talijana, Francuza i Nijemaca zna za miniranje grada i Luke Ploče? Čija bi eksplozija kažu, bila jača od atomske bombe koja je bačena na Hirošimu, da hrvatski pirotehničari to nisu uspjeli spriječiti? Koliko stanovnika Hrvatske zna da su Srbi bili napunili jedan vlak dinamitom, pa ga pustili na Zadar. Bez strojovođe. Jer je nizbrdica. Ali se vlak, ipak zaustavio prije Zadra i nije eksplodirao. Pa miniranje brane na Peruči? Koliko Europljana zna za to? A za Ahmiće i za Aleksandru Zec? Stoga recimo da je to ovako: za miniranje grada Ploče, vlak napunjen eksplozivom za Zadar, nitko u Europi ne zna, a za Ahmiće i Aleksandru Zec puno Europljana zna. Tako je, za aferu “plin za cent”, nitko ne bi znao bez novinara istražitelja, a za miniranje Ploča i vlak pun dinamita za Zadar nitko ne zna, zbog novinara!

I na kraju krajeva, kada jedna osoba razgovara na telefon s drugom osobom, pa spominje treću osobu, krijući joj ime i prezime, navodeći samo inicijale treće osobe, ta osoba zna da ju se prisluškuje. A s obzirom da u hrvatskoj politici, danas, nema nego jedna osoba s tim inicijalima, ta osoba imenuje treću osobu. Pa je i malom djetetu jasno da je to bila namještaljka. Koliko glupo i primitivno, a ta glupost diktira rad Sabora, te diktira izbor hrvatske političke vlasti. Zbog “interesa javnosti” i “novinarske profesije”.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Večernji list ima priliku dodijeliti nagradu najgorem od najgorih novinara

HF

Efikasna borba protiv korupcije nije u interesu politike

HF

Domoljublje naše svakdašnje

HF

Napad na komemoraciju na Bleiburgu je pokušaj ponovnoga tabuiziranja Bleiburga

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više