Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Dođe li oporba na vlast, nitko ne će biti procesuiran za korupciju

Neki zaboravljaju da je Turudić izručio Perkovića i Mustača Njemačkoj

 

Ovih dana, kažu, iz Hrvatske, ipak nešto pozitivno. Pa kažu kako je Hrvatska na prvom mjestu po broju prijava tužiteljici Lauri Codruţa Kövesi zbog pronevjere novca iz europskih fondova u Hrvatskoj.  E pa, je li to nešto pozitivno za Hrvatsku?

U traženju odgovora na to pitanje, sjetimo se dočeka Carle del Ponte u Zagrebu, suđenja hrvatskim generalima u Hrvatskoj i Herceg Bosni u Den Haagu. Sve to iz iste kuhinje? Dakako. Samo što ne govore da je Hrvatska na prvom mjestu na svijetu po osudi svojih ratnih zločinaca. A sve to na zatvorenim procesima sa zaštićenim svjedocima tužitelja. Kao i ovo prijavljivanje tužiteljici Lauri Codruţa Kövesi? 

Dakle, da bi se riješilo pitanje nadležnosti EPPO-a za ovaj slučaj, treba znati imena onih koji su to prijavili Lauri Codruţa Kövesi. Siguran sam da prijavitelji dolaze iz krugova onih koji su onako toplo dočekali Carlu del Ponte u Zagrebu, koji su Hrvatsku optužili za “agresiju na BiH”, tužili i sudili hrvatske generale, te da je to isto neko “curenje informacija”. Idem toliko daleko, pa kažem da Laura te prijave naručuje. I kažem da je ova “borba protiv HDZ-ove korupcije” nastavak vojne agresije na Hrvatsku. Što na neki način kaže, i predstavnik mađarske nacionalne manjine u Hrvatskoj Robert Janković, a što nervira “oporbu”. Janković kaže da DORH selektivno daje neke informacije odabranim novinarima. Što je svima jasno. A “oporba” kaže kako je to opasno. Kako je opasno misliti svojom glavom. Tako je i s ovim prijavama Lauri. Prijavitelji iz Hrvatske, s njom surađuju, na štetu hrvatske državotvorne stranke? Sto posto. 

Pobijedio anglo-američki imperij

Jer je u pitanju vrlo važna stvar, najprije za Zapad. Gdje je važno ono što su rekli Davor Domazet-Lošo i onomad engleski ministar vanjskih poslova Douglas Hurd. Davor Domazet-Lošo je rekao kako je u pitanju kriza pod nadzorom i da je Franjo Tuđman pobijedio anglo-američki imperij, ne Srbiju. A engleski ministar vanjskih poslova Douglas Hurd je za međunarodno pravosuđe Hrvatske rekao kako to ima samo psihološki značaj. Kad on u Hrvatskoj ima svoje marionete koji upravljaju Hrvatskom, bez obzira koja je stranka na vlasti. Plus toga, siguran da postoji nalog sa Zapada da HDZ, kao hrvatska državotvorna stranka mora biti u koaliciji sa SDSS-om. Čini mi se da je tako nešto rekao Tihomir Dujmović. A lako je naći predsjednika za takav HDZ koji će surađivati s genocidnim SDSS-om.

A kada predstavnik mađarske manjine u Hrvatskoj Robert Janković kaže da DORH selektivno šalje neke informacije odabranim novinarima, “oporbu” izgleda jako smeta. Pa se “oporba” nesvjesno razotkriva. Kažu da više ne ćemo slušati priče o korupciji kada oni dođu na vlast. Da će narod živjeti u miru i blagostanju i da će pravosuđe funkcionirati. Drugim riječima, oni kažu da nitko ne će biti procesuiran za svu tu korupciju. A oni nastoje doći na vlast pritiskom na pravosuđe, koje kažu oni, ne radi svoj posao jer je korumpirano od HDZ-a. I što nakon preuzimanja vlasti? Ništa. Sve ostaje isto, samo nema afera o HDZ-ovoj korupciji. Što znači da je “borba protiv HDZ-ove korupcije” nastavak agresije na Hrvatsku. Isto kao kad kažu kako je izručenje Perkovića i Mustača Njemačkoj nešto normalo. Kako bi to svaki glavni državnik Hrvatske učinio. Kako ne treba naglašavati zasluge Ivana Turudića što je on Perkovića i Mustača izručio Njemačkoj. A bilo je ili-ili. Ili glavni državni odvjetnik koji će izručiti, ili onaj koji Perkovića i Mustača ne će izručiti Njemačkoj. 

Curenje informacija i prijavljivanje

Sve to treba gledati kroz Versailles 1918. I ovo “curenje informacija”, i ovo prijavljivanje Lauri Kövesi, i Bleiburg, i Ovčaru, i suđenje Hrvatima u Hrvatskoj i suđenje u Haagu. Jer je u pitanju interes za teritorij. Koji je trajan i konstantan na određenom teritoriju. Kada su masoni predali Hrvatsku Srbiji. I Srbiji dali licenciju genocida nad Hrvatima i ostalim neSrbima. Kao i ova komemoracija u Bogdanovcima 10. ožujka, ustvari, dvije komemoracije. Jedna komemoracija Zorana Milanovića i još jedna. Kako hrvatski branitelj može biti sa versailleskim predsjednikom Hrvatske? Koji je izbacio statue hrvatskih velikana s Pantovčaka, koji ide na proslavu “prvog antifašističkog ustanka u Europi” u Brezovicu. Ne možeš biti sluga dvaju gospodara. Ići na proslavu u Brezovicu i na komemoraciju u Bogdanovce. To je nespojivo. Brezovica je uzrok Bogdanovaca. 

Tu bi hrvatski branitelj morao raskrstiti sam sa sobom. Njegov odnos prema onome koji je izbacio statue hrvatskih velikana s Pantovčaka, Milanovićevu odnosu prema HOS-u, Bleiburgu, Jasenovcu, Srebrenici, Praljku i Herceg Bosni, Norcu i drugim hrvatskim generalima koji su u Hrvatskoj osuđeni,  i na kraju, Milanovićev odnos prema RS-u i Miloradu Dodiku. 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Hrvatsko gospodarstvo na jednoj nozi!

HF

Srbija i JNA srušile SFRJ

HF

Performans kao (ne)kažnjivo djelo

HF

Tko je Zoran Erceg?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više