Hrvatski Fokus

Vito Corleone u hrvatskoj verziji

 
 
Prisjetimo se kako je naš premijer kritički govorio o prijateljstvu i politici 19. ožujka ove godine aludirajući na prijateljstvo Linića s riječkim 'lovašem' Jozom Kalemom od milja zvanim 'mafijozo': „Ja sa svim ministrima komuniciram i razgovaram (najčešće putem medija ili facebook-a, nap. a.)  i to je sve što mogu reći. Ja u politici nemam i ne mogu imati prijatelja. Ni rođeni brat mi nije prijatelj, pogotovo ako se protiv njega podiže prijava. Ali dovoditi Državno odvjetnišvo u vezu s para-obavještajnim podzemljem (kako to čini moj ministar Linić, nap. a.) – e, to ne možemo dopustiti“, rekao je tada premijer, dodavši kako smatra da 'mafijozov' prijatelj Linić tom izjavom nije naštetio Vladi.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2014/04/GodfatherWeddingHH.jpg
Doduše, što se 'rođenog brata tiče' Krešimir Milanović, mlađi brat hrvatskog premijera Zorana Milanovića, gradi ekskluzivnu skupocjenu vilu s pogledom na Lapad na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Dubrovniku, otkrio je portal Dubrovnikpress; i to kreditom 'neprijateljske' Ljubljanske banke od 3,2 milijuna eura uz beneficiranu kamatu. Osim što cijena izgradnje same vile s bazenom i parkingom za automobile na krovu iznosi više milijuna kuna, valja istaknuti kako je zemljište koje je premijerov brat kupio još prije dvije godine također jedno od najskupljih u Hrvatskoj.
 
Vratimo se Linićevom kumčetu, crvenoj sisačkoj barunici: Na novinarsko pitanje o 'slučaju Merzel', prije dva dana Milanović je rezolutno najavio kako će od ministra financija Slavka Linića – inače vjenčanog kuma županice, zatražiti detaljno izvješće o procjeni vrijednosti nekretnine koju je, prema tvrdnji Državnog odvjetništva i USKOK-a, sisačko-moslavačka županija dvostruko preplatila. I dobio premijer 'detaljno izvješće', reklo bi se financijsku Imperij Slavka-Stečajka uzvratila udarcem, i to 'u sridu': na izvanrednoj konferenciji za novinare Boris Lalovac, zamjenik ministra financija Slavka Linića i Nada Čavlović Smiljanec, ravnateljica Porezne uprave ustvrdili su kako je Porezna uprava u Sisku korektno i u suglasju s propisima procijenila vrijednost zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sisačko-moslavačke županije.
Prema njihovim riječima procjena vrijednosti sporne nekretnine rađena je veoma stručno i savjesno i to prema univerzalnoj tablici koju na jednak način koriste sve ispostave Porezne uprave u Hrvatskoj! A što se USKOK-a i DORH-a tiče „morate pitati njih što im je bilo sporno“, poručila je novinarima Nada Čavlović Smiljanec. Drugim riječima, svoju kaznenu prijavu i istragu protiv Linićeva kumčeta odnosno 'nevine' Marine – rođene kao Žarka, razvedene kao Lovrić pa preudate kao Merzel a rođene kao Sekulić… neka USKOK i DORH izvole objesiti mačku o rep!?
 
E sad, postavlja se niz pitanja: Hoće li USKOK povući svoj, eto, ničim utemeljeni kazneni progon i pustiti na slobodu 'jungfericu' Marinu Merzel a pritvoriti zlonamjernu zviždačiću Jasminu Jovev, hoće li nevina Marina tužiti pravosudne institucije zbog nanošenja teških duševnih boli te, konačno, hoće li hrvatski premijer shvatiti da je KUMSTVO jače ne samo od 'bratstva i prijateljstva' nego i od DRŽAVE, i da je Slavko-Stečajko svemoćan poput onog američkog mafijaškog kuma, Vita Corleonea? Živi bili pa vidjeli!
 

Damir Kalafatić

Povezane objave

Nesposoban NATO, a još nesposobnija hrvatska vlast

hrvatski-fokus

Ivo Josipović potpada pod Prekršajnu odgovornost za promicanje ideologija suprotnih Ustavu RH

hrvatski-fokus

BiH na vatrenoj liniji, a Hrvatska!?

HF

SDP mora smijeniti nesposobnog predsjednika Vlade

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više