Hrvatski Fokus

Dvojno državljanstvo uzima danak

 
 
Prema službenim podacima Banjolučke biskupije, do kojih je Stav došao posredstvom istraživača Anesa Hasanbegovića, u ovoj je biskupiji od 2013. godine broj katolika smanjen za 4.089. U samo nekoliko godina došlo je do pada od 11,5 posto.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/03/www.biskupija-banjaluka.org_wp-content_uploads_2015_12_logo.png
Banjolučka nadbiskupija obuhvaća oba bosanskohercegovačka entiteta, uključujući Banja Luku, Bihać, Jajce, Kotor‑Varoš, Prijedor, Prnjavor, Drvar, Glamoč, Sanski Most i Livno. I dok je to u RS-u očekivano, jer ondje među katolicima žive mahom stariji ljudi, pa do smanjenja u visokom postotku dolazi prirodnim putem, iznenađuje iznimno velik pad u općinama u Federaciji u kojima su Hrvati većina ili su u njima prisutni u znatnom postotku. Do neobično velikog pada došlo je u Jajcu, gdje je broj katolika smanjen za čak 21 posto, kao i u župi Podhum u općini Livno, gdje je katolika u odnosu na 2013. godinu manje za 26 posto.
 

Mahir Sokolija, Stav, BiH

Povezane objave

Davor Kordić: Spavate li mirno, Blaškiću i Šantiću?

hrvatski-fokus

Laži Bakira Izetbegovića

hrvatski-fokus

Rješenje je referendum

HF

Božić 2021. u islamiziranom Sarajevu

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više