Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

HEP pobjednik Desetog natjecanja

Rješavanje poslovnih slučajeva IEDC – Poslovne škole Bled

 
 
U Zagrebu je završilo se dvodnevno Natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva, tzv. Case Study Competition (CSC) u organizaciji hrvatskog Alumni kluba IEDC-Poslovne škole Bled. Nakon finalnih prezentacija timova svih devet tvrtki (Alarm automatika, Cemex, Franck, HEP, HPE, IN2, JGL, Styria i Vipnet.) vođa natjecanja dr. Brane Kalpič, proglasio je, da je tim HEP najbolje riješio zadani poslovni izazov. Dr. Kalpič, poznat kao veliki stručnjak na području strategije i poslovnih modela i predavač na IEDC-Poslovnoj školi Bled ovom prilikom predavao je publici više od 100 hrvatskih menadžera.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/04/www.poslovni-savjetnik.com_sites_default_files_aktualno_hep_3.jpg
U skladu s misijom razvijanja poslovnog razmišljanja, suočavanja mladih managera s aktualnim izazovima u tvrtkama i poticanja timskog rada, IEDC-Poslovna škola Bled već tradicionalno organizira međunarodno natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva. Tako je i ove godine, već deseti put za redom, uz organizaciju IEDC Alumni kluba Hrvatska, kojeg predsjednica je Anita Hukelj, devet vodećih hrvatskih tvrtki – Alarm automatika, Cemex, Franck, HEP, HPE, IN2, JGL, Styria i Vipnet – sudjelovalo u sljedećem izazovu: u 24 sata riješiti zahtjevan slučaj iz realne poslovne situacije. Nakon završnih predstavljanja je žiri, kojeg su činili Anita Hukelj, Sanjin Katinić i dr. Kalpič, proglasio pobjednika: ekipu HEP koja se dokazala najtemeljitijim pristupom, uravnoteženom analizom i prijedlogom rješenja.
 
»Koristilo nam je što smo radili sa ljudima s kojima nismo prije radili. Bilo je interesantno vidjeti kako  dinamika funkcionira unutar grupe, raspored zadataka, uloge unutar tima i kako se to na kraju spaja u jednu cjelinu koja mora biti konkretan proizvod«, komentirali su iskustvo na CSC članovi pobjedničkog tima HEP.
Dr. Brane Kalpič objasnio je: „Predavanja o zanimljivim poslovnim temama uvijek su utjecajan i zahvalan način u popularizaciji managementa i obrazovanja na tom području. Ali ni jedan način ne ostavlja tako jak utjecaj i dojam kao sto je to CSC. CSC uvijek je izazov za sve nas – svaka grupa ima svoje razumijevanje situacije i traži svoj pristup i način u rješavanju poslovnog problema. Ali tu je važna lekcija za učenje koju nam CSC donosi i to je, da ne postoji samo jedan način kako riješiti zahtjevnu poslovnu situaciju ali da se prijedložna rješenja mogu bitno razlikovati po svojoj konzistentnosti i efektivnosti.“
Nakon završetka natjecanja, IEDC-Poslovna škola Bled organizirala je otvoreno predavanje tzv. MBA for a day. Dr. Brane Kalpič, održao je interaktivno predavanje na temu digitalnih strategija.
 

Iva Eibel

Povezane objave

Distribucija imovine kućanstava u Hrvatskoj

HF

Vlada je rekla prvo slovo o energetici, a tu optimizma nema

HF

Velike zasluge Instituta za javne financije

HF

Pravilnik o pregledima i ispitivanju opreme

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više