Hrvatski Fokus
Gledišta

Dvojac koji je uništio NK Zagreb

Veterani NK Zagreb upućuju ovo pismo javnosti u vezi stanja u NK Zagreb

 
 
Krenimo, međutim, ispočetka. Dražen Medić, građevinski poduzetnik, došao je na mjesto predsjednika NK Zagreb u ožujku 2004., nakon što se po stranicama crne kronike danima razvlačila priča o dvojcu Miroslav Marčinković-Drago Marić koji je navodno želio klub dovesti do bankrota, otjerati ga u drugu ligu i prisvojiti zemljište u Kranjčevićevoj ulici, kako bi ga pretvorili u građevinsko zemljište. Bio je to Dražen Medić, “no name” izbor koji je na to mjesto, kako se govori po kuloarima, postavio Milan Bandić. Ušao je u klub zahvaljujući obećanju da on i njegovi ljudi u klub dovode 20 sponzora od kojih svaki donosi pola milijuna kuna. Jedini sponzor bio je i ostao – Grad. Te 2004. godine Milan Bandić je u ruke potpuno anonimnom građevincu pristiglom iz BiH dao klub kao igračku. Klub je tada, inače, bio na rubu financijske provalije, opterećen dugom od 80-ak milijuna kuna. I Medić je, uz svesrdnu gradsku pomoć, te dugove počeo sanirati.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/05/upload.wikimedia.org_wikipedia_hr_thumb_a_ac_NKZagreb_do90.svg_245px-NKZagreb_do90.svg_.png
Vrlo brzo Dražen Medić počeo je otkrivati svoj burni karakter i neutaživu želju za vlašću. Autokracijom, ma diktaturom. Shvatio je formu moći, koja ga je ubrzo posve obuzela, pa je počeo tražiti od novinskih redakcija da drugi novinari pišu o klubu jer mu se nije sviđalo kako su dotadašnji pisali, mijenjati grb i boju kluba koji postoji od 1908. godine, da bi nastavio i s drugim, još skandaloznijim aferama poput fizičkog zlostavljanja igrača, a Ćiro Blažević tvrdi da mu je jednom prilikom i prijetio pištoljem.
 
Ni tu nije bio kraj, Medić je krenuo rastjerivati navijače, skupinu Bijeli anđeli, inače ultimativno pacifističko društvo, od kojeg se “štitio” kordonom zaštitara, a legende kluba je na kraju protjerao iz Zagrebella jer su jednom prilikom, po njegovu mišljenju, bili preglasni. Tada, bilo je to krajem prošle godine, NK Zagreb je ostao posve sam, otuđen i pokraden, izmanipuliran od čovjeka koji je pomislio da je veći od samog kluba. “Znate, teško je uopće promatrati sve što se događa. Zapravo, kao da živimo noćnu moru, no nažalost nitko nas ne budi, a ona traje i traje. Zapitam se kako je uopće moguće da netko napravi od kluba ovo što je učinio Dražen Medić od Zagreba”, kaže Zlatko Dračić, legendarni centarfor Zagreba.
 
Otkriti kako, zapravo nije teško. S obzirom na to da je klub ustrojen kao udruga građana, nevjerojatno je da baš nitko od istražnih organa nikada nije provirio i provjerio što se krije iza erodirane crvene brave, iza koje se više ne održava Skupština, a ono što se po Zakonu mora odraditi odrađuje se pro forma, a da sportska inspekcija nije nikad ništa provjerila. Kako se, na koncu, naplaćuje čovjek čija bi predsjednička funkcija trebala biti honorarna, pa čak i volonterska, te koliko predsjednik isplaćuje plaću svome treneru, odnosno samome sebi?
 
Klub se trenutačno nalazi nad provalijom Treće lige, ambisom koji mu prijeti da potpuno nestane sa scene, izgori do temelja i više se nikada ne vrati. Što iza toga stoji, teško je saznati, jer premda svi bruje o namjernoj propasti kluba – kako bi se zapušteni štakornjak u Kranjčevićevoj prenamijenio u građevinsku parcelu, jer Ulica pjesnika “vruća” je roba i značajan investicijski potencijal – nitko o tome ne želi kazati ni riječi. Stadion Kranjčevićeva nogometni je stadion u Zagrebu. Smješten je u Kranjčevićevoj ulici na Trešnjevci. Na stadionu nastupa NK Zagreb i NK Lokomotiva, a prije Drugog svjetskog rata nastupala HŠK Concordia.
 

UDRUGA VETERANA N-K.ZAGREB

Kranjčevićeva ulica 15

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

Povezane objave

Nametnute povlastice koriste etnobiznismeni

HF

Svi su mu krivi…

hrvatski-fokus

Miroslav Škoro je oštećen kao i Boris Mikšić

hrvatski-fokus

Nužna izmjena Zakona o izbornim jedinicama

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više