Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Zabijen zadnji čavao u lijes Partije

Najveće partijaško mijenjanje partnera zbilo se 1. rujna 1939.

 
 
Slušao sam malo te rasprave u Hrvatskom saboru o toj novoj, pomalo iznenađujućoj koaliciji HDZ-HNS. Najčešće su raspravljali, ustvari harangirali protiv HNS-a njihovi bivši koalicijski partneri – esdepejci, zatim mostaši, te zidaši. Možda i najčešće su tvrdili kako je HNS prihvaćanjem ove koalicije izvršio političko samoubojstvo (iz zasjede?) „zabio si čavao u lijes“. Je li ili nije, mene je baš briga, ustvari više bih volio da se „vrati doma“, a ako ode na „političko groblje“, opet dobro. Ne ću mu na pogreb.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/06/cdn.history.com_sites_2_2015_06_hith-secret-hitler-stalin-pact-75-years-ago2-E.jpeg
(PROTU)PRIRODAN BLUD – München, 1. rujna 1939.
 
Nu gledajući s kolikom mržnjom se prema njima odnose njihovi dojučerašnji partneri, Partija i partijaši. Zgromljen sam, ne mogu jednostavno vjerovati. Sjedili su sve te godine na tom „ku'cu od stranke“, uživali, valjda pomalo i „miješali“ – i sudjelovali, očito u „protuprirodnom bludu“. Zašto je Partiji trebao HNS za taj dakako „protuprirodni blud“? Samo zbog toga ušljivog slova „H“ kojega Partija nema, te je s njim, pored „bluda“ vlasti i fotelja varala birače. Imamo „H“, a to je vrijedilo oko deset posto. Tezu o takvom „bludu“ su partijaši i mostaši i zidaši uporno ponavljali, pa bih molio da me u ime njih netko, recimo gospođica Sabina Glasovac, uputi u to što je i koja je razlika između „prirodnog“ i „protuprirodnog bluda“. A bilo bi dobro da osim što je Stevu Culeja podučila kako „tanjir“ nije hrvatski, Bulja prevede i kaže što je to „kaolicija“, a najvažnije nama ostalima pojasni što znači: Para vrti gdje burgija ne će“. Mislim na hrvatskom.
 
Zaparilo mi se pred očima od tolike pameti i poduke o hrvatskom. Izgleda kako je koalicija Partije i HNS-a bila „prirodni blud“, pa se razvuku dugine boje i kad kiša ne pada. A kad HNS promijeni partnera, e to je „protu-prirodni blud“. Meni to djeluje onako, kao obična, pače pederska ljubomora, jer ako među njima stanuje ljubav, onda je i ljubomora prirodna. Kad se Partija udruži sa seljacima šarafciger usmjerenja to je „prirodno“, pače „prirodni blud“, iako je baš on potpuno ne samo „neprirodan“, nego još i klasno najstrože zabranjen. Blud s kulacima, ali ne – to je blud sa sitnim lopovima. Lumpen lopužama. A tako će Partija sigurno propasti – jer svojedobno je bila u „bludu“ s velikim igračima, pljačkašima banaka (Staljin) pa je propala.
 
Glede pak partijaškog mijenjanja partnera, koju ta ideologija unijela, kao novu seksualnu politiku u civilizaciju prošlog stoljeća, promiskuitet, trebam li podsjetiti na najveću promjenu – 1939. (Hitler-Staljinov pakt od 1. IX. 1939.). Nije to bilo davno, a nije to ni slučajno, bio nekakav blud – bilo je to potpuno prirodno.  Evolucionistički i marksistički gledano prirodni slijed – takva se zgodila mutacija. Prvo boljševizam, pa fašizam, pa nacizam. Nije tu bilo ni bluda ni lutanja. Čista evolucija. Imamo i nastavak, ali o tom potom. A što se tiče zabijanja čavala u lijes po svemu izgleda kako ga je Andrej Plenković, namjerno ili slučajno teško mi je dokučiti – zabio u partijski. HNS bi mogao biti, il' ne biti, tek tzv. kolateralana žrtva.    
 

Mato Dretvić Filakov

Povezani članci

Sto deset godina KUD-a Preporod

HF

Orjunaška čestitka za barba Leku

HF

Međunarodni dan planina – 11. prosinca

hrvatski-fokus

HINA je lagala o Thompsonu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...