Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Zabijen zadnji čavao u lijes Partije

Najveće partijaško mijenjanje partnera zbilo se 1. rujna 1939.

 
 
Slušao sam malo te rasprave u Hrvatskom saboru o toj novoj, pomalo iznenađujućoj koaliciji HDZ-HNS. Najčešće su raspravljali, ustvari harangirali protiv HNS-a njihovi bivši koalicijski partneri – esdepejci, zatim mostaši, te zidaši. Možda i najčešće su tvrdili kako je HNS prihvaćanjem ove koalicije izvršio političko samoubojstvo (iz zasjede?) „zabio si čavao u lijes“. Je li ili nije, mene je baš briga, ustvari više bih volio da se „vrati doma“, a ako ode na „političko groblje“, opet dobro. Ne ću mu na pogreb.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/06/cdn.history.com_sites_2_2015_06_hith-secret-hitler-stalin-pact-75-years-ago2-E.jpeg
(PROTU)PRIRODAN BLUD – München, 1. rujna 1939.
 
Nu gledajući s kolikom mržnjom se prema njima odnose njihovi dojučerašnji partneri, Partija i partijaši. Zgromljen sam, ne mogu jednostavno vjerovati. Sjedili su sve te godine na tom „ku'cu od stranke“, uživali, valjda pomalo i „miješali“ – i sudjelovali, očito u „protuprirodnom bludu“. Zašto je Partiji trebao HNS za taj dakako „protuprirodni blud“? Samo zbog toga ušljivog slova „H“ kojega Partija nema, te je s njim, pored „bluda“ vlasti i fotelja varala birače. Imamo „H“, a to je vrijedilo oko deset posto. Tezu o takvom „bludu“ su partijaši i mostaši i zidaši uporno ponavljali, pa bih molio da me u ime njih netko, recimo gospođica Sabina Glasovac, uputi u to što je i koja je razlika između „prirodnog“ i „protuprirodnog bluda“. A bilo bi dobro da osim što je Stevu Culeja podučila kako „tanjir“ nije hrvatski, Bulja prevede i kaže što je to „kaolicija“, a najvažnije nama ostalima pojasni što znači: Para vrti gdje burgija ne će“. Mislim na hrvatskom.
 
Zaparilo mi se pred očima od tolike pameti i poduke o hrvatskom. Izgleda kako je koalicija Partije i HNS-a bila „prirodni blud“, pa se razvuku dugine boje i kad kiša ne pada. A kad HNS promijeni partnera, e to je „protu-prirodni blud“. Meni to djeluje onako, kao obična, pače pederska ljubomora, jer ako među njima stanuje ljubav, onda je i ljubomora prirodna. Kad se Partija udruži sa seljacima šarafciger usmjerenja to je „prirodno“, pače „prirodni blud“, iako je baš on potpuno ne samo „neprirodan“, nego još i klasno najstrože zabranjen. Blud s kulacima, ali ne – to je blud sa sitnim lopovima. Lumpen lopužama. A tako će Partija sigurno propasti – jer svojedobno je bila u „bludu“ s velikim igračima, pljačkašima banaka (Staljin) pa je propala.
 
Glede pak partijaškog mijenjanja partnera, koju ta ideologija unijela, kao novu seksualnu politiku u civilizaciju prošlog stoljeća, promiskuitet, trebam li podsjetiti na najveću promjenu – 1939. (Hitler-Staljinov pakt od 1. IX. 1939.). Nije to bilo davno, a nije to ni slučajno, bio nekakav blud – bilo je to potpuno prirodno.  Evolucionistički i marksistički gledano prirodni slijed – takva se zgodila mutacija. Prvo boljševizam, pa fašizam, pa nacizam. Nije tu bilo ni bluda ni lutanja. Čista evolucija. Imamo i nastavak, ali o tom potom. A što se tiče zabijanja čavala u lijes po svemu izgleda kako ga je Andrej Plenković, namjerno ili slučajno teško mi je dokučiti – zabio u partijski. HNS bi mogao biti, il' ne biti, tek tzv. kolateralana žrtva.    
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Sram te bilo, Milorade!

HF

Od Foruma za etičnost do Zelenike

HF

Grade Zagrebe, srami se!

HF

Protivnici i izdajnici

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više