Hrvatski Fokus

Samo imbecil može uspoređivati Freda Matića s Janicom

 
 
Samo par dana nakon fizičkog napada na Zdravka Mamića u Bolu, na istom otoku, Baukovu Braču, u Supetru, skupina od 50-ak bez sumnje organiziranih divljaka koji sebe nazivaju navijačima (je li Hajdukove Torcide!?), verbalno je napala odnosno prostački izvrijeđala legendu hrvatskog športa Janicu Kostelić. Još na trajektu iz Splita za Supetar mentalno bolesni divljaci verbalno su se obrušili na najtrofejniju hrvatsku športašicu svih vremena. Već je tu počelo prostačko vrijeđanje koje je svoju kulminaciju imalo u trajektnom pristaništu u Supetru, na otoku Braču, zanimljivo, 'staništu' ciničnog SDP-ovca Arsenija Bauka.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/06/i.ytimg_.com_vi_NLDwOXC5HLU_hqdefault.jpg
Upravo sabornik Bauk – rodom Bračanin se našao pozvanim da na sebi svojstven način, zlobno i nadasve cinički na društvenim mrežama prvi iskaže svoj stav o neprimjerenom uhićenju 'bračkih divljaka', minorizirajući Janičinu veličinu i sve njene športske uspjehe koje je 'darovala' svom hrvatskom narodu. Umjesto da se, uime grupe svojih otočana, Janici ispriča za sve nanesene joj prostačke uvrjede, evo njegova ciničnog komentara, pa sami zaključimo koliko Arseniju Bauku vrijede hrvatske svetinje: „Zašto nisu (zašto nismo, nap. a.) hapsili kada se vrijeđalo Predraga Freda Matića; njemu su upućivane i teže uvrjede nego Janici pa se nikog nije hapsilo zbog toga?“
 
Samo ova usporedbena rečenica upućuje na to što Bauku vrijedi pregršt sjajnih odličja koje je ta živuća legenda, Janica Kostelić, časno izborila na ponos svakog građanina hrvatske države i na divljenje cjelokupne svjetske javnosti. Jasno, izuzev ovih protuha, njegovih Bračana. Arseniju Bauku, to ništa ne znači pogotovo kad se usuđuje Janičine grandiozne uspjehe usporediti sa zaslugama čovjeka za kojeg velika većina njegovih znalaca, vukovarskih branitelja, tvrdi kako je bio tek borac 'krvavih gaća' u podrumu vlastite kuće. A neki od 'njegovih suboraca' ga drže čak i dezerterom navodno oboljelim od neizlječivog PTSP-a, pa začudo naglo izliječenim od te opake boleštine čim je postao savjetnikom u Josipovićevu uredu na Pantovčaku i kasnije, tugo i žalosti, ministrom branitelja u Zokijevoj Kukuriku vladi!
 
A da cijeli ovaj slučaj poprima itekako političke konotacije svjedoči još i nesuvisla ali i tendenciozna izjava bivšeg glavnog pandura, Ranka Ostojića, koji se jednako Bauku usuđuje relativizirati /minorizirati ovaj prljavi incident. Evo te njegove umne izjave, 'ideološki' slične Arsenijevoj: „Ovdje se radi o neujednačenim kriterijima postupanja. Slažem se, poštovati zakon i ne vrijeđati nikoga, bio to državni tajnik, saborski zastupnik ili netko drugi, no ovdje se radi o presedanu (???) koji na neki način kazuje kako treba ubuduće postupati. Kako će bilo koji građanin biti tretiran na isti način, da u 48 sati sve bude riješeno, policija radi posao, sudovi donesu presude, kazne zatvora“, rekao  je sasvim nesuvislo SDP-ov Ranko Ostojić nakon stanke u Hrvatskom saboru.Ustvrdio je kako neki drugi nemaju privilegij, kako moraju ići na sud, plaćati odvjetnike, godinama tražit zaštitu jer nisu u situaciji dobiti takvu vrstu pokrića od strane represivnog aparata.
 
„SDP ne prihvaća da se radi ogromna razlika zbog pripadnosti određenoj političkoj strukturi“, dodao je Ostojić, dajući na taj način do znanja kako on drži da je Janica Kostelić privilegirana u odnosu na pripadnike drugih političkih struktura. Znači li to da su brački divljaci pripadnici njegove 'političke strukture' pa ih stoga treba zaštititi u odnosu na, eto, privilegiranu Janicu? Kakvu je to privilegiju Ostojićevog represivnog aparata uživao pokojni Darko Pajičić kad mu je policajac Saša Sabadoš u Vukovaru 'razvalio' lubanju, 2013., jer je 'pripadao određenoj političkoj strukturi'?
 
Uistinu, veću glupost nismo mogli čuti pogotovo kad se radi o čovjeku, bivšem glavnom panduru, koji je, makar to bilo i pasivno, štitio vješte i organizirane 'crtače' svastike na Poljudskom stadionu, do danas neotkrivene… dali orjunaše, neprijatelje hrvatskog naroda!? A sve je još i dandanas obavijeno tajnom iako je nogometni teren na Poljudu pokrivalo sijaset nadzornih TV kamera (njih čak 83)!? Stoga nije naodmet prisjetiti se njegove, Ostojićeve, ekspeditivnosti u slučaju 'svastika na Poljudu' (niže navedeni tekst se i danas može pročitati u brojnim medijima i na portalima, lijevim i desnim jednako, nap. a.): Prije odigravanja utakmice na Poljudu između Hrvatske i Italije, okupilo se SDP-ovo društvo na večeri u splitskome restoranu 'Lučica' na Spinutu. U društvu ministra Ranka Ostojića bili su ministar obrane Ante Kotromanović, i Ante Maslov, direktor tvrtke 'Jadro' koja održava travnjak na splitskom stadionu; s njima je bio još jedan djelatnik MUP-a.
 
O čemu su razgovarali, može se samo nagađati, ali bilo logično pretpostaviti da je bilo i riječi o sutrašnjoj utakmici pa i da im je direktor tvrtke 'Jadro' Ante Maslov podnio izvješće o stanju travnjaka!? Društvu za stolom splitskog restorana uskoro su se pridružili ministar pravosuđa Orsat Miljenić (!!!) i kontroverzni poduzetnik Z. R., koji je svojedobno bio pritvaran zbog sumnji u kriminalne aktivnosti. Inače, kada je postao ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić, živio je u stanu bivšeg vlasnika medijske kuće EPH Ninoslava Pavića, a poslije otkrivanja toga skandala preselio se i jedno vrijeme živio u stanu čiji je vlasnik upravo kontroverzni poduzetnik Z. R.
 
Samo budale mogu vjerovati da se na gurmanskoj večeri u 'Lučici' razgovaralo tek o prognozi vremena za sutrašnju utakmicu jer je 'svastika' tehnički već bila veoma stručno pripremljena, poljudska trava je već bila tretirana s izabranim herbicidima produženog, vremenski precizno tempiranog djelovanja! A danas ti politički jadnici, Arsenije i Ranko, sramotno pokušavaju relativizirati veličinu legendarne Janice Kostelić držeći je privilegiranom u odnosu na plaćene bračke divljake (mlađahne orjunaše!?) a sami nisu vrijedni ni da joj prašinu s odličja skidaju! Uistinu, presedan je to ljudske gluposti, privilegija političkih idiota! Janica, ta hrvatska kraljica na pobjedničkom postolju je uvijek stajala ponosno omotana svetim hrvatskim stijegom, desnom rukom na srcu i suzama radosnicama u očima; eee, to je ono što smeta novovjekim neo-orjunašima.
 

Damir Kalafatić

Povezane objave

Sve za vlast

HF

Tko još podržava zločinca Titu

HF

Svi Srbi glasovali za svoga Ivu Josipovića

HF

Hrvatski travanjsko-svibanjski poviestni priepori

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više