Hrvatski Fokus
Hrvatska

Sven i Saša Pupovčevi svirači

Milorad Pupovac organizira proizvodnju protuhrvatskih pamfleta!?

 

 

Hrvatska je Balkan kad je treba blatiti, ali nije Balkan kad osnovom Balkana treba odlučivati. Web stranica Balkan transitional justice BTJ (Balkanska tranzicijska pravda) proizvodi vijesti iz balkanskih zemalja koje plasira međunarodnoj zajednici. Ime mreže sugerira da je posrijedi nešto važno i u skladu s tekovinama demokratskog društva. Stranica ima rubriku Hrvatska. Dionici tvrde kako je to regionalna inicijativa, podržana od Europske komisije, federalnog ministarstva vanjskih poslova Švicarske, britanskog ureda za inozemstvo i Commonwealtha, te njemačke zaklade Robert Bosch, koja nam treba unaprijediti opće razumijevanje tranzicijskih procesa. Stranicu publicira, podržava, održava i oprema BIRN, Balkan investigative reporting network (Balkanska istraživačka novinarska mreža).
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/08/BI-BTJ-640.jpg
E, tu – zanimljivo – nema Hrvatske. Nitko iz Hrvatske nije uključen u silnu organizacijsku strukturu koja se mjeri s punih 7 stranica na računalu. Naravno, ne želi mreža da joj se slučajno priključi kakav mladi, suverenistički novinar iz Hrvatske. I netko se pobrinuo da tako i ostane. Naime, BIRN (Balkanska istraživačka novinarska mreža) ovoga će ljeta organizirati ljetnu školu za svoje strukture. Nije teško pogoditi gdje – baš tamo gdje je Balkan kad nas treba blatiti, ali nije Balkan kad trebamo značajnije odlučivati, upravljati i pisati – škola se organizira u Hrvatskoj u Dubrovniku.
 
Istraživački tim koji obrađuje ovu problematiku posjeduje ozbiljne indicije da iza ovakvog eutanaziranja hrvatskog utjecaja i objektivne informacije u ovoj mreži, stoji Pupovčev beogradski intimus, srednjoškolski, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Saša Leković. Ovu ćemo tezu dokazivati u slijedećim nastavcima. Vratimo se povezanosti Milorada Pupovca i lukavih krugova proizvodnje stvarnosti u kojima je isti čovjek istaknuti član organizacija u kojima djeluje, pa onda u funkciji novinara o njima piše i na kraju sve to plasira međunarodnoj javnost,kao objektivnu istinu, preko struktura u kojima je filigranski ograničen hrvatski utjecaj. Na kraju se taj isti čovjek i novinar naplaćuje i preko Pupovčevih Novosti. Tako je u nedostatku službenih, aktivnih novinara BIRN-a u Hrvatskoj, nekim čudom odabran novinar koji iz Hrvatske izvještava za BTJ, a nije službeno evidentirani član BIRN-a,  Sven Milekić, inače česti gost Pupovčevih Novosti, koje dokazano šire mržnju u Hrvatskoj, na što su prošloga ljeta oštro reagirali i Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Dječja pravobraniteljica.
 
Sven je u Pupovčevim Novostima posebno zadužen i „naoštren“ za Jakova Sedlara. U slobodno vrijeme twiteraški uvjerava međunarodnu zajednicu kako je hrvatska Oluja ipak zločinačka. U svome čvrstom uvjerenju oponira čak i Luki Mišetiću, odvjetniku generala Gotovine, koji mu, očito uzalud, pojašnjava presudu ICTY, činjenice i zdrav razum. Sven je u isto vrijeme član Inicijative mladih za ljudska prava, koja se Srbima ispričala za Oluju. Naravno da je Sven o tome izvijestio međunarodnu zajednicu, koristeći loše pridjeve za hrvatske braniteljske udruge. Čudom, Sven je i koordinator tranzicijske pravde pri pokretu i platformi REKOM Vesne Teršelič.  Sven se rado odaziva i Oliveru Frljiću gdje u ime REKOM-a govori kako nam treba regionalna komisija za istinu..
 
Opisujući situaciju u Hrvatskoj Sven Milekić zaključuje kako srpska manjina nema medijskog prostora . Vjerojatno bi Miloradu i sličnima na HRT-u trebalo osigurati ležaj i dežurnoga koji će nam hitro pojasniti svaku novonastalu okolnost. Sven  često zaključuje kako se hrvatske braniteljske udruge, čiji su pripadnici uveli demokratski sustav u Hrvatsku i slomili velikosrpski fašizam, bore protiv vrijednosti antifašizma te u tome tonalitetu višestruko izvještava međunarodnu javnost.
 
Unatoč jasnom izvješću DORH-a Sven Milekić donosi čvrsti zaključak kako zločini za Oluje nisu kažnjeni ni nakon 22 godine. On normalnoga političara i hrvatskog saborskog zastupnika Hasanbegovića doživljava i karakterizira kontroverznim i ekstremnim, no nema takav stav za optuženog za ratnog zločinca, političara i bivšeg hrvatskog saborskog zastupnika Vojislava Stanimirovića. Zaista zanimljiva situacija – za BTJ smo Balkan, ali za BIRN, koji drži tu stranicu, nismo, pa je družina odlučila angažirati novinara Svena Milekića, usko povezanog s Pupovčevim portalom Novosti, da jedini proizvodi naslove iz Hrvatske. Koliko ih objektivno proizvodi i kakovi su mu stavovi razvidno je iz njegovih  gore  navedenih uradaka. I tako imamo zatvoren prvi krug proizvodnje „istine“ u kojemu cijelu stvarnost konstruira jedan novinar, koji evidentno ima potrebu zarađivati i kod Pupovca. U međunarodnu javnost svakodnevno odlaze vijesti i „hrvatska stvarnost“ dirigirana po Miloradu Pupovcu. I tako će ostati dok inertni Hrvati to dopuštaju. Ipak,vjerujem, ne zadugo. Uskoro objavljujemo i 2.dio
Željko Maršić-Zenga/Kamenjar.com
 
Pupovac i Balkanska mreža organiziraju proizvodnju protuhrvatskih pamfleta (2)
 
U prvome nastavku opisali smo prvi krak međunarodne mreže, koju u Hrvatskoj čini jedan čovjek, Sven Milekić a koja svojim izvještavanjem kroji međunarodnu sliku Hrvatske. Utvrdili smo neospornu povezanost Svena Milekića i Pupovčevih Novosti te dokazali eutanaziranje stvarnog hrvatskog utjecaja, svođenjem organizacije na jednog no Pupovčev beogradski intimus, srednjoškolski, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Saša Leković. Posljedica toga je opasno iskrivljena i totalno jednostrana slika Hrvatske plasirana međunarodnoj javnosti.
 
U drugome nastavku analiziramo drugi krak mreže, sličnog međunarodno financiranoga karaktera, koja je istim sustavom kao u prvom slučaju, organizaciju svela na jednog čovjeka, i opet usko povezanoga s Pupovčevim Novostima. Riječ je o Saši Lekoviću, trenutačnom, pod čudnim okolnostima izabranom predsjedniku HND. Za svaki slučaj na mjesto podpredsjednice HND je instalirana Slavica Lukić, supruga lukavog, po Hrvatsku opasnog Pupovca. Gospodin Leković je 2003. uplovio u međunarodnu inicijativu South East European Network for Professionalization of Media- SEENPM  (Jugoistočnu europsku mrežu za profesionalizaciju medija). Osnivači tvrde da mreža potiče novinarsku izvrsnost kroz političke inicijative, istraživanja i treninge u  zemaljama europskog jugoistoka,želeći doprinjeti razvitku nezavisnih medija i jačanju poveznica među novinarima. Mreža pokriva područje od Turske na jugu do Moldavije na sjeveru.
 
Osnivanje je pomoglo niz međunarodnih organizacija a među njima i kontroverzni Soroš. Sada dolazimo do ključa velikosrpskog, dijaboličnog plana u ovoj operaciji. Naime, predstavništva u svim zemljama imaju svoje matične web stranice na kojima je vidljiv značajan i više manje masovan rad i aktivnost. Neke zemlje imaju i po nekoliko predstavičkih organizacija u mreži sa zasebnim stranicama.
 
U režiji Saše Lekovića Hrvatska teoretski također ima svoju predstavnicu. To je tajnovita udruga CIN-IJC (Centar za istraživačko novinarstvo) smještena na tri zagrebačke lokacije, Trg Drage Iblera 9, Ukrajinska 5 i Turinina 7.Jedini predstavnik i zastupnik udruge je naravno Saša Leković. Web stranica hrvatske (Lekovićeve) organizacije, za razliku od ostalih zemalja jednostavno NE POSTOJI! Iako je na središnjoj stranici uredno navedena adresa  www.cin–ijc.com rezultat pretrage je NIŠTA. Nema ništa izuzev izmišljene web adrese. Unatoč ovome lukavom, dijaboličnom, eutanaziranju hrvatskog dioništva u širokom međunarodnom projektu, Leković redovito na centralnim stranicama mreže, slika stanje u Hrvatskoj.
 
Sada dolazimo do klimaksa koji bi bio urnebesan da nije nepodnošljivo dijaboličan. Utjecaj Pupovca na kompletnu priču odmah postaje vidljiv jer situaciju Hrvatske u ožujku 2017. slika nitko drugi do Viktor Ivančić, kolumnist Pupovčevih Novosti, čovjek poznat po izjavi: „ Izdaja važnijih entiteta-poput domovine ili nacije nikada mi nije predstavljala problem, no izdaja vlastitih navika obično mi teško pada.“ Vjerujem da vam nije teško pogoditi koga je Leković upregao da odradi razgovor s Ivančićem. Istog Svena Milekića koji glumi prvu mrežu o kojoj smo pisali.. Zatim opet idu tri članka o nekakvom napadu Željke Markić i udruge U ime obitelji  na  nejake Pupovčeve Novosti.
 
Potom slijedi čitav serijal vrlo uznemirujućih članaka o  napadu te pokušaju ubojstva Saše Lekovića, predsjednika HND-a, starim automobilom i lošim vijcima na kotaču. Novinara koji izvještava ne morate posebno pogađati – Sven Milekić. Nitko ne spominje da je gospodin Leković čudnovato mijenjao iskaz o kronologiji i načinu pronalaženja ostataka vijaka nekoliko puta. Ključni argument je „vještačenje“ srpskog automehaničara. I tako je i drugom međunarodnom mrežom pronijet glas o fašizaciji Hrvatske. A cijelu Hrvarsku predstavio Saša Leković uz pomoć Pupovčevih Novosti. Uvjeren sam da će razvitkom sustava Domovinske sigurnosti ova ekipa imati što reći hrvatskim istražiteljima.
 
Uskoro će na svjetlo dana isplivati kojim je čudom srednjoškolski obrazovan čovjek, koji se naziva novinarom, uspio dospjeti na poziciju čelnog čovjeka Hrvatskog novinarskog društva. Mnogi novinari su tvrdili da je riječ o namještaljci. Jedna od ozbiljnih  kandidatkinja za predsjednicu, Nataša Škaričić, prisiljena je na povlačenje kandidature te kompletnu priču nazvala skandaloznom. Dio novinara osnovao je novu novinarsku udrugu HniP. Mreža se nije zadovoljila polovičnim rezultatom. Opću kontrolu međunarodne percepcije Hrvatske osigurali su izborom Slavice Lukić na poziciju podpredsjednice HND. Gospođa Lukić je nevjenčana supruga Milorada Pupovca. Dok mu sina, Ozrena Pupovca uz snažnu asistenciju ministra znanosti i obrazovanja, Pave Barišića, polulegalno, intervencijama, zapošljavaju na riječkom Filozofskom fakultetu, lucidni i opasni prof. Pupovac, ruskom Sputniku izjavljuje niz optužbi, laži i uvreda na hrvatski društveni sustav uopće, s naglaskom na ugroženost Srba, naravno.
 
To zvuči ovako: naslov Ustašija agresivnija nego pod Tuđmanom, pa onda Srbe u Hrvatskoj zabrinjava porast radikalnog revizionizma i s njime povezanog ekstremizma „kakvog smo mogli videti u odnosu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi ili institucijama srpske zajednice u Hrvatskoj“. „Nas posebno brine vređanje sećanja na žrtve Drugog svetskog rata, uključujući i srpske žrtve u Hrvatskoj. Posebno nas vređa i negiranje tih žrtava i umanjivanje njihovog broja, a naročito nas brine sticanje prava građanstva ideja, znamenja ili pozdrava pripadnika zločinačkih pokreta i zločinačkog režima koji je stajao iza takvog stradanja manjinskih naroda, uključujući i srpski u Hrvatskoj“, kaže Pupovac. Prema njegovim rečima, u poslednje vreme pojedine političke i nepolitičke grupacije u Hrvatskoj kontinuirano nastoje nametnuti obnovu revizije istorije, a posebno Drugog svetskog rata, i to od „poraženih snaga“. Ovakva situacija za Hrvatsku ponižavajuća, poražavajuća i dijabolična. Izvan pameti. Ali smo našom letargijom sami dopustili ovakav rašomon.
 
Pupovac danas ispuca što god želi, sutra u istom tonalitetu piše organizacija BIRN , koju u Hrvatskoj predstavlja jedan čovjek, usko naslonjen na Pupovčeve Novosti. Nakon toga međunarodnoj zajednici se javlja druga organizacija CIN-IJC, koju također predstavlja jedan čovjek, Saša Leković, koji koristi novinare Pupovčevih Novosti. I krug zatvara predsjednik HND Saša Leković s podpredsjednicom Slavicom Lukić, Pupovčevom suprugom. Njihovi izvještaji međunarodnoj zajednici se savršeno poklapaju s mišljenjem po Hrvatsku opasnog profesora Pupovca. Međunarodni krugovi će njegovu“ istinu“ s radošću progutati jer žive u uvjerenju da im podatke šalju njihove mreže. U Hrvatskom slučaju je tragično što je riječ o frapantnoj pojavi da međunarodne impresije Hrvatske stvaraju tek dva čovjeka koji sami sebe predstavljaju uvaženim međunarodnim mrežama, Sven Milekić i Saša Leković a dirigira im Milorad Pupovac.
 

Željko Maršić-Zenga, http://www.maxportal.hr/premium-sadrzaj/pupovac-i-balkanska-mreza-organiziraju-proizvodnju-protuhrvatskih-pamfleta-2/

Povezani članci

“Narodni heroj” Milanović omalovažava

HF

Slobodan Praljak – IN MEMORIAM

HF

Jalnuši

HF

KUKURIKU HIMNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...