Hrvatski Fokus
Hrvatska

Pravi potez ministra Gorana Marića

Tvrđava na Prevlaci do kraja godine Općini Konavle

 
 
Ministar državne imovine Goran Marić rekao je u ponedjeljak u Konavlima kako bi do kraja godine država moga prepustiti Općini Konavle tvrđavu na Prevlaci koja će je potom prepustiti na upravljanje Društvu prijatelja dubrovačke starine koje tamo planira napraviti Muzej austrougarske ratne mornarice.Načelnik Općine Konavle Božo Lasić rekao je kako je s ministrom razgovarao o brojnim otvorenim pitanjima poput eventualne komasacije Konavoskog polja i drugim za općinu važnim temama.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/09/maric-lasic-konavle-555x370.jpg
Goran Marić i Božo Lasić
 
Ministar Marić je istaknuo kako Konavle jesu na rubu Hrvatske, ali ako po odnosu Vlade i Ministarstva državne imovine ne će dopustiti da budu na rubu.
– Razgovarali smo o rješavanju zemljišta za reciklažno dvorište, zemljišta za dječji vrtić, zahtjeva za pravo na korištenje tvrđave Prevlaka. Nama je silno u interesu da taj projekt zaživi i da ta nekretnina ne propada. Sviđa nam se projekt kako se namjerava raspolagati tom nekretninom. Tvrđava je u vlasništvu MUP-a, ali nadam se da bi kroz mjesec dana mogla biti pod nama i do kraja godine ona bi mogla biti predana Općini Konavle –  rekao je Marić.
Predsjednik Drušva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić rekao je kako je njihova želja staviti tvrđavu u funkciju na čast Hrvatske.
 
– Mi tamo planiramo napraviti respektabilni muzej, austrougarske ratne mornarice s naglaskom na hrvatsku komponentu, na kraju krajeva sad smo u EU i da učvrstimo malo te odnose. Radi se o zbirci koja nije ni jeftina i koja je po procjeni stručnjaka najbolja na svijetu, od odora do oružja i dijelova brodova, odlikovanja, radi se o kompletnom presjeku ratne mornarice. Želimo ići i s jednim akvarijem s jadranskim ribama, jednom suvenirnicom, vidikovcem i pratećim ugostiteljskim objektom –  rekao je Kapetanić koji nije htio nagađati koja će biti cijena obnove, ali dodao kako će sigurno biti više desetaka milijuna kuna. (http://www.dulist.hr/ministar-maric-tvrdava-na-prevlaci-do-kraja-godine-opcini-konavle/437433/)

Povezane objave

Hvala Vam, gospodine predsjedniče!

HF

Borba Karoline Vidović Krišto još traje

HF

Kći Poglavnika

HF

Genocid ili etničko čišćenje!?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više