Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Donald dodirnuo crno osinje gnijezdo

Zašto američki crnci ne poštuju američku himnu?

 
 
Ma kakav „kimljin Sung“, ako itko Donaldu Trumpu dođe glave doći će mu neki slavni ragbijaš ili košarkaš. Ako je glavni Trumpov slogan bio „Amerika prva“ onda je potpuno, pravocrtno i logično kako je reagirao kad su profesionalni igrači meni potpuno nezanimljivog športa, američkog nogometa, šport šrota, ustvari gladijatorskoga, kojega nisam zapamtio niti jednoga, niti ću, ali za kojim su Amerikanci ludi da ih je pošpotao kad su odbili primjereno i uobičajeno slaviti američku himnu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/09/636419022705618814-USATSI-10305289.jpg
Uglavnom crni Amerikanci, politički korektno rečeno, Afroamerikanci, koji zarađuju desetine milijuna dolara godišnje, odlučili su posramiti američku himnu. Ne poštovati ju. Dirajući u to Trump je dotaknuo osinje gnijezdo – gnijezdo vladajuće mafije u profesionalnom športu. A profesionalni šport – bilo koji – čisti je kriminal. I što je još važnije, daleko važnije služi sluđivanju masa. Prastara priča, ali pali. Netko je i to morao taknuti u Americi, a eto zapalo Trumpa. Zašto to nisu dirali prije Vrag će ga znati, Vrag novca i profita je branio. Trump je izašao upravo iz tog svijeta – nešto ga odabralo. Ma kakav sjevernokorejski diktator debeljuca – tamošnji problem se riješi sa „buuum“. Diktatora više nema, ali i tko zna čega-koga još. Možda ničesa, nu svi paze. Koga briga. Nu, ako svijet opstane, objasnite mi zašto crni Amerikanci, Afroamerikanci, prebogati, milijundolarski k'o Trump, odjednom ne poštuju američku himnu?
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Uči li Moldavija iz grješaka susjeda?

HF

Prešućeni zapadni vojni poraz u istočnoj Ghouti

HF

Staljin – saveznik Adolfa Hitlera

HF

Njegoš nije vjerovao Srbijancima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više