Hrvatski Fokus

Kardinal Puljić pozvao odgovorne dužnosnike da svojim postupcima i djelima sačuvaju katolički vjernički identitet

 
 
Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u subotu je predvodio misno slavlje na Bobovcu u središnjoj Bosni, nekadašnjem sjedištu bosanskih kraljeva gdje se na molitvenom pohodu za Bosnu i Hercegovinu okupio veliki broj katoličkih vjernika. Misno su slavlje koncelebrirali hrvatski vojni biskup monsinjor Jure Bogdan te monsinjor Matej Jakopič, slovenski vojni vikar. U hrvatskom je izaslanstvu bilo pet vojnih kapelana, a s njima su na Bobovac kod Kraljeve Sutjeske pristigli i pripadnici Počasne zaštitne bojne Hrvatske vojske u svojim povijesnim odorama.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/10/20171021_2_26412984_27028534.jpg
Molitveni je pohod okupio stotine pripadnika oružanih snaga BiH i policije kao i pripadnike vojnih snaga Europske unije u BiH (EUFOR) koje je predvodio njihov zapovjednik austrijski general Anton Waldner. ”Zahvaljujemo Bogu za dar domovine i molimo za njezinu stabilnost i sretniju budućnost”, moto je ovogodišnjega okupljanja na koji je u subotu podsjetio kardinal Puljić. Posebnu molitvu uputio je za vjernike laike koji obnašaju odgovorne dužnosti da svojim postupcima i djelima sačuvaju istinski katolički vjernički identitet, ali istodobno rade za dobrobit svih ljudi. Bosanskohercegovački vojni biskup monsinjor Tomo Vukšić u pozdravnoj je riječi pred okupljenim vjerničkim mnoštvom podsjetio kako je mir najveća vrijednost za koju se valja neumorno zalagati, te je pozvao na molitvu za mir.
 

Ante B., https://kamenjar.com/molitveni-pohod-na-bobovcu-misu-predvodio-kardinal-puljic/

Povezane objave

Tko je dobio novac?

HF

Komunističke propagandne karikature o širokobriješkim franjevcima

hrvatski-fokus

Nekažnjeni muslimanski ratni zločinci, vehabije i mudžahedini

hrvatski-fokus

Propisi Islamskog kaznenog prava

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više