Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Otvoren 21. međunarodni sajam SASO

Ove se godine na Sajmu okupilo 726 izlagača i brendova iz osam država

 
 
Ovgodišnji 21. međunarodni sajam SASO 2017., prvorazredni gospodarski događaj ne samo u regiji nego i u Hvatskoj koji sadržava osam specijaliziranih sajmova i stručnih događanja, svečano jeu Spaladium Areniotvorio vrata izlagačima, posjetiteljima i gostima u srijedu, 25. listopada. Sajam je službeno otvorio potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, koji je između ostalog kazao: Ulaganja u energetsku obnovu doprinose novim radnim mjestima. Više ćemo voditi računa o poticajnoj stanogradnji i stambenim kreditima. Radimo na sređivanju gruntovnica. Sve ovo radimo da spriječio raseljavanje, a to moramo zajedno. Jasno smo zavezali cilj da ćemo kroz obrazovanje cijeniti znanje. U školama ćemo učiti analitičko mišljenje i sadržaj prilagođen tržištu rada i vremena u kojem živimo. Da bismo to ostvarili bitna je stabilnost Vlade. Vjerujem da su tebe podjela i prošlosti iza nas. Svim izlagačima želim što više posla.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/10/Za-tekst-najave-sajma-1.jpg
Tijekom prigodnog programa, pozdravnim govorima, prisutnima su se obratili direktorica Sajma Split, Sanja Vuković Veić, v.d. predsjednice Hrvatske gospodarske komore Mirjana Čagalj, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i Luka Brčić dožupan i izaslanik splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana koji se nalazi na liječenju u bolnici. Međunarodni sajam SASO 2017, koji se po 21. put održava u splitskoj Spaladium areni od 25. do 28. Listopada, obuhvaća niz međunarodnih specijaliziranih sajmova:  21. Međunarodni sajam graditeljstva, 21. Međunarodni sajam drvne industrije, 21. Međunarodni sajam metalne industrije, 21. Međunarodni sajam alata, strojeva i opreme, 18. Međunarodni sajam obrtništva, male privrede i poduzetništva, 14. Međunarodni sajam namještaja – FURNITURA, 2. Međunarodni sajam komunalne opreme i Međunarodni sajam bazena i bazenske opreme.
 
Sajam SASO je ove godine ujedno i centralno mjesto održavanja važnih stručnih događanja: 14. Dan arhitekata, 12. Energetski summit, 10. Dan građevinara, brojna savjetovanja i radionica za obrtnike, poslovne posjetitelje i građane. U okviru 14. Dana arhitekata, održat će se okrugli stol "Tradicija gradnje nebodera u Splitu", dok će 10. Dan građevinara obuhvatiti dva okrugla stola s temama "Prometni problemi grada Splita" i "Nedostatak radne snage u građevinskom sektoru". Sudionici Energetskog summita bavit će se također aktualnom temom "(Bio)plin, sunce, vjetar: energetska tranzicija Dalmacije?". 21. Međunarodni sajam SASO ove godine okupio je 726 izlagača i brendova iz osam zemalja što ječak 22% više izlagača nego lani, a to je najbolja potvrda da je graditeljstvo izašlo iz krize. Posebno na turističkom području gdje se gradi od Pelješkog i Čiovskog mosta te brojnih hotela do obiteljskih i kuća za turizam.
 

Ivica Luetić

Povezani članci

Novigradska dagnja

HF

Kamate nikad niže

HF

Primjena elemenata marketing-miksa

HF

INA je u problemu ako ne promijeni poslovnu strategiju

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...