Hrvatski Fokus
Kultura

Traganje za univerzalnim tajnama

Goran Gatalica dobitnik Nagrade 'Dragutin Tadijanović'

 
 
Pjesnik Goran Gatalica za knjigu pjesama “Kozmolom” primio je u petak, 3. studenoga 2017. nagradu „Dragutin Tadijanović“ koju dodjeljuje Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Inače ovoj je Gataličinoj knjizi pjesama već pripala književna nagrada “Kvirin” na 21. Kvirinovim poetskim susretima u Sisku. Stručni odbor za dodjelu Nagrade “Dragutin Tadijanović” u sastavu: Damir Matanović, Dubravko Jelčić, Vinko Brešić, Zvonimir Mrkonjić i Miroslav Bjelobrk ocijenio je Gataličinu knjigu pjesama rijetkom po lirskoj senzibilnosti, traganju za univerzalnim tajnama, te zbog iznimne pjesničke oblikotvornosti.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/11/10299.jpg
Godišnje stipendije iz Tadijine zaklade namijenjene najboljim studentima književnosti iz Brodsko-posavske i Ličko-senjenske županije u iznosu od 5.000 kuna dobile Tena Andrić iz Slavonskog Broda i Barbara Tolić iz Ruščice. Svečanost dodjele Nagrade “Dragutin Tadijanović” održana je u Spomen-domu Dragutina Tadijanovića u Slavonskom Brodu u sklopu tradicionalne manifestacije “Sjećanje na Dragutina Tadijanovića” na 112. rođendan ovog istaknutoga hrvatskog pjesnika, a Nagradu i stipendije je uručio predsjednik Upravnog odbora Zaklade HAZU akademik Velimir Neidhardt. Dodjeli su bili nazočni i ravnateljica Zaklade HAZU Marina Štancl i akademik Dubravko Jelčić. (a.f.)

Povezane objave

Nastaviti dobro raditi

HF

Utjecaj secesije kod Edwarda Okuńa

HF

Novi ciklus ulja na platnu Sonje Đurić

hrvatski-fokus

Zbjerbank – štedna banka Rusije

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više