Hrvatski Fokus
Religija

Neki vjerski pojmovi

Stručan pregled pravovjerne i krivovjerne mise

 
 
Na području katoličke vjere postoji veliko neznanje i zbrka, među ostalim i zato jer su mase odgojene bez jasnog upoznavanja s točnim pojmovima katoličke vjere, kao i sa zbrkanim prikazima tih pojmova. Vjerski katolički prikazi na ovoj stranici imaju cilj pomoći vjernicima da ih se otme iz masonske zbrke i da ih se upozna s pravim pojmovima kat. vjere, kakvi su oni oduvijek bili, kao i s povijesnim činjenicama koje su gurnute u zaborav.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/12/DSC01269.JPG
Za početak naglasimo neke od vjerskih pojmova:
1. Papina Bula: to je trajno proglašeni zakon vjere, na dogmatskoj razini, koji nitko ne smije poništiti i koji se trajno u Crkvi ima izvršavati. Dakle, sve Bule o vjeri (ne o disciplini, kao bula o ukidanju reda) na snazi su do kraja povijesti i vjernici bi ih trebali poznavati. (Papinske bule izdavala je papinska kancelarija, a njima su rimski pape odašiljale osobito važne službene odluke. Wikipedia)
2. Enciklika: to je poučavanje o vjeri. Kod pravovjernih papa enciklike se pišu u skladu s proglašenim dogmama i bulama. Krivovjerni pape prepoznatljivi su po tome što u enciklikama propovijedaju protivno dogmi i protivno proglašenih bula.
3. Dogma: to je po Duhu Svetome konačno definirana istina, koja je u Crkvi i prije živjela, ali sada je javno izrečena radi obrane vjere.
4. Koncili (grčki: sinoda) se sastaju zato da osude nove hereze ili definiraju nove dogme. Ako nešto ne osuđuje hereze, ili ne donosi nove dogme, ili širi krivovjerje protivno proglašenim dogmama – onda to u stvari nije koncil ni na razini obrane dogme, ni na razini osude hereze. Dakle, "koncil" koji je protivan običaju sazivanja koncila uopće nije koncil. Najbolji učitelj vjere vam je pater Gregory Hesse, pa ako znate njemački ili engleski – učite pravovjerje kod nejga, s njegovih videa.
 
Stručan pregled pravovjerne i krivovjerne mise iz pera zadnjeg pročelnika nauka vjere/Sv. Oficija, kard. Alfreda Ottavianija:
https://sites.google.com/site/tradicionalnamisa/breve-esame-critico-1
 
O pravovjerju i papinstvu, prije nego li je masonerija nametnula odvajanje duhovnog i svjetovnog:
http://murusinexpugnabilis.blogspot.hr/2017/11/nekoliko-misli-o-papinoj-svjetovnoj.html
 
Papa Pio XII o sebi je govorio kao o "posljednjem papi", kažu izvori:
"Jean Guitton was a noted French Catholic philosopher and theologian (1901-1999). According to a book by Fr. Luigi Villa, Guitton wrote in L'Osservatore Romano, October 19, 1960, that Pius XII himself had said that he was the "last pope." Following are excerpts from Fr. Villa's work, Anche John XXIII beato? (John XXIII "Beatified" too?), published in June 2000:
http://radtradthomist.chojnowski.me/2017/11/what-did-he-mean-fr-luigi-villa-said.html
 
https://web.facebook.com/notes/boris-vidovic/62-razloga-za%C5%A1to-po-savjesti-ne-mo%C5%BEemo-prihvatiti-novu-misu/2402582936634576/
 
Padre Pio je po Bogu znao:
https://www.youtube.com/watch?v=ZAbgDyChMww&feature=share
Glavni autor nove mise, MASON, drugog vatikanskog sabora:
  
Papina bula o ekskomunikaciji Luthera: Katolici bi radi opismenjavanja trebali upoznati sva dostupna predavanja peterostrukog doktora teologije Gregorya Hessea, pa za početak stavljam ovaj sažetak o krivovjerju II. vatikanskog koncila: Sve je na pladnju, ali treba znati engleski:
https://www.youtube.com/watch?v=q27Ifx6um68&feature=youtu.be
 
dddddr. Hesse na njemačkom j.:
Zerstörung der Kirche aus dem inneren und äußeren – Dr. Gregorius Hesse
https://www.youtube.com/watch?v=uCEyYsJjwvU&app=desktop
 
"…Ako stvari postanu tako loše kao što vjerujem da hoće, sjetite se toga Gospinog obećanja, „na kraju“ i da će ona pobijediti. Ne samo da će ona pobijediti, nego će Rusija postati katolička, ne samo agnostička ili manje militantna, nego militantno katolička. …"
http://katolickatradicija.blogspot.hr/2017/11/zatisje-pred-oluju-ii.html
 

Mr. sc. Emil Čić

Povezane objave

SOLUS CATHOLICUS – Solidarnost prema drugoj strani horizonta

HF

Dominikanci u Hrvatskoj

HF

SOLUS CATHOLICUS – Kako slaviti Božić?

HF

Masoni i Katolička Crkva

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više