Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Potreban nam je registar članova Vijeća

Tko je članica Vijeća, gospođa Sanja Lukić

 
 
Predsjedniku Znanstvenog vijeća HAZU za obrazovanje i školstvo
Akademiku Vladimiru Paaru
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/01/skzslatinaBozic2017-22.jpg
Poštovani Akademiče ali i svi primatelji ovoge-pisma!
E-pismo koje smo jučer primili od gospođe Sanje Lukić pokazuje opravdanost moje inicijative na posljednjoj sjednici Vijeća. Najhitnije nam je potreban registar članova Vijeća. Član Sekcije za tehniku i strukovno obrazovanje, gosp. Laslo Torma opravdano je pitao tko je članica Vijeća, gospođa Sanja Lukić. Koja nas poziva na ulicu. Pregledom popisa članova Sekcija od 27.11.2017. nisam je našao u popisu.

Treba stalno ponavljati- U Hrvatskoj je u službenoj komunikaciji  obvezan hrvatski standardni jezik. A e-pismo gospođe Sanje Lukić je napisano na stranom jeziku. Što nam time poručuje?

Njezino e-pismo ukazuje na još jedan problem. Radimo gotovo dvije godine, a nismo jasno definirali naše ciljeve. Kada sam dobio poziv da uđem u Vijeće, smatrao sam da trebamo nastaviti argumentiranu raspravu o, za Hrvatsku nedopustivim manjkavostima predložene kurikulne reforme. Koju je javnosti predstavio i dalje je nesmetano predstavlja, dr. sc. Boris Jokić. Sada je bjelodano  da u Vijeću ima mnogo pristalica Ministrice, njezinih kvotara i sličnih. A mi ne znamo tko je tko u Vijeću.

Zato molim da se najhitnije načini predloženi registar. Predlažem da ima sljedeće rubrike. Svaki prijedlog poboljšanja je dobro došao.
 

Ime i Prezime
Zvanje
Titule
Zanimanje
Zaposlen/povezan
Igor Čatić
dipl. ing. strojarstva
Prof. emeritus
Umirovljenik
Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB)
E-pošta
Mjesto rada
Član Sekcija
Član reformskih tijela MZO
 
igor.catic@fsb.hr
Zagreb
1, 6, 8
Ne
 
S poštovanjem!

 
Igor Čatić

Povezane objave

Grabar-Kitarović opet predsjednica

HF

DRŽAVNI UDAR – Milanovićeva vlada ne želi nikako napustiti Banske dvore

HF

Počeo zagorski chef

HF

Vice, sretan ti 93. rođendan!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više