Hrvatski Fokus

U Hrvatskoj će biti mir kad srpsku manjinu budu predstavljali normalni i civilizirani ljudi, a ne Pupovac

 
 
Bezobraština Milorada Pupovca kraja ni mjere nema. To je već odavno poznata činjenica, koju on svako malo potvrdi i potkrijepi svojim istupima.I ove godine na tradicionalnom domjenku SNV-a u povodu pravoslavnog Božića, nakon što je svoje uvodno „ekumensko“ slovo održao Porfirije Perić – inače poznat vascijeloj Hrvatskoj po onoj snimci na kojoj s nekoliko kolega (srpskih episkopa) pjeva u slavu četničkog koljača i zločinca iz Drugoga svjetskog rata vojvode Momčila Đujića – Pupovac je ravnodušno i drsko, kako to samo on zna, opet gurnuo Plenkoviću pod nos „srpsku ugroženost“ i „hrvatsku mržnju“ upakiranu u traktat o pjesniku pravoslavcu Petru Preradoviću.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/01/Untitled.png
„Kada bi se mjerili po Petru Preradoviću ne bi mržnja prema Srbima bila mjera hrvatske slobode“ – među ostalim je rekao popularni Pupi, dok je Plenković smjerno gledao preda se i premještao se s noge na nogu. Dakle, tradicionalno, kako je to kod Pupija oduvijek bilo, za Srbe je rezerviran „humanizam“, „bogoljublje“, „čovjekoljublje“, za Hrvate „mržnja“ koja je po njemu „MJERA HRVATSKE SLOBODE“. Bezobraština? Drskost? Pokvarenost?Više i gore od toga.
 
Umjesto bilo kakve polemike s Pupovcem i njegovim bolesnim stavovima kojima smišljeno i na perfidan način truje političku klimu i hrvatsko-srpske odnose već više od 25 godina, ipak bih rekao, kako bi mu bolje bilo DA SVOJE SUNARODNJAKE  POUČI TOLERANCIJI I MIRU, A NE NAS HRVATE. I DA POČNE OD PORFIRIJA. I ONDA PROBLEMA BITI NE ĆE. GARANT.U Hrvatskoj će biti mir kad srpsku manjinu budu predstavljali normalni i civilizirani ljudi, a ne huškači poput Milorada Pupovca. I kad jednom ti isti Srbi prestanu moliti Boga da u Hrvatskoj zavlada suša, a u Srbiji padne kiša.
 

Zlatko Pinter

Povezane objave

Tamni ciklus Mladena Žunjića

HF

Umro hrvatski domoljub dr. Ante Kunek

HF

HRT prešutio smrt osmero mladih hercegovačkih Hrvata

hrvatski-fokus

San u zavičaju – nova knjiga Javora Novaka

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više