Hrvatski Fokus

Sklon je izvrtanju istine i značenja riječi

 
 
Mislim da bi gotovo svatko tko zna razmišljati vlastitom glavom, mogao Plenkovića okarakterizirati sa nekim od sljedećih pojmova, po vlastitom izboru koji je od njih najkarakterističniji za Plenkovića kao osobu, kao političara i kao predsjdnika Vlade. A ti su pojmovi sljedeći: ne domoljub, poslušnik, oportunist, strašljivac, arogantan, bezobrazan, neinteligentan, prijetvoran, elitist, bezidejan, demagog, bez jasnog stava o bilo čemu, narcisoidan, sklon precjenjivanju vlastite i podcjenjivanju tuđe pameti, i konačno sklon "zamračivanju" istine u korist izricanje neistina i dezinformacija. Ako netko misli da je ovo preveliki broj osobnih karakteristika, to jest da su to karakteristike koje odgovaraju bilo komu, onda valja uočiti da nisam naveo karakteristike kao što su domoljublje, istinoljubivost, demokratičnost, hrabrost, ustrajnost u obrani nacionalnih interesa, nepotkupljivost… i još puno drugih mogućih pozitivnih karakternih osobina, jer mislim da se one ne "uklapaju u profil" Plenkovića.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/03/good-waiter.jpg
Razlog ovakvom uvodu, je najnovija izjava Plenkovića da "…protivnici EU-a i investicija, ne će uspjeti da ga zaustave na putu da Hrvatsku sve više integrira u zajednicu zemalja Europske unije…". On, koji je inače sklon izvrtanju istine i značenja riječi odnosno pojmova, a sklon vjerovanju da posjeduje "sva znanja svijeta", ne primjećuje, a i ne shvaća, da na veoma populističko demagoški način izriče neistiniti sud o tome da oni koji u Hrvatskoj imaju određenih zamjerki na funkcioniranje EU-a, istovremeno su i protiv investicijskih ulaganja, čini ordinarnu logičku grješku i svjesno laže. Jer biti ljubitelj EU-a ili protivnik EU-a, i biti za ili protiv investicija, nemaju nikakve međusobne logičke i uzročne veze. No kada netko kao Plenković, misli da sve što kaže "drži vodu" kao neka vrsta Svetog pisma, lako upada u zamku govorenja bedastoća, misleći da nitko ne razumije kakvu je bedastoću izrekao.
 
A stvarnost je sasma drugačija. Nema takve osobe u Hrvatskoj koja je protiv EU-a samo iz "puste zabave" ili zločestoće, ali ih ima puno koji su nezadovoljni onim što se očekivalo od ulaska u EU i što se dobilo ulaskom u Uniju! Radi tradicionalne i poznate 'hrvatske šutnje' ta nezadovoljstva još nisu artikulirana kao engleska koja su dovela do brexita, ili kao u Mađarskoj, Poljskoj, Italiji, Slovačkoj…, gdje se to izražava neprihvaćanjem svake direktive EU-a, ili poteza koji ugrožava nacionalnu sigurnost, kulturu, tradiciju i suverenost, ali se u nas tu i tamo izražavaju u javnosti kroz one medije koji nisu potpuno korumpirani i "cenzurirani" od strane aktualne vlasti i politike. Znači, nije istina da postoji neki "otpor" prema EU-u, već samo postoje razmišljanja da se država ne vodi tako da ima najviše koristi od članstva u EU-u! I to je istina, a ne Plenkovićeva tvrdnja da ima generalnih protivnika EU-a, što je nonšalantno izrečena laž.
 
A povezivanje "ljubljenost ili neljubljenost" investicija sa stavom prema EU-u je još jedna demagoška laž bez ikakve realne osnove. Točno je međutim nešto drugo, a to su dvije stvari. Jedna je stvar stara istina da koga je 'ugrizla zmija' plaši se i guštera, a nas je u proteklih 27 godina "ugrizlo" toliko "zmija" da se narod plaši svakog novog mogućeg "ugriza". A druga je stvar da je tijekom svih dosadanjih investicija bilo toliko korupcije, pljačke imovina i namjernog upropaštavanja proizvodnji, da narod sumnja u dobre namjere investitora u situaciji kada država ne kontrolira i sankcionira nepoštene investitore. I tih dviju stvari se narod i javnost, a ponekad i neki nekorumpirani mediji plaše, a ne EU i investicija kao takve.
 
Neznalački, prijetvorno i lažno se nadajući da će ON preodgojiti hrvatski narod tako da zavoli EU i investitore bez zazora i zadrške, Plenković možda čak i namjerno, radi logički "spin", smatrajući da treba mijenajti narod, a ne do srži korumpiranu i nezakonitostima sklonu političku "elitu", državnu vlast na svim nivoima, i državne institucije sa kontrolnim, istražnim i sudbenim funkcijama?! On bi zapravo mijenjao čistu vodu u bazenu, ali da se ne dira prljavština i zagađenost koja pliva na površini vode! No tako to ne će moći da se izvede. Ne će se moći "disciplinirati" narod da više i bolje radi, i da "ljubi" svoje poslodavce/eksploatatore, da bi oni imali što više razvlačiti, upropaštavati i "zamračivati".
 
Ova hrvatska "riba" morat će se početi čistiti od glave, jer inače od toga ne će biti nikakvo "jestivo jelo"! Plenković za to nema ni znanja, ni hrabrosti, ni volje, ni dovoljno domoljublja, već stalno vidi samo "rep", ne shvaćajući da što bi on mogao iskoristiti od njega gotovo više nije ostalo ništa što bi moglo "hraniti" nezasitu "glavu". No, Plenky sebi priprema meki stolac negdje u EU-u, gdje će uvaliti svoju plašljivu i podaničku guzicu!
 

Laslo Torma

Povezane objave

Stepinac je svetac unatoč vatikanskoj diplomaciji, papi Franji i SPC-u

hrvatski-fokus

Teror centralnog ekstremizma

HF

Generali tuže državu koja ih je izdala!?

HF

Mediji su tendenciozni i nasilni

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više